Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Καρκίνος του πνεύμονα: Τα συμπτώματα σε δάχτυλα, πρόσωπο, λαιμό και ώμους που τον μαρτυρούν

Μεγάλη προσοχή!

4 Νοεμβρίου 2021 18:19
Καρκίνος του πνεύμονα: Τα συμπτώματα σε δάχτυλα, πρόσωπο, λαιμό και ώμους που τον μαρτυρούν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο καρκίνος του πνεύμονα μπορεί να εντοπιστεί σε οποιοδήποτε μέρος των πνευμόνων ή των αεραγωγών και γίνεται όλο και πιο συχνός όσο μεγαλώνει κάποιος. Παράλληλα, την επίδραση που έχει ο τρόπος ζωής των πασχόντων από καρκίνο του προστάτη στα ίδια τα καρκινικά κύτταρα, εξέτασαν Αμερικανοί επιστήμονες.

Συνήθως, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της «Express», δεν υπάρχουν σημάδια ή συμπτώματα στα αρχικά στάδια, αν και τα συμπτώματα του καρκίνου του πνεύμονα αναπτύσσονται καθώς η κατάσταση εξελίσσεται. Μάλιστα, ο καρκίνος μπορεί να εξαπλωθεί στον πνεύμονα από άλλα μέρη του σώματος και αυτός ονομάζεται μεταστατικός καρκίνος του πνεύμονα.

Συμπτώματα που προειδοποιούν για τον καρκίνο του πνεύμονα

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS) έχει περιγράψει ορισμένα λιγότερο κοινά συμπτώματα καρκίνου του πνεύμονα, τα οποία μερικοί άνθρωποι μπορεί να μην γνωρίζουν.

Αυτά τα συμπτώματα περιλαμβάνουν αλλαγές στην εμφάνιση των δακτύλων σας, όπως το να είναι πιο κυρτά ή οι άκρες τους να γίνονται μεγαλύτερες. Μερικοί άνθρωποι μπορεί, επίσης, να παρατηρήσουν πρήξιμο του προσώπου ή του λαιμού τους, ή επίμονο πόνο στο στήθος ή στους ώμους.

Επίσης, τα πιο κοινά συμπτώματα του καρκίνου του πνεύμονα, τις περισσότερες φορές, είναι ο βήχας, οι λοιμώξεις στο στήθος που επανέρχονται συνεχώς, ή μια λοίμωξη στο στήθος που δεν βελτιώνεται, καθώς και η απώλεια της όρεξης ή του βάρους και η κόπωση.

Συμπτώματα καρκίνου του πνεύμονα

Ο κίνδυνος καρκίνου του πνεύμονα είναι υψηλότερος εάν έχετε έναν στενό συγγενή, όπως έναν γονέα ή έναν αδελφό, που έπασχε από την ίδια ασθένεια. Η έκθεση σε ορισμένες χημικές ουσίες μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου.

Ακόμα, προηγούμενες πνευμονικές παθήσεις μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα και αυτός είναι συνήθως υψηλότερος στους καπνιστές.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share