Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Όταν μάθετε αυτό δε θα ξαναφάτε αυτά τα 4 κρέατα!

Μην υπερβάλετε στην κατανάλωσή τους...

10 Νοεμβρίου 2021 15:15
Όταν μάθετε αυτό δε θα ξαναφάτε αυτά τα 4 κρέατα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το κρέας είναι βασικό προϊόν στη διατροφή μας, αλλά κάθε άλλο παρά ακίνδυνο μπορεί να αποδειχθεί τελικά, αφού υπάρχουν ορισμένες μορφές του, που μπορεί να φανούν επιβλαβείς για την υγεία.

Το κοτόπουλο και ο μοσχαρίσιος κιμάς είναι από τα κυριότερα προϊόντα καθημερινής σίτισης στο δυτικό κόσμο, αλλά αποτελούν επιπλέον και τις κυριότερες πηγές ασθενειών για τους καταναλωτές, αναφέρει νέα έκθεση, η οποία διεξήχθη στις ΗΠΑ και στην οποία αφιερώνει σχετικό δημοσίευμα ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Business Insider.

Η έκθεση, την οποία κατάρτισε ο οργανισμός προστασίας καταναλωτών CSPI (Center for Science in the Public Interest) κατατάσσει τα προϊόντα κρέατος βάσει των πιθανοτήτων να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες.

Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα κρέατα

Στην κορυφή της λίστας άρχει το κοτόπουλο και ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο μοσχαρίσιος κιμάς. Υψηλού κινδύνου, ωστόσο, θεωρείται επίσης η γαλοπούλα και η μοσχαρίσια μπριζόλα, με το μοσχαρίσιο κρέας γενικά να προξενεί προβλήματα, ενώ μέσου κινδύνου θεωρείται το χοιρινό και το ροσμπίφ, με το χοιρομέρι, τα λουκάνικα και τα νάγκετς τηγανητού κοτόπουλου να κατατάσσονται στην τελευταία θέση ως προς την επικινδυνότητά τους.

Τα πιο επικίνδυνα κρέατα

Ειδικοί επισημαίνουν την ανάγκη υιοθέτησης από την πλευρά των καταναλωτών αυτού που οι ίδιοι αποκαλούν «προληπτική διατροφή», θεωρώντας πως όλα τα κρέατα ενέχουν κινδύνους, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα πρέπει να δίνεται στο στάδιο της προετοιμασίας και του μαγειρέματος των κρεάτων, καθώς όλα τα προϊόντα διατροφής πρέπει να αντιμετωπίζονται ως δυνάμει πηγές επικίνδυνων βακτηρίων και μικρο-οργανισμών.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share