Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Καρκίνος: Το πρόβλημα στο στόμα που αυξάνει τον κίνδυνο 90%!

Μεγάλη προσοχή!

21 Οκτωβρίου 2021 08:18
Καρκίνος: Το πρόβλημα στο στόμα που αυξάνει τον κίνδυνο 90%!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μία ένδειξη στο στόμα, που θεωρείται ότι επηρεάζει το 90% των ενηλίκων στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται έγκαιρα για να αποφευχθεί ο καρκίνος. Παράλληλα, ο καρκίνος στο λεπτό έντερο είναι μια από τις περιπτώσεις, που συχνά συναντάμε στην εν λόγω ασθένεια, έχοντας και συμπτώματα, που εν μέρει μπορεί να αγνοούμε.

Όπως αναφέρει η βρετανική Express, άτομα με ιστορικό ασθένειας των ούλων, έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για καρκίνο του στομάχου και του οισοφάγου.

Ερευνητές έχουν δείξει ότι όσοι πάσχουν από ασθένεια ούλων, έχουν 43% μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του οισοφάγου και 52% περισσότερες πιθανότητες για καρκίνο του στομάχου.
Οι μελετητές εξέτασαν την σύνδεση της περιοδοντικής νόσου με τον κίνδυνο εμφάνισης των δύο καρκίνων σε σχεδόν 150 χιλιάδες συμμετέχοντες σε δύο ξεχωριστές έρευνες.

Μετά την αξιολόγηση ιατρικών αρχείων, η ομάδα των ειδικών ανακάλυψε ότι υπήρξαν 199 περιστατικά καρκίνου του οισοφάγου και 238 περιπτώσεις γαστρικού καρκίνου.

Μεταξύ εκείνων με ιστορικό ασθένειας ούλων, το να χάσουν ένα ή περισσότερα δόντια συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο κατά 59% για καρκίνο του οισοφάγου, σε σχέση με εκείνους που δεν είχαν ιστορικό της ασθένειας.

Το πρόβλημα στο στόμα που αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου

Η έκθεση σε βακτήρια

Οι ερευνητές υπέθεσαν πως η έκθεση σε βακτήρια του στόματος και σε ουσίες που προέρχονται από αυτά τα βακτήρια, μπορεί να ευθύνονται για τον αυξημένο κίνδυνο και κατέληξαν λέγοντας: «αυτά τα στοιχεία υποστηρίζουν τη σημασία του μικροβιώματος του στόματος στον καρκίνο του οισοφάγου και του στομάχου».

Η μελέτη προστίθεται σε μία σειρά στοιχείων που δείχνουν ότι τα βακτήρια πίσω από την περιοδοντίτιδα συνδέονται με τον κίνδυνο της ασθένειας.

Μάλιστα αναφέρεται ότι οι γιατροί θα μπορούσαν να συμπεριλάβουν μία εξέταση της στοματικής υγιεινής όταν εκτιμούν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στο μέλλον.

Η ασθένεια των ούλων ή η περιοδοντίτιδα είναι μια σοβαρή λοίμωξη των ούλων που χαρακτηρίζεται από επώδυνα συμπτώματα που μπορούν να δυσκολέψουν την ομιλία, σε ακραίες περιπτώσεις.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share