Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022

Μπρόκολο: Τι πρέπει να προσέχετε στο βράσιμο για να μην χάσει την αντικαρκινική του δράση

Δώστε προσοχή!

27 Νοεμβρίου 2021 15:57
Μπρόκολο: Τι πρέπει να προσέχετε στο βράσιμο για να μην χάσει την αντικαρκινική του δράση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η περιεκτικότητα του μπρόκολου σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά το καθιστούν ιδανικό για αντικαρκινική προστασία, γνωρίζετε όμως πώς να το μαγειρέψετε σωστά; Αν δεν το έχετε εντάξει ακόμα στη διατροφή σας, πρέπει οπωσδήποτε να το κάνετε, γιατί εξασφαλίζετε αυτά τα οφέλη.

Όταν μιλάμε για προστασία από τον καρκίνο, το σημαντικό δεν είναι μόνο το τι τρώμε, αλλά και το πώς το μαγειρεύουμε! Το Αμερικανικό Ινστιτούτο για την Έρευνα του Καρκίνου δημοσίευσε μερικές πρακτικές συμβουλές μαγειρικής για να επωφελούμαστε στο έπακρο από τα υγιεινά μας γεύματα.

Το μαγείρεμα στον ατμό για πέντε λεπτά είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρούμε το ένζυμο μυροσινάση που υπάρχει στο μπρόκολο και είναι απαραίτητο για τον σχηματισμό της αντικαρκινικής ουσίας σουλφοραφάνη. Το μπρόκολο μαγειρεμένο στον ατμό για πάνω από πέντε λεπτά, το ψήσιμο, στα μικροκύματα ή άλλη μέθοδος μαγειρέματος, όπως το βράσιμο ή το ψήσιμο στον φούρνο, καταστρέφει αυτό το ένζυμο, καθώς και τις αντικαρκινικές ιδιότητες αυτού του λαχανικού.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share