Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021

4+1 βότανα που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε

Απαλλαγείτε από την αϋπνία με τη βοήθεια των βοτάνων!

25 Οκτωβρίου 2021 19:06
4+1 βότανα που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ροφήματα: Τα προβλήματα με το άγχος, την αϋπνία και άλλες διαταραχές που επηρεάζουν τον ύπνο μας, είναι κάτι που αντιμετωπίζουν πολλοί από εμάς σε καθημερινή βάση. Για αιώνες, πολλά βότανα όταν τα έβαζαν σε ζεστό νερό παρήγαγαν ένα χαλαρωτικό τσάι βοηθώντας έτσι να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του ύπνου.

Ορισμένα από αυτά τα φυσικά «φάρμακα» εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ευρέως σήμερα για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της αϋπνίας.

Ο ύπνος αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του ανθρώπου και είναι απαραίτητος για ξεκουραστεί ο οργανισμός από την καθημερινή κόπωση. Φανταστείτε ότι ο ύπνος είναι ο «φορτιστής» του ανθρώπου. Αν δεν «φορτιστεί» σωστά, «υπολειτουργεί» με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αποδώσει ούτε στα πιο απλά πράγματα της καθημερινότητας. Για παράδειγμα αρκετές γυναίκες και δη μαμάδες δεν ξεκουράζονται αρκετά.

Τα βότανα για αϋπνία που θα δείτε είναι αποκλειστικά για περιπτώσεις που δεν έχουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας και που μετά από συζήτηση με τον οικογενειακό γιατρό, έχουν πάρει το πράσινο φως για τη χρήση τους. Αν ωστόσο έχετε χρόνια προβλήματα αϋπνίας θα σας προτείναμε να επισκεφθείτε έναν γιατρό ώστε να ανακαλύψετε από που δημιουργείται και να μπορέσετε να την αντιμετωπίσετε σωστά.

Μην ξεχνάτε! Ο ιδανικός χρόνος ύπνου είναι τουλάχιστον 8 ώρες καθημερινά. Ενώ δείτε ποιο είναι το αγαπημένο ρόφημα που σε προστατεύει από τον καρκίνο του προστάτη!

 4+1 βότανα που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε

Ορίστε 5 βότανα που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε την αϋπνία φυσικά

  • Λεβάντα/ Τα αρωματικά αιθέρια έλαια αυτού του φυτού μπορούν να βοηθήσουν στην αϋπνία, εξασφαλίζοντας ένα ήσυχο ύπνο κατά τη διάρκεια της νύχτας.
  • Τίλιο/ Το τίλιο έχει καταπραϋντική επίδραση στο νευρικό σύστημα.
  • Φύτρα βρώμης/ Η βρώμη αποτελεί φυσική πηγή τρυπτοφάνης. Η τρυπτοφάνη είναι ένα από τα 22 πρωτεϊνικά αμινοξέα και ένα απαραίτητα αμινοξέα για την ανθρώπινη διατροφή. Σύμφωνα με έρευνες βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα του ύπνου και ενισχύει το αίσθημα της ευεξίας.
  • Βαλεριάνα/ Βοηθά στην άμεση χαλάρωση του νευρικού συστήματος, ενθαρρύνοντας τον υγιή ύπνο και εξασφαλίζοντας (όπως και η λεβάντα) ένα ήρεμο ύπνο κατά τη διάρκεια της νύχτας.
  • Χαμομήλι/ Πιείτε 20 με 30 λεπτά πριν τη νυχτερινή κατάκλιση 1 φλιτζάνι χαμομήλι και απολαύστε ένα ήσυχο ύπνο.
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share