Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021

Wifi: Ο σιωπηλός δολοφόνος που μας σκοτώνει πολύ αργά - Οι πιθανοί κίνδυνοι

Μεγάλη προσοχή

22 Οκτωβρίου 2021 08:40
Wifi: Ο σιωπηλός δολοφόνος που μας σκοτώνει πολύ αργά - Οι πιθανοί κίνδυνοι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σχεδόν όλοι έχουμε Wi-Fi στο σπίτι μας. Ωστόσο, υπήρξαν κάποιες ανησυχίες σχετικά με το πόσο ασφαλές είναι, και εξήχθη το συμπέρασμα ότι το Wi-Fi μπορεί να είναι επιζήμιο για τη γενική υγεία, ειδικά των παιδιών. Έτσι, το Wi-Fi έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του εγκεφάλου μέχρι και στην ποιότητα του ύπνου. Παράλληλα, δείτε πώς μπορείτε να κάνετε κοινή χρήση του WiFi από το iPhone σας.

Οι πιθανοί κίνδυνοι του Wi-Fi

1. Βλάπτει την παιδική ανάπτυξη

Η μη θερμική ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων από το Wi-Fi μπορεί να διαταράξει την φυσιολογική κυτταρική ανάπτυξη, ειδικά την εμβρυϊκή ανάπτυξη. Αυτή η ακτινοβολία επηρεάζει τους αναπτυσσόμενους ιστούς, των παιδιών και των νέων. Τα άτομα αυτά είναι πιο ευαίσθητα από το γενικό σύνολο στις επιπτώσεις που περιγράφηκαν στα αποτελέσματα και διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο αναπτυξιακών ζητημάτων.

2. Συμβάλλει στην αϋπνία

Το Wi-Fi έχει επίσης μεγάλη επίδραση στον ύπνο. Αν νιώθετε ότι δεν μπορείτε να κοιμηθείτε , και έχετε ένα ακανόνιστο μοτίβο ύπνου , μπορεί να οφείλεται στη διαμόρφωση χαμηλής συχνότητας από τα κινητά τηλέφωνα και το Wi-Fi. Οι άνθρωποι που εκτίθενται σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία δυσκολεύονται περισσότερο να κοιμηθούν. Και όλοι γνωρίζουμε ότι η στέρηση του ύπνου μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία.

3. Αναστατώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου

Το Wi-Fi επηρεάζει τη συγκέντρωση και τη λειτουργία του εγκεφάλου . Έτσι, η δραστηριότητα του εγκεφάλου μειώνεται και, ως εκ τούτου, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα συγκέντρωσης ή απώλειας μνήμης.

4. Εξουδετερώνει το σπέρμα

Το Wi-Fi είναι ένας άλλος λόγος που απειλεί τη γονιμότητα των ανδρών. Ως εκ τούτου, η έκθεση σε συχνότητες Wi-Fi μειώνει τη μετακίνηση του σπέρματος, προκαλώντας κατακερματισμό του DNA. Επιπλέον, μπορεί να επηρεάσει τη γονιμότητα ή να αυξήσει τον κίνδυνο μη φυσιολογικής κύησης.

Κίνδυνος υγείας από το Wi Fi

5. Προκαλεί αύξηση των καρδιακών παλμών

Πολλοί άνθρωποι βιώνουν μια πραγματική φυσική αντίδραση στις ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες , συμπεριλαμβανομένου του αυξημένου καρδιακού ρυθμού. Επομένως, το Wi-Fi αυξάνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων .

6. Αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου

Η έκθεση σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης όγκου.

Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι που μπορείτε να προστατευθείτε από τους κινδύνους, όπως:

  • Αποφύγετε την τοποθέτηση του ασύρματου δρομολογητή στην κουζίνα ή στην κρεβατοκάμαρά σας.
  • Μην βάζετε το τηλέφωνο στην τσέπη σας.
  • Χρησιμοποιήστε ενσύρματα τηλέφωνα όταν είστε στο σπίτι, για να μειώσετε την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία
  • Εάν είστε έγκυος, μην κρατάτε το τηλέφωνο κοντά στην κοιλιά.
  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε κρατήσει το τηλέφωνό σας στο άλλο άκρο του δωματίου ή στο κάθισμα του αυτοκινήτου.
  • Στείλτε περισσότερα μηνύματα και μιλήστε λιγότερο.
  • Μην χρησιμοποιείτε ασύρματες συσκευές παρακολούθησης για το μωρό, καθώς όλες λειτουργούν με τη συχνότητα των φούρνων μικροκυμάτων.
  • Αποσυνδέστε όλες τις συσκευές Wi-Fi πριν πάτε για ύπνο.
TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share