Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Βάζετε το ωμό κρέας στο ψυγείο; Τότε κινδυνεύετε από...

Μεγάλη προσοχή!

6 Νοεμβρίου 2021 14:13
Βάζετε το ωμό κρέας στο ψυγείο; Τότε κινδυνεύετε από...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όλοι μας έχουμε συνηθίσει να αποθηκεύουμε το κρέας παντός τύπου στην κατάψυξη για να το διατηρήσουμε για παραπάνω χρονικό διάστημα και να μην μπαίνουμε στη διαδικασία κάθε φορά που θέλουμε να μαγειρέψουμε να επισκεπτόμαστε το κοντινότερο κρεοπωλείο.

Συνήθως όμως πριν το βάλουμε στην κατάψυξη το κρατάμε στο ψυγείο, ποιο είναι όμως το σωστό χρονικό διάστημα για να διατηρηθεί στο ψυγείο; Το κρέας είναι ένα ιδιαίτερο τρόφιμο, που θέλει προσεκτική διαχείριση για την αποφυγή οποιασδήποτε επίπτωσης στον οργανισμό, με την απόψυξή του να είναι πάντοτε ένα θέμα που μας απασχολεί.

Το κόκκινο κρέας και το χοιρινό μπορούν να συντηρηθούν στο ψυγείο μέχρι και πέντε ημέρες και στην κατάψυξη από 4-12 μήνες. Το μαγειρεμένο κρέας αντέχει 3-4 μέρες στο ψυγείο και 2-6 μήνες στην κατάψυξη.

Ωμό κρέας στο ψυγείο

Για ποιο λόγο όμως δεν είναι σωστό το κρέας να παραμένει για μεγαλύτερο διάστημα στο ψυγείο; Διατηρώντας το ωμό κρέας ναι μεν σε χαμηλές θερμοκρασίες αλλά όχι παρόμοιες με αυτές της κατάψυξης είναι πολύ επικίνδυνο να αναπτύξει βακτήρια τα οποία μπορεί να μην είναι εμφανή με γυμνό μάτι μπορεί όμως να σας προκαλέσουν μια σοβαρότατη και οξεία δηλητηρίαση.

Παραψήθηκε το κρέας; Το κόλπο που θα το κάνει και πάλι έξτρα ζουμερό

Είτε ξεχάστηκες με την ώρα, είτε από λάθος έψησες το κρέας σε μεγαλύτερη θερμοκρασία το σίγουρο είναι πως το αποτέλεσμα είναι αποκαρδιοτικό. Βέβαια, εκτός από το να παραψηθεί υπάρχει και το ενδεχόμενο το κρέας να στεγνώσει, δείτε εδώ πώς θα το σώσετε.

Όταν το κρέας παραψηθεί γίνεται σκληρό και σχοινιασμένο ενώ δε δίνει την καλύτερη εντύπωση κατά το σερβίρισμα. Επειδή όμως μαγειρικά λάθη πάντα γίνονται, το παν είναι να γνωρίζεις πως θα τα διορθώσεις για να σώσεις το φαγητό και να μην πάει χαμένο. Λύσεις υπάρχουν διάφορες, μεταξύ των οποίων και η εξής:

Κκρέας παραψημένο όψε το κρέας σε μικρές λωρίδες, τοποθέτησε το σε μια ρηχή πιατελίτσα και από πάνω περίχυσε ντοματοπολτό ή ψιλοκομμένη ντοματούλα και κρεμμύδι. Από πάνω περίχυσε με λαδολέμονο ή καλύτερα λαδάκι με λάιμ, που έχει πιο γλυκιά γεύση και σέρβιρε το.

Το ζουμάκι από τη ντομάτα θα δώσει υγρασία και θα μαλακώσει το το κρέας, ενώ το κρεμμύδι, το λαδάκι και το λάιμ θα δώσουν γεύση και κανείς δε θα αντιληφθεί τη μαγειρική καταστροφή.

Tip: Για ζουμερό ψητό φούρνου, καθώς ψήνεται το κρέας, τοποθέτησε μέσα στο φούρνο ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος με νερό. Η εξάτμιση του νερού θα εμποδίζει την πλήρη αφυδάτωση του κρέατος.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share