Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πήρε μια πατάτα, την έκοψε και τύλιξε με ταινία ένα μικρό κομμάτι της στο πόδι του - Θα τρελαθείτε μόλις μάθετε το λόγο

Φοβερό γιατροσόφι

27 Νοεμβρίου 2021 11:27
Πήρε μια πατάτα, την έκοψε και τύλιξε με ταινία ένα μικρό κομμάτι της στο πόδι του - Θα τρελαθείτε μόλις μάθετε το λόγο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η πατάτα δεν είναι μόνο ένα αγαπημένο τρόφιμο, που μπορούμε να συνδυάσουμε και με φρυγανιά, αλλά μπορεί να μας βοηθήσει ακόμη και σε... γιατροσόφια, διαθέτοντας εξίσου θεραπευτικές ιδιότητες.

Αυτό συνέβη και στην περίπτωση ενός κοριτσιού, το οποίο όταν ήταν 4 χρονών το τσίμπησε μια αράχνη, το δάγκωμα όμως δεν ήταν τόσο σοβαρό για να πρέπει να πάει στο νοσοκομείο, αλλά ο πόνος ήταν αισθητός. Η γιαγιά της τότε έκανε τα δικά της μαγικά και το πρήξιμο που είχε από το τσίμπημα της αράχνης υποχώρησε.

Πώς; Έκοψε μια ωμή πατάτα, πήρε το ωμό κομμάτι και το τύλιξε με μια επιδεσμική ταινία γύρω από την πληγείσα περιοχή. Έπειτα, το κοριτσάκι κοιμήθηκε με αυτό όλο το βράδυ και όταν ξύπνησε ο πόνος από το τσίμπημα της αράχνης είχε εξαφανιστεί.

Θεραπεία στο σπίτι με μια πατάτα

Δείτε λοιπόν και άλλες σπιτικές θεραπείες για κοινές ασθένειες που θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό.

Για την ναυτία

Το αίσθημα της ναυτίας χειροτερεύει όταν αρχίζετε να παράγετε υπερβολικό σάλιο, κάτι που οι τανίνες στις ελιές μπορούν να βοηθήσουν να το ξεπεράσετε.

Για τη δυσπεψία

Μήπως αισθάνεστε φουσκωμένοι αφού απολαύσατε ένα ωραίο γεύμα ; Φάτε ως επιδόρπιο μερικά βερίκοκα τα οποία είναι γεμάτα με φυτικές ίνες και κάλιο και έτσι θα σταματήσετε να ανησυχείτε για το αν σας κουμπώνει το παντελόνι ή όχι;

Για την αρθρίτιδα

Μουλιάστε τις σταφίδες μέσα σε τζιν για όλο το βράδυ (ή όσο χρειαστεί προκειμένου να μουλιάσετε καλά όλες τις σταφίδες που θέλετε να χρησιμοποιήσετε) και καταναλώστε 10 από αυτές τις σταφίδες κάθε μέρα. Μην ανησυχείτε, δεν πρόκειται να μεθύσετε, αλλά οι βιταμίνες που περιέχουν οι σταφίδες και τα αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα του τζιν θα βοηθήσουν στην υποχώρηση του πρηξίματος και θα απαλύνουν τον πόνο σας.

Αν στύψετε λίγο χυμό λεμονιού στην άκρη μιας μπατονέτας ή σε ένα κομμάτι βαμβάκι και το εφαρμόσετε απαλά μέσα στο εσωτερικό του αυτιού σας, αυτό θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της ισορροπίας του pH και στην εξουδετέρωση των βακτηρίων.

Πατάτα στο πόδι

Για την κακή αναπνοή

Αντί να μασήσετε μια τσίχλα για να κρύψετε την άσχημη μυρωδιά στο στόμα σας, πάρτε λίγο σέλινο ή μαϊντανό για να μασήσετε προκειμένου να αποχωρήσει η άσχημη μυρωδιά και να έχετε στο στόμα σας μια αίσθηση φρεσκάδας. Αυτό βοηθά επίσης και στην πέψη!

Για τον πόνο στο αυτί

Αν στύψετε λίγο χυμό λεμονιού στην άκρη μιας μπατονέτας ή σε ένα κομμάτι βαμβάκι και το εφαρμόσετε απαλά μέσα στο εσωτερικό του αυτιού σας, αυτό θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της ισορροπίας του pH και στην εξουδετέρωση των βακτηρίων. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει..

Για τις μυρμηγκιές

Αν καλύψετε τις μυρμηγκιές με κολλητική ταινία, θα καταπολεμήσετε τον ιό του δέρματος σε μόλις λίγες ημέρες.

Για την εμμηνόπαυση

Η προσθήκη της γλυκοπατάτας στην διατροφή σας και η κατανάλωση της σε τακτά χρονικά διαστήματα, θα βοηθήσει στην υποστήριξη των ορμονών σας με άφθονη βιταμίνη Α και αντιοξειδωτικά και θα βοηθήσει και στη μείωση της χοληστερίνη σας.

Για την απώλεια των μαλλιών

Φτιάξτε τσάι από βότανα τσουκνίδας ή εκουιζέτο, τα οποία και τα δύο έχουν υψηλά επίπεδα πυριτίας, μια χημική ουσία που μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ιστού της τρίχας. Προσέξτε μην το παρακάνετε, όμως, καθώς το διοξείδιο του πυριτίου μπορεί να έχει τοξικές επιδράσεις στα νεφρά σας σε μεγάλες ποσότητες.

Για τσιμπήματα αράχνης

Οι πατάτες όχι μόνο διαθέτουν αντικνησμικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, αλλά διατηρούν την υγρασία του δέρματος προκειμένου αυτό να μην ερεθιστεί χειρότερα.

Λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος

Αν προσθέσετε μικρή ποσότητα μαγειρικής σόδα σε ένα ποτήρι με νερό αυτό θα κάνει την ουροδόχο κύστη σας πιο αλκαλική, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολο τον πολλαπλασιασμό των δυσάρεστων βακτηρίων.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share