Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πέντε snacks που δεν ξεπερνούν τις 100 θερμίδες

Χορταίνεις καταναλώνοντας ελάχιστες θερμίδες

17 Νοεμβρίου 2021 10:49
Πέντε snacks που δεν ξεπερνούν τις 100 θερμίδες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι λιγούρες μας ακολουθούν παντου. Είτε στη δουλειά, είτε στο σπίτι, είτε στο δρόμο και πολλές φορές και ενώ έχουμς φάει. Συνήθως αναζητάμε μικρά snacks που θα μας ξεγελάσουν τη πείνα, αλλά τις περισσότερες φορές τα μικρά γεύματα είναι και βόμβες θερμίδων. Εκτός από τις ακόλουθες προτάσεις, θυμηθείτε και αυτή την επιλογή για snack.

Εμείς βρήκαμε και σας προτείνουμε πέντε χορταστικά υγιεινά snacks με ελάχιστες θερμίδες, που μπορείτε να καταναλώνετε άφοβα κατα τη διάρκεια της ημέρας.

1.Σαντουιτσάκι μήλου με βούτυρο ξηρών καρπών

Κόψε 2 φέτες από ένα μήλο, άλειψέ τες με 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο ξηρών καρπών (π.χ. αμυγδαλοβούτυρο, φυστικοβούτυρο κ.λπ.) και στη συνέχεια ένωσέ τες μεταξύ τους! Το σαντουιτσάκι αυτό συνδυάζει γλυκιά και αλμυρή γεύση με πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και άλλα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, ενισχύοντας τον κορεσμό.

Tip: Για περισσότερη γλυκιά γεύση πασπάλισε με κανέλα!

2. Μπάρα δημητριακών

Είναι μία γευστική, θρεπτική και χορταστική επιλογή. Επίλεξε μια μπάρα με δημητριακά ολικής άλεσης με λιγότερες από 100 θερμίδες, η οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Αν, μάλιστα, προσπαθείς να ελέγξεις το βάρος σου, μπορείς πλέον να βρεις μπάρες δημητριακών ολικής άλεσης χαμηλές σε θερμίδες (περίπου 75 θερμίδες ανά μπάρα), οι οποίες έχουν παράλληλα χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και ζάχαρη.

μπάρες-1

3. Γιαούρτι με μέλι και δημητριακά ολικής άλεσης

Ανακάτεψε ½ κεσεδάκι γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά με 1 κ.γ. μέλι και θρυμμάτισε στην επιφάνειά του λίγες νιφάδες δημητριακών ολικής άλεσης. Αποτελεί ένα γλυκό σνακ υψηλής θρεπτικής αξίας, πλούσιο πρωτεΐνη και φυτικές ίνες.

4. Σπιτικά ποπ κορν

Πρόκειται για ένα χορταστικό σνακ με λίγες θερμίδες, το οποίο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, το οποίο μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου σε λίγα μόνο λεπτά, καθορίζοντας την περιεκτικότητά του σε λιπαρά και αλάτι. Βάλε ελάχιστο ελαιόλαδο ,πρόσθεσε ένα μπαχαρικό, όπως πάπρικα, αντί για αλάτι, ενώ αν θέλεις να αυξήσεις την περιεκτικότητά σε πρωτεΐνη για περισσότερο κορεσμό, πρόσθεσε λίγο τυρί χαμηλών λιπαρών.

5. Φρυγανιά ολικής άλεσης με ασπράδι αβγού και αβοκάντο

Σε μια φρυγανιά ολικής άλεσης άλειψε λίγο αβοκάντο, που έχεις λιώσει με ένα πιρούνι και πρόσθεσε ένα ασπράδι αβγού κομμένο σε φέτες. Πρόκειται για ένα γρήγορο σνακ πλούσιο σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και καλά λιπαρά. Δεν έχεις παρά να το δοκιμάσεις!

Πηγή: mednutrition.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share