Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021

6+1 τρόφιμα που ρίχνουν την χοληστερίνη - Αγοράστε τα αμέσως

Δώστε βάση!

26 Οκτωβρίου 2021 18:22
6+1 τρόφιμα που ρίχνουν την χοληστερίνη - Αγοράστε τα αμέσως
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ποιες είναι οι 7 τροφές που "καταπολεμούν" την χοληστερίνη; Το Athensmagazine.gr τις βρήκε και σας τις παρουσιάζει παρακάτω.

Μετά τις 5 τροφές που είναι επικίνδυνες για τον διαβήτη, θα σας παρουσιάσουμε τα τρόφιμα που πρέπει να εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή. Ως γνωστόν, η αύξηση της χοληστερίνης οδηγεί σε καρδιαγγειακά νοσήματα και καρδιοπάθειες, γι’ αυτό και όταν ο γιατρός τη δει ακόμα και λίγο τσιμπημένη, αμέσως μας συνιστά να τη ρίξουμε.

Υπάρχουν τροφές, που βελτιώνουν τα επίπεδά της αλλά προλαμβάνουν και την αύξησή της. Ας δούμε ποιες είναι αυτές και πώς πρέπει να τις καταναλώνεις:

τροφές για την καταπολέμηση της χοληστερίνης

  • Το κρεμμύδι, ασχέτως αν το καταναλώνεις ωμό η μαγειρεμένο.
  • Το σκόρδο, το οποίο καλό είναι να καταναλώνεις ωμό αν θες να λαμβάνεις στο μέγιστο τις θεραπευτικές του ιδιότητες.
  • Τα μύρτιλα και τα μούρα, δύο από τις καλύτερες επιλογές στη μάχη για την πτώση της χοληστερίνης.
  • Το αβοκάντο, το οποίο ρίχνει την κακή χοληστερίνη ανεβάζοντας ταυτόχρονα την καλή.
  • Το κρασί, το οποίο ανεβάζει τα επίπεδα της καλής χοληστερίνης μειώνοντας το ρίσκο εμφάνισης προβλημάτων στην καρδιά.
  • Η ντομάτα, ένας από τους ισχυρότερους συμμάχούς σου ενάντια στη συσσώρευση χοληστερίνης στα τοιχώματα των αρτηριών.
  • Το μήλο, ένα διατροφικό όπλο ενάντια στην κακή χοληστερίνη.

19+1 τροφές που πρέπει να τρώτε καθημερινά - Κάνουν "θαύματα"

Ανακαλύψαμε 20 τροφές που πρέπει να τρώτε καθημερινά, διότι είναι αντιφλεγμονώδεις, πράγμα που σημαίνει, ότι κάνουν καλό στον οργανισμό. Ποιες είναι αυτές;

Το Athensmagazine.gr, κάθε μέρα σας παρουσιάζει όσα πρέπει να ξέρετε για τη διατροφή σας. Χθες (03/05) σας αποκαλύψαμε τα 11 τρόφιμα που καταστρέφουν την υγεία σας, ωστόσο, σήμερα, θα σας πούμε τις τροφές που πρέπει να τρώτε συχνά, ώστε να μην δημιουργούνται φλεγμονές στο σώμα σας.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας, συγκέντρωσαν τα τρόφιμα και τα συστατικά που θεωρείται, ότι επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά τα επίπεδα της φλεγμονής με βάση την επανεξέταση μελετών κατόπιν ομότιμης αξιολόγησης σχετικά με τη διατροφή και τη φλεγμονή που δημοσιεύτηκαν στο διάστημα 1950 και 2007. Από τότε, καινούριες έρευνες έφεραν τον κατάλογο αυτό στο προσκήνιο, έτοιμο να χρησιμοποιηθεί σε επιδημιολογικές και κλινικές μελέτες.

αντιφλεγμονώδεις τροφές

Η κάθε μελέτη είναι ξεχωριστή, όλες βασίζονται στη γενικότερη αντίληψη, ότι η συνεχής ή εκτός ελέγχου φλεγμονή στο σώμα βλάπτει την υγεία και ότι η κατανάλωση τροφών με σκοπό την αποφυγή της συνεχούς φλεγμονής ενισχύει την καλύτερη υγεία και μπορεί να εμποδίσει τις ασθένειες.

Έτσι λοιπόν, οι υδατάνθρακες, το λίπος και η χοληστερίνη συγκαταλέγονται στα συστατικά που είναι πιθανότερο να οδηγήσουν σε φλεγμονή, ενώ το μαγνήσιο, η βήτα-καροτίνη, οι βιταμίνες Α, Β-6, C, D και Ε, οι φυτικές ίνες, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα φλαβονοειδή, η κουρκούμη και το τσάι αποτελούν τα ισχυρότερα αντιφλεγμονώδη.

Δείτε αναλυτικά τι πρέπει να τρώτε:

  • Σπόροι Chia
  • Τίντζερ
  • Σκόρδο
  • Μπρόκολο
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Σταφύλια
  • Αλεσμένος λιναρόσπορος
  • Φλούδα μήλου
  • Γλυκοπατάτες
  • Κανέλα
  • Πράσινα λαχανικά
  • Καρύδια
  • Αβοκάντο
  • Πιπέρι καγιέν
  • Τσάι
  • Παπάγια
  • Κουρκούμη
  • Άγρια ψάρια
  • Ξινά κεράσια
  • Ασιατικά μανιτάρια
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share