Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Βάζετε σκόρδο σε όλα σας τα φαγητά; Από αυτά τα προβλήματα υγείας κινδυνεύετε

Μεγάλη προσοχή

8 Νοεμβρίου 2021 21:34
Βάζετε σκόρδο σε όλα σας τα φαγητά; Από αυτά τα προβλήματα υγείας κινδυνεύετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το σκόρδο είναι ένα ιδιαίτερο τρόφιμο, που κάνει... καλύτερη τη ζωή μας, τόσο για το πόσο νόστιμες κάνει τις συνταγές μας όσο και για τα οφέλη, που έχει στην υγεία μας, όπως σε μια πιθανή μόλυνση του αυτιού μας.

Μας αρέσει, άλλωστε, να τρώμε σκόρδο για διάφορους λόγους. Ειδικά για την γεύση και το άρωμα που προσθέτει στις αγαπημένες μας συνταγές.

Δεν ξέρουν όλοι όλες τις πιθανές επιδράσεις του σκόρδου, καλές και κακές. Δείτε τις πιο βασικές κρυφές παρενέργειες που έχει το σκόρδο για την υγεία μας.

Προβλήματα από το σκόρδο

Τα προβλήματα που φέρνει το σκόρδο

Το σκόρδο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε έναν τύπο υδατανθράκων που ονομάζεται φρουκτάνη. Αυτοί οι υδατάνθρακες μπορούν επίσης να βρεθούν σε τρόφιμα όπως σιτάρι, σίκαλη, κρεμμύδια, σπαράγγια, γκρέιπφρουτ, καρπούζι, μαύρα φασόλια και κάσιους. Πολλοί συχνά κάνουν εσφαλμένη διάγνωση για δυσανεξία στην γλουτένη, όταν στην πραγματικότητα μπορεί να έχουν δυσανεξία στις φρουκτάνες.

Τα συμπτώματα της δυσανεξίας στην φρουκτάνη ομοιάζουν πολύ με εκείνα της δυσανεξίας στην γλουτένη. Περιλαμβάνουν πράγματα όπως φούσκωμα, πόνο στο στομάχι, κράμπες και εντερικά αέρια. Έχει αποδειχτεί, ότι το μαγείρεμα του σκόρδου μειώνει τις πιθανές πεπτικές ενοχλήσεις.

Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση είναι ένα πολύ συχνό πρόβλημα στους ενήλικες. Είναι μια κατάσταση όπου προκαλείται υπερβολική παλινδρόμηση οξέος στον οισοφάγο. Αυτό δημιουργεί πόνο, ναυτία και καούρα.

Εάν έχετε γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, ή έχετε συχνά καούρες, πρέπει να είστε προσεκτικοί με το πόσο σκόρδο καταναλώνετε. Ο οισοφαγικός σφιγκτήρας είναι μια ομάδα μυών που εμποδίζει το οξύ του στομάχου να φτάσει πίσω στον οισοφάγο. Το σκόρδο μπορεί να αποδυναμώσει την λειτουργία αυτού του σφιγκτήρα και να προκαλέσει περισσότερη καούρα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share