Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022

Μεγάλη προσοχή: Γυρίστε το κρέας που ξεπαγώσατε στην κατάψυξη μόνο αν...

Μπορείτε να το κάνετε με συγκεκριμένο τρόπο

30 Οκτωβρίου 2021 12:33
Μεγάλη προσοχή: Γυρίστε το κρέας που ξεπαγώσατε στην κατάψυξη μόνο αν...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το κρέας είναι ένα ιδιαίτερο τρόφιμο, που θέλει προσεκτική διαχείριση για την αποφυγή οποιασδήποτε επίπτωσης στον οργανισμό, με την απόψυξή του να είναι πάντοτε ένα θέμα που μας απασχολεί.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, όπου διαπιστώνουμε πως το κρέας που ξεπαγώσαμε, είναι υπεραρκετό, αλλά δε θέλουμε και να πετάξουμε αυτό που περίσσεψε.

Έχετε πιθανώς ακούσει ότι αν βγει το κρέας από την κατάψυξη δεν υπάρχει... επιστροφή και πως πρέπει οπωσδήποτε να μαγειρευτεί ή να καταλήξει στα σκουπίδια προκειμένου να αποφύγετε την ανάπτυξη μικροοργανισμών που θα προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση. Τι μπορείτε να κάνετε, ωστόσο, στην περίπτωση αυτή, όταν μπορείτε να το έχετε ξεπαγώσει το πολύ σε ένα τέταρτο;

Κρέας ξαπάγωμα και κατάψυξη

Το μυστικό για... την επιστροφή στην κατάψυξη

Σύμφωνα με την Cathy Moir, Μικροβιολόγο Τροφίμων και ειδικό σε θέματα Ασφάλειας των Τροφίμων, είναι απολύτως ασφαλές να καταψύξετε ξανά το κόκκινο κρέας, το κοτόπουλο ή οτιδήποτε άλλο έχετε ξεπαγώσει, αρκεί η διαδικασία της απόψυξης να έγινε εντός ψυγείου, σε θερμοκρασία 5 βαθμών Κελσίου ή χαμηλότερη.

Η ειδικός επισημαίνει βέβαια ότι η ποιότητα των τροφίμων αλλοιώνεται ελαφρώς όταν τα ξεπαγώνουμε και μετά τα τοποθετούμε ξανά στην κατάψυξη, αφού ορισμένα κύτταρα καταστρέφονται και αραιώνει η σύστασή τους.

Μια εναλλακτική που προτείνει η Moir είναι να μαγειρέψετε το κρέας που ξεπαγώσατε, στη συνέχεια να το μοιράσετε σε μικρές μερίδες και να το τοποθετήσετε στην κατάψυξη για μελλοντική κατανάλωση. Στην περίπτωση αυτή, φροντίστε το φαγητό να μην είναι καυτό όταν το βάλετε στην κατάψυξη. Αφήστε να περάσουν περίπου 30 λεπτά πριν τοποθετήσετε το φαγητό σε δοχεία για να το καταψύξετε.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share