Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έληξε το γιαούρτι; Δεν πειράζει μπορείτε να το φάτε!

Δείτε γιατί...

19 Οκτωβρίου 2021 11:04
Έληξε το γιαούρτι; Δεν πειράζει μπορείτε να το φάτε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλές φορές παρασυρόμαστε από την προτεινόμενη ημερομηνία κατανάλωσης που αναγράφεται στις συσκευασίες και καταλήγουμε να πετάμε στα σκουπίδια τρόφιμα που δεν έχουν χαλάσει και είναι απολύτως ασφαλή προς κατανάλωση. Ένα από αυτά είναι και το γιαούρτι.

Έτσι λοιπόν επειδή έχει περάσει η ημερομηνία λήξης του γιαουρτιού, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να το πετάξετε. Σύμφωνα με το Eat By Date, εφόσον το συγκεκριμένο τρόφιμο είναι εντός μιας έως δύο εβδομάδων από την ημερομηνία λήξης, εξακολουθεί να είναι ασφαλές για κατανάλωση.

Τα χειρότερα λάθη υγείας που κάνετε καθημερινά και δεν το γνωρίζετε

Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να φάτε το γιαούρτι σας ακόμη και δύο εβδομάδες μετά την ημερομηνία λήξης του, αρκεί να μην έχει ανοιχτεί. Αν όμως παρατηρήσετε κάποια αλλαγή στο χρώμα του ή μυρίζει άσχημα, τότε καλύτερα να μην το καταναλώσετε.

Στην πραγματικότητα, αυτή η ετικέτα που λέει “Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από…”, δεν έχει να κάνει με την ασφάλεια του τροφίμου, αλλά με την ποιότητα και την γεύση του. Γι' αυτό και μπορούμε να καταναλώσουμε τα περισσότερα τρόφιμα αρκετές μέρες μετά την ημερομηνία λήξης τους.

Έληξε το γιαούρτι; Δεν πειράζει μπορείτε να το φάτε!

Ο απίστευτος λόγος που απαγορεύεται να βάζετε το γιαούρτι στην κατάψυξη

Αγαπάμε τους καταψύκτες επειδή αποθηκεύουν το φαγητό μας για μέρες, εβδομάδες και μερικές φορές και για μήνες, δείτε εδώ το μυστικό για να διατηρήσετε φρέσκο το τυρί στην κατάψυξη. Ορισμένες γευστικές απολαύσεις, όπως το παγωτό, είναι φυσικά φτιαγμένες για καταψύκτες, όμως άλλα τρόφιμα και ποτά δεν πρέπει ποτέ να μπαίνουν στον καταψύκτη σας. Ένα εξ αυτών και το γιαούρτι. Για ποιο λόγο όμως απαγορεύεται ρητά να βάλουμε το αγαπημένο γαλακτοκομικό προϊόν στην κατάψυξη;

γιαούρτι κατάψυξη

Η κατάψυξη του φρέσκου γιαουρτιού θα αλλάξει τη συνοχή του σε κάτι σαν τυρί cottage. Μπορεί επίσης να αρχίσει να διασκορπίζεται σε κομματάκια κατά τη διάρκεια της διαδικασίας απόψυξης. Συνεπώς αν νομίζατε πως τοποθετώντας το γιαούρτι στην κατάψυξη θα έχετε αυτομάτως και το αγαπημένο σας frozen yoghurt τότε συγγνώμη αλλά θα σας το... χαλάσουμε!

Ανακάτεψε γιαούρτι με ασπιρίνη και το έτριψε στο πρόσωπο της - Το αποτέλεσμα; Θεαματικό

Ποιος είπε ότι πρέπει να φτάσεις σε μια συγκεκριμένη ηλικία για να αρχίζεις να φροντίζεις την επιδερμίδα σου και να ανησυχείς για τυχόν χαλάρωση; Η πρόληψη είναι ότι σημαντικότερο μπορείς να χαρίσεις στον οργανισμό και το δέρμα σου και πριν σπεύσεις στο κοντινότερο φαρμακείο να προμηθευτείς παντός είδους κρέμες και μάσκες που υπόσχονται ενυδάτωση, σύσφιξη κι ένα αλαβάστρινο δέρμα ρίξε καλύτερα μια ματιά στην κουζίνα σου. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι λίγο γιαούρτι και μερικές ασπιρίνες.

Το γιαούρτι είναι ένα θαυματουργό υλικό για την υγεία και τον οργανισμό σας, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν τρίψετε τα πόδια σας με αυτό.

Η ασπιρίνη έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, επειδή περιέχει σαλικυλικό οξύ στη σύσταση της, το οποίο μόλις απορροφηθεί από την επιδερμίδα δρα ενάντια στην ακμή και τα σημάδια της.

Σε συνδυασμό με το γιαούρτι που έχει αντιοξειδωτικά, ρυθμίζει το pH του δέρματος και κάνει ήπια απολέπιση, καθαρίζοντας το σε βάθος.

γιαούρτι

Ωστόσο θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας πως με την πρώτη εφαρμογή δεν θα απαλλαγείτε πλήρως από το πρόβλημα. Με τη συστηματική εφαρμογή της 1-2 φορές την εβδομάδα όμως θα δείτε σύντομα αποτελέσματα.

Θα χρειαστείτε:

  • 5 δισκία ασπιρίνης
  • 2-3 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι
  • 4/5 της κουταλιάς της σούπας μέλι

Τρόπος παρασκευής & εφαρμογής:

  • Ανακατέψτε σε ένα μπολ το γιαούρτι και το μέλι.
  • Προσθέστε τις ασπιρίνες και περιμένετε μέχρι να διαλυθούν. Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε επιπλέον λίγο νεράκι ή χυμό αλόης για να βοηθήσει τα δισκία να διαλυθούν γρηγορότερα.
  • Μετά ανακατέψτε εκ νέου το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Εφαρμόστε το στο πρόσωπο και αφήστε το να δράσει για 10-20 λεπτά. Τέλος, ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό και βάλτε την κρέμα σας.
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share