Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Λάδι καρύδας: Ο καλύτερος φυσικός σύμμαχος του δέρματός μας

Απίστευτα αποτελέσματα

23 Οκτωβρίου 2021 13:56
Λάδι καρύδας: Ο καλύτερος φυσικός σύμμαχος του δέρματός μας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ λάδι καρύδας, τότε σίγουρα θα έπρεπε. Η κατανάλωση μιας κουταλιάς ή δύο κάθε μέρα είναι στην πραγματικότητα πιο ευχάριστη από ότι ακούγεται. Στην πραγματικότητα, τα οφέλη για τη γενική υγεία και την ευημερία σας είναι πολλά. Και τα περισσότερα από αυτά, υποστηρίζονται και από τις έρευνες!

Έχει ισχυρές αντιμικροβιακές, αντιμυκητιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για καθημερινή κατανάλωση μαζί με το φαγητό σας. Ενδεικτικά βοηθά στην πέψη και τον έλεγχο της όρεξής σας, αφού συμβάλλει στον κορεσμό, μπορεί να βελτιώσει την μνήμη και την συγκέντρωση σας, να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης νευροεκφυλιστικών ασθενειών όπως Alzheimer ‘s και Parkinson, να βοηθήσει στην πρόληψη της ινσουλινοαντίστασης και άλλα πολλά.

Λάδι καρύδας: Ο καλύτερος φυσικός σύμμαχος του δέρματός μας

Καλλυντικές χρήσεις και όχι μόνο! Δείτε αναλυτικά:

  • Καταρχάς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ξεβάψετε ή απλά να καθαρίσετε το πρόσωπό σας: αλείφετε με μια μικρή ποσότητα τα σημεία που θέλετε να ξεβάψετε ή να καθαρίσετε και σκουπίζετε απαλά με ένα βαμβάκι. Μπορείτε αν θέλετε μετά να ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με νερό ή να το αφήσετε ως έχει, αφού το λάδι καρύδας είναι πολύ ενυδατικό! Εμένα μου αρέσει να βρέχω μια μικρή πετσέτα με πολύ ζεστό (όχι καυτό, μη κάψετε τα χέρια σας!) νερό και να την απλώνω στο πρόσωπό μου, επιταχύνοντας την απορρόφηση του λαδιού! Αυτό θα βοηθήσει όχι μόνο στην ενυδάτωση, αλλά και στην πρόληψη των ρυτίδων καθώς και στην θρέψη των βλεφαρίδων σας.
  • Αν ανακατέψετε λάδι καρύδας με λίγο ζάχαρη ή μαγειρική σόδα θα έχετε ένα εξαιρετικό πήλινγκ, το οποίο ξεβγάζετε με απλό νερό ή χρησιμοποιείτε την μέθοδο της πετσέτας παραπάνω για να κάνετε και πήλινγκ και ενυδάτωση με μια κίνηση. Η μαγειρική σόδα έχει λευκαντικές ιδιότητες, οπότε βοηθά και στην ήπια λεύκανση και αποχρωματισμό τυχόν δυσχρωμιών στο δέρμα.
  • Μπορείτε επίσης μετά το μπάνιο και ενώ ακόμα το δέρμα σας είναι σχετικά υγρό να απλώσετε λάδι καρύδας παντού αντί για κρέμα σώματος. Το δέρμα σας θα γίνει πολύ απαλό και αυτό είναι επίσης ιδανικό για τα παιδιά, αν τυχόν έχουν κάπου ξηροδερμία, διότι θα αποφύγετε κάθε περίεργο συστατικό που τυχόν έχουν οι κρέμες εμπορίου. Θεωρώ πως είναι καλή επιλογή και για τα μωρά μετά το άλλαγμα και πλύσιμο – οι αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του λαδιού καρύδας, μπορούν να βοηθήσουν πολύ το τρυφερό δερματάκι του μωρού σας.
  • Το λάδι καρύδας αποτελεί και ιδανικό προϊόν για ξύρισμα: απλά απλώνετε μια ποσότητα πάνω σε νωπό δέρμα και βλέπετε το ξυραφάκι να γλιστράει πιο εύκολα και να κόβει πιο βαθιά τις τρίχες. Και φυσικά μόλις βγείτε από το μπάνιο, βάζετε εκ νέου λάδι καρύδας στις περιοχές που ξυρίσατε για να τις ενυδατώσετε!
  • Αν πάλι έχετε σκασμένα χείλη, το λάδι καρύδας είναι το καλύτερο ενυδατικό προϊόν και για αυτά, απλά προσπαθήστε να μη το φάτε κατευθείαν. Βάζετε ελάχιστη ποσότητα στα δάχτυλα σας και το απλώνετε στα χείλη σας, κάθε φορά που τα νιώθετε ξηρά.
  • Αν θέλετε να ενυδατώσετε και να δυναμώσετε τα μαλλιά σας, απλά ανακατέψτε ίσες ποσότητες από λάδι καρύδας και σησαμέλαιο ή λάδι αμυγδάλου ή ελαιόλαδο και απλώστε το στα μαλλιά σας κάνοντας ελαφρύ μασάζ. Τυλίξτε με μια μεμβράνη και αφήστε το μία ώρα τουλάχιστον να απορροφηθεί. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και σαμπουάν. Αυτό μπορείτε να το κάνετε 1 φορά την εβδομάδα και θα δείτε σύντομα μεγάλη διαφορά στα μαλλιά σας!

Όπως καταλαβαίνετε από όλα τα παραπάνω, δεν έχει βγει τυχαία η ξένη, αστεία φράση “I had 99 problems and coconut oil solved like 86 of them” που σημαίνει πως “Είχα 99 προβλήματα και το λάδι καρύδας έλυσε κάπου 86 από αυτά!” – το λάδι καρύδας κυριολεκτικά μπορεί να σας αλλάξει την ζωή, οπότε αν δεν το έχετε δοκιμάσει, μάλλον ήρθε η ώρα!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share