Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τέρμα τα ψέματα: Αυτό είναι το πιο υγιεινό κρέας που θα βρείτε στο κρεοπωλείο

Προσοχή στο τι διαλέγετε

18 Οκτωβρίου 2021 20:12
Τέρμα τα ψέματα: Αυτό είναι το πιο υγιεινό κρέας που θα βρείτε στο κρεοπωλείο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το κρέας είναι από τα αγαπημένα τρόφιμα των Ελλήνων, αλλά πολλές φορές οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί στο τι διαλέγουμε.

Για όσους το κρέας εξακολουθεί να βρίσκεται στο εβδομαδιαίο μενού καλό είναι να γνωρίζουν ότι ορισμένες ποικιλίες κρέατος έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη. Ό,τι πιθανότατα σας έχουν απαγορεύσει οι γιατροί, με κάθε συνταγή παράλληλα να έχει τα δικά της μυστικά.

Πουλερικά

Το καλύτερο κρέας έρχεται από τα πουλερικά και είναι το λευκό κρέας από το στήθος χωρίς δέρμα Στην κατηγορία αυτή εμπίπτουν το στήθος του κοτόπουλου και της γαλοπούλας. 85 γραμμάρια, χωρίς την πέτσα και τα κόκαλα, στήθος κοτόπουλου, περιέχει 97 θερμίδες, 18 γραμμάρια πρωτεΐνης και μόλις 2 γραμμάρια λίπους. Η ίδια ποσότητα στήθους γαλοπούλας περιέχει 125 θερμίδες, 25 γραμμάρια πρωτεΐνης και μόλις 1,7 γραμμάρια λίπους, σύμφωνα με την USDA Nutrient Database. Ακόμα καλύτερα επιλέξτε κρέας κοτόπουλου ή γαλοπούλας χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.

Κόκκινο κρέας

Όταν πρόκειται για ανθυγιεινές πρωτεΐνες, το κόκκινο κρέας είναι συνήθως ψηλά στη λίστα. Αν και κάποια κομμάτια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, το βόειο κρέας μπορεί να αποτελεί μέρος μιας υγιεινής διατροφής. Οι υγιείς τύποι κόκκινου κρέατος περιλαμβάνουν κρέας βούβαλου ή βίσωνα, το οποίο έχει λιγότερες θερμίδες και λίπη από το στήθος κοτόπουλου, και μπορεί να δώσει έως και 97% άπαχο κιμά. Από το βοδινό κρέας επιλέξτε μόνο το φιλέτο. Αποφύγετε τα κομμάτια στα οποία μπορείτε να διακρίνεται το λίπος.

Το πιο υγιεινό κρέας

Χοιρινό και Αρνί

Όταν αγοράζετε χοιρινό ή αρνί, ακολουθήστε παρόμοιες οδηγίες όπως κάνετε για το βόειο κρέας -επιλέξτε κρέας με την ένδειξη «άπαχο» που έχει ελάχιστο ορατό λίπος πάνω του. Οι πιο υγιεινές επιλογές χοιρινού κρέατος περιλαμβάνουν τις μπριζόλες, το φιλέτο και το ζαμπόν. Όσο για το αρνί, τα παϊδάκια και τα πόδια είναι πιο υγιεινά από τον αρνίσιο κιμά.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share