Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Έβαλε λίγο νερό με ξύλο κανέλας στο μπολ και την έκανε χαρούμενη - Μάθε πως έγινε αυτό

Κανέλα η θαυματουργή!

14 Νοεμβρίου 2021 13:46
Έβαλε λίγο νερό με ξύλο κανέλας στο μπολ και την έκανε χαρούμενη - Μάθε πως έγινε αυτό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κανέλα, το θαυμάσιο αυτό μπαχαρικό με την υπέροχη μυρωδιά, είναι πραγματικά θαυματουργό τόσο για την υγεία μας όσο και για την ψυχολογία μας, καθώς μεταξύ άλλων βοηθά στην μείωση της χοληστερόλης, έχει αντιοξειδωτικές δράσεις και ενισχύει την θετική ψυχολογία. Δες εδώ ποια ασθένεια μπορείς να θεραπέψεις με κανέλα και στέβια.

Η χρήση της κανέλας απαντάται ήδη από τους βιβλικούς χρόνους, καθώς από τότε φαίνεται πώς είχαν εκτιμήσει δεόντως τις ευεργετικές της ιδιότητες, ενώ τη χρησιμοποιούσαν και για να παρατείνουν τη συντήρηση τροφίµων.

Έβαλε λίγο νερό με ξύλο κανέλας στο μπολ και την έκανε χαρούμενη

Υπέρμαχος της καλής υγείας

Η κανέλα, βοηθά και στη διατήρηση της καλής υγείας. Πιο συγκεκριμένα φηµίζεται για την αντισηπτική, αντιοξειδωτική, λιποδιαλυτική, αντιφλεγµονώδη και αντιθροµβωτική δράση της. Ενώ, μάλιστα συμβάλλει και στη διατήρηση της γλυκόζης του αίματος και στον καλό έλεγχο του σακχάρου, στον καλό μεταβολισμό, ενώ αποτελεί και πλούσια πηγή μαγγανίου.

Παράλληλα βοηθάει:

  • στην μείωση της χοληστερόλης
  • στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα
  • στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου.
  • στη μείωση των φλεγμονών
  • στη μείωση του πρηξίματος στο σώμα
  • στη βελτίωση της ικανότητας της ινσουλίνης να μεταβολίζει το σάκχαρο στο αίμα
  • στην αναστολή της ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων
  • στην μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Οι ερευνητές αναφέρουν επίσης ότι η κανέλα μειώνει το σωματικό λίπος και βελτιώνει τα επίπεδα της άλιπης μάζας σώματος, όταν καταναλώνεται σε ημερήσια δόση 500 χιλιοστόγραμμα σε χρονικό διάστημα 12 εβδομάδων.

Προσοχή: αυτό ισχύει για την κανέλα, όχι όμως το λάδι κανέλας, το οποίο σημαίνει ότι η προσθήκη κανέλας στο τσάι, το πλιγούρι βρώμης ή τις σαλάτες θα σας βοηθήσει να καρπωθείτε τα οφέλη της.

Καλύτερη διάθεση

Επιπλέον, αν θέλετε να φτιάξετε τη διάθεσή σας, βράστε λίγο νερό µε ξύλα κανέλας και τοποθετήστε το σε ένα µπολ. Το ζεστό κλίμα και η μυρωδιά θα σας φτιάξουν το κέφι.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share