Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Προσοχή! Μην τρώτε κονσέρβα ντομάτας - Είναι επικίνδυνη για...

Δώστε βάση!

1 Νοεμβρίου 2021 22:03
Προσοχή! Μην τρώτε κονσέρβα ντομάτας - Είναι επικίνδυνη για...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι ντομάτες σε όλες τις μορφές, είτε φρέσκια, είτε σε χυμό, είτε σε πελτέ, είναι ένα υλικό που βρίσκεται σε όλα τα σπίτια και χρησιμοποιείται σε πάμπολλα φαγητά. Έχουμε δει και άλλες φορές να αποδεικνύεται λάθος κάτι που για εμάς ήταν καθημερινό συνήθειο, για παράδειγμα, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να βάζετε ντομάτα στη μαρουλοσαλάτα σας.

Αν στο σπίτι σας υπάρχουν κονσέρβες ντομάτας, τότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τις πετάξετε γιατί βάζετε τον οργανισμό σας σε μεγάλο κίνδυνο. Γιατί όμως; Το εσωτερικό των περισσότερων κονσερβών περιέχει bisphenol-A (BPA), ένα συνθετικό οιστρογόνο που έχει συσχετιστεί με ασθένειες που σχετίζονται από αναπαραγωγικά προβλήματα, μέχρι καρδιακές παθήσεις, διαβήτη και παχυσαρκία.

ντομάτα κονσέρβα

Δυστυχώς, η οξύτητα της ντομάτας προκαλεί τη διείσδυση του BPA στην τροφή, ενώ μελέτες δείχνουν ότι στους περισσότερους ανθρώπους ανιχνεύονται υψηλά επίπεδα γεγονός που επηρεάζει την παραγωγή σπέρματος και ενδέχεται να προκαλέσει χρωμοσωμικές βλάβες στα ωάρια των ζώων. Προτιμήστε, λοιπόν, τομάτες σε γυάλινα δοχεία ή σε χάρτινες συσκευασίες, για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο και το αναπαραγωγικό σας ασφαλές.

Κόβετε τη ντομάτα σε ροδέλες; Σταματήστε το αμέσως!

Το καλοκαίρι είναι εδώ και όλοι ξέρουμε πως τις ημέρες με υψηλή θερμοκρασία δεν έχουμε πολύ όρεξη για φαγητό οπότε προτιμούμε κάτι πιο ελαφρύ όπως μια σαλάτα και μιας και αυτή την εποχή ευδοκιμούν οι ντομάτες, τι καλύτερο;

Η ντομάτα χρησιμοποιείται σε πάρα πολλά φαγητά και σνακ, ένα εξ αυτών και το τοστ στο οποίο και κόβουμε τις ντομάτες σε ροδέλες για να την προσθέσουμε. Αυτό όμως είναι ένα τεράστιο λάθος κι αυτό δεν είναι το μόνο, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να βάζετε ντομάτα στη μαρουλοσαλάτα σας. Γιατί είναι λάθος όμως να κόβουμε τη ντομάτα σε ροδέλες;

ντομάτες

Όσο πιο πολύ πιέζουμε και "ταλαιπωρούμε" ένα φρούτο ή λαχανικό εκείνο χάνει τις βιταμίνες και τα θρεπτικά του συστατικά, γι' αυτό άλλωστε και οι μεγαλύτεροι σεφ προτείνουν να κόβουμε τα μαρούλια με το χέρι και όχι με μαχαίρι. Επειδή κάτι τέτοιο όπως αντιλαμβάνεστε δεν είναι εφικτό να γίνει και με τις ντομάτες, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι ναι μεν να τις κόβουμε αλλά όχι να τις "πληγώνουμε", δηλαδή να πιέζουμε όσο το δυνατόν λιγότερες φορές το μαχαίρι στη σάρκα της.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share