Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πως να πείτε αντίο στο πόνο στη μέση και στον αυχένα χωρίς φάρμακα

Δώστε βάση!

25 Οκτωβρίου 2021 10:03
Πως να πείτε αντίο στο πόνο στη μέση και στον αυχένα χωρίς φάρμακα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ποιός άραγε να θέλει το πόνο στη μέση ή στον αυχένα; Η απάντηση είναι τόσο απλή αφού σε κανέναν δεν αρέσει να πονάει. Ωστόσο ο πόνος στην πλάτη είναι μια χρόνια κατάσταση που αντιμετωπίζουν αρκετοί άνθρωποι όλη την ημέρα και κάθε μέρα.

πάρχουν σχεδόν άπειρες αιτίες για τον πόνο στην πλάτη και ένας άπειρος αριθμός παυσίπονων στην αγορά για την ανακούφιση του πόνου. Ωστόσο, αυτά τα παυσίπονα δημιουργούν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία και τελικά, μπορούν να προκαλέσουν και κάποιες ανεπιθύμητες παρενέργειες. Οι ειδικοί λένε ότι ο πόνος στην πλάτη συμπεριλαμβάνει και πόνο χαμηλά στην πλάτη,πόνο στη μέση της πλάτης, άνω οσφυαλγία ή οσφυαλγία με ισχιαλγία. Τα νευρικά και τα μυϊκά προβλήματα, η εκφυλιστική ασθένεια δίσκων, και η αρθρίτιδα μπορεί να οδηγήσουν σε πόνο στην πλάτη. Τα συμπτώματα αυτά του πόνου μπορούν να απομακρυνθούν με αναλγητικά φάρμακα ή παυσίπονα. Δυστυχώς όμως, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν βιώσει πόνο στην πλάτη κάποια στιγμή στη ζωή τους. Οι αιτίες του πόνου στην πλάτη είναι πολλές; μερικές τις προκαλούμε μόνοι μας λόγω κακών συνηθειών. Επίσης, τα ατυχήματα, οι μυικές, και οι αθλητικές κακώσεις μπορεί να είναι αιτίες του πόνου. Αν και οι αιτίες μπορεί να είναι διαφορετικές, αρκετά συχνά μοιράζονται τα ίδια συμπτώματα.

Διαβάστε με την ευκαιρία: Νιώθετε πόνο στο στομάχι; Πού οφείλεται και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί

Πως να πείτε αντίο στο πόνο στη μέση και στον αυχένα χωρίς φάρμακα

Οποιοσδήποτε μπορεί να πονάει στην πλάτη, αλλά κάποια πράγματα που αυξάνουν τον κίνδυνο είναι:

Κατ ‘αρχάς, πρέπει να ξέρετε ότι ο πόνος στην πλάτη είναι πιο συχνό φαινόμενο όσο μεγαλώνεις. Μπορεί να έχετε πρώτη φορά πόνο στην πλάτη όταν θα είστε 30-40 ετών.

Οι ειδικοί λένε ότι ο πόνος στην πλάτη είναι πιο συχνός σε άτομα που δεν γυμνάζονται.

Όλοι γνωρίζουμε ότι μια διατροφή πλούσια σε θερμίδες και λιπαρά μπορεί να σας κάνει να αυξήσετε το βάρος σας. Το υπερβολικό βάρος μπορεί να αυξήσει το πόνο στην πλάτη σας και τις αιτίες.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι κάποιες αιτίες του πόνου στην πλάτη, όπως η αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα, μια μορφή αρθρίτιδας που επηρεάζει τη σπονδυλική στήλη, μπορεί να έχουν μια γενετική ρίζα.

Επίσης, κάποιοι τύποι αρθρίτιδας και καρκίνου μπορεί να προκαλέσουν πόνο στην πλάτη.

Αν σηκώσατε κάτι, ή τραβήξατε κάτι ενώ στριφογυρίζατε τη σπονδυλικής σας στήλη, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε πόνο στην πλάτη σας. Εάν εργάζεστε σε ένα γραφείο όλη την ημέρα και δεν κάθεστε σωστά, μπορείτε επίσης να προκαλέσετε πόνο στην πλάτη σας.

Το σώμα σας μπορεί να μην είναι σε θέση να πάρει αρκετά θρεπτικά συστατικά για να θρέψει τους δίσκους στην πλάτη σας αν καπνίζετε. Ο βήχας του καπνιστή μπορεί επίσης να προκαλέσει πόνο στην πλάτη. Οι άνθρωποι που καπνίζουν αργούν να απομακρύνουν το πόνο, έτσι ο πόνος στην πλάτη μπορεί να διαρκέσει περισσότερο.

Πώς να ανακουφίσετε τον πόνο στην πλάτη – όλοι οι φυσικοί τρόποι είναι εδώ για να σας βοηθήσουν:

Καταναλώστε βιταμίνη D.
Ξεκουραστείτε καλά.
Γυμναστείτε κάθε μέρα.
Βάλτε ζεστές και κρύες κομπρέσες.
Κόψτε το κάπνισμα.
Χάστε βάρος.
Αποφύγετε τη χρήση συσκευών.
Αναπνεύστε βαθιά.
Καταπολεμήστε το στρες.
Κάντε γιόγκα.
Τεντωθείτε πιο συχνά.
Κάντε Pilates.
Σταματήστε να κάνετε οποιαδήποτε δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πόνο στην πλάτη.
Κάντε θεραπεία μασάζ.

Πώς να ανακουφίσετε τον πόνο στον αυχένα – με κάθε φυσικό τρόπο:

Ασκείστε τους μυς του αυχένα πάρα πολύ αργά.
Κάντε ένα ντούζ.
Χρησιμοποιήστε μια κρύα κομπρέσα.
Βάλτε ένα ζεστό μαξιλάρι.
Κοιμηθείτε σωστά.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share