Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αυτό θα συμβεί στο σώμα σας αν τρώτε μια κουταλιά μέλι κάθε μέρα

Για αυτό το αγαπάμε

17 Νοεμβρίου 2021 18:50
Αυτό θα συμβεί στο σώμα σας αν τρώτε μια κουταλιά μέλι κάθε μέρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το μέλι είναι ένα υλικό πεντανόστιμο, αλλά και... θαυματουργό, σημειώνοντας πολλά οφέλη για την υγεία μας με την καθημερινή του κατανάλωση, ικανό να «σκοτώσει» τα πάντα.

Αν δεν το πιστεύετε, απλώς προσθέστε το στη διατροφή σας και θα δείτε πώς θα βελτιωθούν πολλές πτυχές της ζωής σας απλώς αν τρώτε μέλι κάθε μέρα. Είναι τόσο απλό.

1. Το δέρμα σας θα είναι πιο καθαρό

Το μέλι έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες οι οποίες συνεισφέρουν στη βελτίωση του δέρματος.

2. Αδυνάτισμα

Το μέλι θα σας βοηθήσει να αδυνατίσετε. Αν και κανονικά πρέπει να προσπαθείτε να αποφεύγετε τα σάκχαρα όταν κάνετε δίαιτα, το μέλι στην πραγματικότητα συνιστάται.

Η διαφορά είναι ότι το σάκχαρο που περιέχει το μέλι δεν είναι το ίδιο με αυτό που περιέχουν οι καραμέλες και οι πρόχειρες τροφές. Το μέλι συνεισφέρει στην επιτάχυνση του μεταβολισμού και έτσι βοηθάει στην πιο γρήγορη καύση ενέργειας.

3. Ρυθμίζει τα επίπεδα της χοληστερίνης

Το μέλι σας βοηθάει να ρυθμίσετε τα επίπεδα της χοληστερίνης σας. Ο λόγος είναι ότι το μέλι δεν περιέχει χοληστερίνη. Οι βιταμίνες και τα μικροστοιχεία του συνεισφέρουν στη μείωση της χοληστερίνης που συγκεντρώνεται στη κυκλοφορία του αίματος.

Αν τρώτε μέλι κάθε μέρα, βοηθάτε στην καταπολέμηση της χοληστερίνης.

4. Η καρδιά σας θα είναι πιο υγιής

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, τα αντιοξειδωτικά συστατικά που περιέχει το μέλι προλαμβάνουν τη συμπίεση των αρτηριών.

Ανάλογα με το σημείο στο οποίο οι αρτηρίες αρχίζουν να στενεύουν, μπορεί να προκύψει καρδιακή ανεπάρκεια, αποδυνάμωση της μνήμης καθώς και πονοκέφαλοι. Για να προλάβετε κάτι τέτοιο, μπορείτε να δοκιμάσετε να πίνετε ένα ποτήρι νερό με μία κουταλιά της σούπας μέλι κάθε μέρα.

5. Βελτίωση της μνήμης

Το μέλι συμβάλλει στην καταπολέμηση του άγχους, έχει αντιοξειδωτική δράση στο σώμα και επίσης βελτιώνει τη μνήμη.

Επιπλέον είναι καλό να γνωρίζετε ότι το μέλι περιέχει ασβέστιο. Το ασβέστιο απορροφάται από τον εγκέφαλο και ενισχύει τις λειτουργίες του.

6. Να τρώτε μέλι γιατί θα σας βοηθήσει να κοιμάστε καλύτερα

Χάρη στο μέλι, θα μπορείτε να κοιμάστε καλύτερα τη νύχτα, επειδή το μέλι συμβάλλει στην άνοδο των επιπέδων της ινσουλίνης στο αίμα σας.

Απελευθερώνεται σεροτονίνη στο αίμα και το σώμα τη μετατρέπει σε μελατονίνη. Η μελατονίνη είναι η ορμόνη που μας βοηθάει να αποκοιμηθούμε γρήγορα, έτσι μπορεί να συμβάλει σε έναν βαθύ ύπνο.

7. Να τρώτε μέλι γιατί δίνει τέλος στα στομαχικά προβλήματα

Το μέλι μπορεί να εξαλείψει τα στομαχικά προβλήματα επειδή αποτελεί ένα εξαιρετικό αντισηπτικό.

Συνιστούμε να τρώτε μία κουταλιά της σούπας μέλι με άδειο στομάχι. Αυτή η απλή πράξη σας βοηθάει να προλάβετε τις ασθένειες που θα μπορούσαν να εμφανιστούν στον γαστρεντερικό σωλήνα. Επιπλέον, το μέλι σκοτώνει τα βακτήρια και βοηθάει στην επούλωση των πληγών που μπορεί να υπάρχουν στις βλεννογόνους μεμβράνες.

8. Τρώτε μέλι γιατί μειώνει τη νευρική ένταση

Το μέλι είναι ένα προϊόν που σας βοηθάει να ηρεμήσετε τα νεύρα σας και να μειώσετε την κούραση.

Χάρη στη γλυκόζη που περιέχει, την οποία οι νευρώνες σας χρειάζονται, το μέλι θα σας βοηθήσει να χαλαρώνετε πιο εύκολα. Επίσης το μέλι βοηθάει στη μείωση των σπασμών καθώς και στην αντιμετώπιση των ψυχολογικών διαταραχών.

Θα πρέπει να έχετε υπόψη ότι όλες οι εκδηλώσεις του άγχους -είτε συναισθηματικού, είτε ψυχολογικού, είτε σωματικού- μεταφράζονται σε μεταβολικό στρες στο σώμα.

Αυτό το είδος άγχους συνδέεται με μία από τις λειτουργίες των επινεφριδίων, τα οποία παράγουν αδρεναλίνη και κορτιζόλη. Διεγείρει την αποσύνθεση των μυϊκών πρωτεϊνών σε αμινοξέα, παράγοντας έτσι νέα σάκχαρα.

Η διαδικασία αυτή πραγματοποιείται όταν ο εγκέφαλος πιστεύει ότι υπάρχει κίνδυνος να ξεμείνει από καύσιμα. Έτσι, το μέλι κάνει το συκώτι να παράγει γλυκογόνο, δηλαδή το απόθεμα της ενέργειας στο οποίο βασίζεται ο εγκέφαλός σας για τις λειτουργίες του.

Επομένως, αν τρώτε μέλι τακτικά, θα διαθέτετε επαρκή αποθέματα γλυκογόνου –συνεπώς είναι σημαντικό να τρώτε μέλι κάθε μέρα.

9. Είναι το τέλειο φυσικό υπακτικό

Το μέλι είναι ένα φυσικό υπακτικό, ήπιο αλλά αποτελεσματικό. Το μέλι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτοολιγοσακχαρίδια. Οι ουσίες αυτές λειτουργούν ως φυτικές ίνες όταν βρεθούν στο παχύ έντερο, έτσι έχουν ήπια υπακτική δράση.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share