Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Η συνταγή της επιτυχίας για την επιδερμίδα σας με γιαούρτι - Δείτε πώς θα την φτιάξετε

Αποκτήστε ένα λαμπερό πρόσωπο

17 Νοεμβρίου 2021 13:53
Η συνταγή της επιτυχίας για την επιδερμίδα σας με γιαούρτι - Δείτε πώς θα την φτιάξετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια πανεύκολη και σούπερ αποτελεσματική συνταγή ομορφιάς για πορσελάνινο και φωτεινό δέρμα. Κάνε το πρόσωπό σου να λάμπει, με την πιο απλή μάσκα ever!

Το γιαούρτι θα ενυδατώσει και θα θρέψει την επιδερμίδα του προσώπου σου σε βάθος, ενώ η ασπιρίνη θα κάνει ταχεία λεύκανση στο δέρμα και θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ακμής.

  • Τι θα χρειαστείς:
  • 1 κ.σ φρέσκο γιαούρτι
  • 1 ασπιρίνη

Εκτέλεση:

  • Λιώσε την ασπιρίνη σε ένα κουταλάκι με λίγο νερό.
  • Ανακάτεψε την πολύ καλά με το γιαούρτι μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα.
  • Άπλωσε τη μάσκα σε πρόσωπο και λαιμό, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και άφησέ τη να δράσει για περίπου 15 λεπτά.
  • Ξέβγαλε καλά με χλιαρό νερό.

Εκτός από την μάσκα προσώπου το γιαούρτι βοηθάει και στην απώλεια βάρους. Δείτε τη δίαιτα που θα σας κάνει κορμάρα.

γιαούρτι επιδερμίδα

Η ιστορία του γιαουρτιού:

Χωρίς αμφιβολία, το γιαούρτι, υπήρχε πολλά χρόνια πριν οι άνθρωποι γράψουν γι’ αυτό. Είναι πολύ πιθανό ότι η ανακάλυψη του έγινε τυχαία. Γενικά πιστεύεται ότι πρωτοεμφανίστηκε στη Μέση Ανατολή, κάπου στην περιοχή της σημερινής Τουρκίας, ή ίσως στη γειτονική Περσία.

Περιλαμβάνεται στο διαιτολόγιο των Ελλήνων από τους αρχαίους χρόνους, γιατί το θεωρούσαν τροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Για το λόγο αυτό το ονόμαζαν και υγιείαρτο. Οι εκπληκτικές αυτές ιδιότητες ανακαλύφθηκαν ξανά στις αρχές της δεκαετίας του 1900 από το Ρώσο Νομπελίστα επιστήμονα, φυσιολογίας και ιατρικής, Dr Elias Metchinikoff.

Ο γιατρός-βακτηριολόγος Μέτσινκοφ ανακάλυψε ότι τα λιπαρά του γάλακτος γίνονται πιο εύπεπτα εξουδετερώνοντας τα παθογόνα μικρόβια του γαστρεντερικού σωλήνα και μελέτησε τη συσχέτιση με τα πρώιμα γηρατειά στους ανθρώπους. Το συμπέρασμα της μελέτης ήταν, ότι η μακροβιότητα του ανθρώπου οφείλονται στο γιαούρτι. Ωστόσο δείτε ποια είναι τα απίστευτα οφέλη του γιαουρτιού που αγνοούσαμε.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share