Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Να γιατί πρέπει να τρώτε κάσιους-Μοναδικά οφέλη για τον οργανισμό

Είναι το πιο πολύτιμο και υγιεινό σνακ

1 Νοεμβρίου 2021 15:26
Να γιατί πρέπει να τρώτε κάσιους-Μοναδικά οφέλη για τον οργανισμό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα κάσιους θεωρούνται ως ένα από τα πιο υγιεινά τρόφιμα στον κόσμο. Οι καρποί αυτοί ευδοκιμούν σε υγρό και ζεστό κλίμα. Αυτό εξηγεί γιατί χώρες όπως η Τανζανία, η Βραζιλία, η Μοζαμβίκη και η Νιγηρία, είναι οι μεγαλύτεροι παραγωγοί των κάσιους στον κόσμο.


Τα 5 κορυφαία οφέλη για την υγεία

1. Τα κάσιους είναι πλούσια σε θερμίδες. Μία μερίδα των 50 γραμμαρίων περιέχει 275 θερμίδες. Έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες, μέταλλα, διαλυτές ίνες και φυτοχημικά, που αποτρέπουν πολλές ασθένειες, ακόμη και τον καρκίνο.

2. Τα παλμιτολεϊκά και τα ελαϊκά οξέα που περιέχονται στα κάσιους είναι εξαιρετικά για την καρδιαγγειακή υγεία. Αυτά τα απαραίτητα λίπη μειώνουν την κακή χοληστερόλη (LDL) και ομαλοποιούν την καλή χοληστερόλη (HDL).

Τα μονοακόρεστα λίπη αποτελούν ουσιαστικό μέρος της μεσογειακής διατροφής, η οποία είναι επωφελής για τη γενική υγεία. Συγκεκριμένα, η μεσογειακή διατροφή βοηθά στην πρόληψη της στεφανιαίας νόσου και του αιφνίδιου εγκεφαλικού επεισοδίου με τη ρύθμιση των λιπιδίων του αίματος, όπως φαίνεται σε πολλές επιστημονικές μελέτες.

3. Τα κάσιους είναι μια εξαιρετική πηγή καλίου, μαγνησίου, χαλκού, ψευδαργύρου, σεληνίου και σιδήρου. Καταναλώνοντας μια υγιή ποσότητα κάσιους θα επωφεληθείτε από τα ευεργετικά οφέλη και θα αποτρέψετε ασθένειες που σχετίζονται με την ανεπάρκεια απαραίτητων στοιχείων για τον οργανισμό. Μια χούφτα κάσιους την ημέρα είναι αρκετή.

Το σελήνιο είναι ένα επιτακτικό μικροθρεπτικό συστατικό και αποτελεί ένα από τα συστατικά αντικαρκινικών ενώσεων όπως τα υπεροξείδια της γλουταθειόνης, που είναι από τις καλύτερες ενισχύσεις κυττάρων στον οργανισμό. Ο χαλκός είναι μια μεταβλητή για τους ζωτικούς καταλύτες. Ο ψευδάργυρος συμμετέχει σε ενώσεις που ελέγχουν την πρόοδο της επεξεργασίας, την ένωση DNA και τη γονιδιακή ικανότητα.


4. Τα κάσιους περιέχουν πυριδοξίνη (βιταμίνη Β6), παντοθενικό οξύ (βιταμίνη Β5), θειαμίνη (βιταμίνη Β11) και ριβοφλαβίνη. Μια μερίδα των 100 γραμμαρίων παρέχει το 30% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε Β6 (0.147mg). Η βιταμίνη Β6 μειώνει τον κίνδυνο της ομοκυστεονουρίας και της σιδεροβλαστικής αναιμίας.

Η νιασίνη προστατεύει από δερματίτιδα και πελλάγρα. Καθεμία από αυτές τις βιταμίνες είναι απαραίτητη για τον μεταβολισμό του λίπους, των πρωτεϊνών και των υδατανθράκων.

5. Τα κάσιους περιέχουν επίσης μικρές ποσότητες ζεαξανθίνης. Αυτό το αντιοξειδωτικό αφομοιώνεται στην ωχρά κηλίδα του αμφιβληστροειδούς. Προστατεύει από τις επικίνδυνες ακτίνες UV και από την ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας στους ηλικιωμένους.

Τα κάσιους θεωρούνται το καλύτερο εναλλακτικό φάρμακο για την κατάθλιψη. Εδώ μπορείτε να δείτε ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγετε για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης.

κάσιους-1


Φυσική θεραπεία για την κατάθλιψη – Διατροφή με κάσιους

Η τρυπτοφάνη είναι ένα ουσιαστικό αμινοξύ. Τα αμινοξέα υποστηρίζουν την υγιή ανάπτυξη στα παιδιά, προάγουν τον καλό ύπνο και θεραπεύουν το άγχος, τη νευρικότητα και την κατάθλιψη.

Δύο χούφτες κάσιους παρέχουν περίπου 1.500mg τρυπτοφάνης, η οποία είναι ακριβώς η ίδια ποσότητα που περιέχεται στα συνταγογραφούμενα αντικαταθλιπτικά. Η θεραπεία με κάσιους είναι ο μόνος τρόπος θεραπείας που δεν προκαλεί παρενέργειες, κάτι που δεν συμβαίνει με τα συμβατικά αντικαταθλιπτικά.

Κάσιους & Αλλεργίες

Τα κάσιους μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις σε άτομα οποιασδήποτε ηλικίας. Επιπλέον, η αλλεργία στα κάσιους είναι αρκετά κοινή, όπως οι αλλεργίες που προκαλούνται από καρύδια, αμύγδαλα και άλλους καρπούς. Όπως και τα φυστίκια, έτσι και λίγα έστω κάσιους μπορεί μερικές φορές να προκαλέσουν σοβαρά συμπτώματα αλλεργίας.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share