Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021

Σπιτικό ρόφημα για τις κρύες μέρες! - Με κανέλα και κολοκύθα

Δοκίμασέ το!

25 Οκτωβρίου 2021 20:16
Σπιτικό ρόφημα για τις κρύες μέρες! - Με κανέλα και κολοκύθα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα καλό θερμαντικό αφέψημα που βοηθάει το σώμα και την ψυχή! Θερμαίνει τα κρύα άκρα (χέρια – πόδια), ζεσταίνει μέχρι το κόκαλο. Το Athensmagazine.gr σου προτείνει να δοκιμάσεις αυτό το ρόφημα με κολοκύθα και κανέλα!

Υλικά για 4 μερίδες

  • 2½ φλιτζάνια πολτό κολοκύθας
  • 1½ φλιτζάνι γάλα πλήρες
  • 1 κουταλάκι άρωμα βανίλιας
  • 1/4 του κουταλιού κανέλα
  • 4 κουταλιές ζάχαρη

Εκτέλεση

Χτυπάτε στο μούλτι τον πολτό κολοκύθας με το γάλα (φροντίζοντας και τα δύο αυτά υλικά να είναι κρύα), τη ζάχαρη, τη βανίλια και την κανέλα και σερβίρετε το ρόφημα σε ποτήρι.

Ωστόσο το «κόλπο της κανέλας» είναι επικίνδυνο για τους πνεύμονες!

Σπιτικό ρόφημα για τις κρύες μέρες! - Με κανέλα και κολοκύθα

Κανέλα: Οι θησαυροί του αγαπημένου μπαχαρικού για την υγεία μας

Κανέλα: Η κανέλα είναι ένα από τα πιο feel-good μπαχαρικά. Η μυρωδιά της θυμίζει στους περισσότερους όμορφες αναμνήσεις, ενώ η γεύση της αναμφισβήτητα δίνει κάτι παραπάνω σε γλυκά ή αλμυρά πιάτα. Ωστόσο αυτό που ίσως είναι λιγότερο γνωστό είναι τα ιδιαίτερα σημαντικά οφέλη της για την υγεία. Παράλληλα δείτε 8+1 λόγους που πρέπει να την προτιμήσετε.

Κανέλα για… καλή καρδιά

Σε μια πρόσφατη μελέτη από το Penn State, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μια δίαιτα πλούσια σε μπαχαρικά, όπως η κανέλα και ο κουρκουμάς, βοήθησαν στον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων της κατανάλωσης ενός λιπαρού γεύματος.

Μετά από ένα γεύμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, τα επίπεδα λιπαρών στο αίμα σας γνωστά ως τριγλυκερίδια αυξάνονται και τα χρόνια υψηλά τριγλυκερίδια αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Σε αυτήν τη μικρή μελέτη, τα μπαχαρικά φαίνεται να βοηθήσαν αρκετά.

Προστασία από το διαβήτη

Η κανέλα έχει αποδειχθεί ότι επιβραδύνει την χώνεψη, η οποία περιορίζει την απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα μετά τα γεύματα και βελτιώνει την αποτελεσματικότητα ή την ευαισθησία της ινσουλίνης.

Σε μελέτη του Πανεπιστημίου της Georgia, διαπιστώθηκε επίσης ότι η κανέλα μπορεί να αποτρέψει τη βλάβη των ιστών και τη φλεγμονή που προκαλείται από υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Στη μελέτη, οι ερευνητές βρήκαν μια ισχυρή και άμεση σχέση μεταξύ της αντιοξειδωτικής περιεκτικότητας των κοινών βοτάνων και μπαχαρικών, συμπεριλαμβανομένης της κανέλας, και της ικανότητάς τους να αποτρέπουν τη δημιουργία τελικών προϊόντων προηγμένης γλυκοζυλίωσης (AGEs).

Βελτιωμένη εγκεφαλική λειτουργία

Η έρευνα δείχνει ότι η μυρωδιά κανέλας ενισχύει τη γνωστική διαδικασία, αλλά η κατανάλωσή της συμβάλλει σημαντικά στην βελτιωμένη λειτουργία του εγκεφάλου. Οι επιστήμονες στο Wheeling Jesuit University διαπίστωσαν ότι η γνωστική διαδικασία ενισχύθηκε σε συμμετέχοντες που μασούσαν τσίχλα με άρωμα κανέλας, η οποία επιτάχυνε τις οπτικές-κινητικές αποκρίσεις και βελτίωσε τα αποτελέσματα προσοχής.

Αυτό το αρωματικό μπαχαρικό μπορεί επίσης να βοηθήσει τον εγκέφαλο να επουλωθεί. Μελέτη από το Agricultural Research Service αναφέρει ότι το εκχύλισμα κανέλας φαίνεται να εμποδίζει τα εγκεφαλικά κύτταρα να διογκωθούν με τους τρόπους που παρατηρούνται συνήθως μετά από τραυματικό εγκεφαλικό τραυματισμό ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share