Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Το θαυματουργό μείγμα μελιού και δύο ακόμη υλικών που θα εξαφανίσει τις ουλές σας σε χρόνο ρεκόρ

Απαλλαγείτε μια για πάντα

18 Οκτωβρίου 2021 14:21
Το θαυματουργό μείγμα μελιού και δύο ακόμη υλικών που θα εξαφανίσει τις ουλές σας σε χρόνο ρεκόρ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι ουλές είναι φυσικό μέρος της διαδικασίας επούλωσης – συνήθως κάποιου τραυματισμού, και κάποιες φορές μπορούν να μείνουν για πάντα, γεγονός που αγχώνει πολλούς.

Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύατε όμως, οι ουλές δεν εμφανίζονται μόνο στην επιφάνεια του δέρματος, αλλά μπορούν να εμφανιστούν και στα εσωτερικά όργανά μας, συνήθως μετά από κάποια χειρουργική επέμβαση. Μπορείτε να απαλλαγείτε με φυσικό τρόπο με μέλι και άλλα τρία υλικά. Κι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το μέλι αποδεικνύεται θαυματουργό, δείτε εδώ το φυσικό φάρμακο με μέλι και κανέλα.

Όταν τραυματιζόμαστε (ρήξη στους ιστούς), το σώμα μας αρχίζει να παράγει περισσότερο κολλαγόνο για να αναπλάσει την κατεστραμμένη περιοχή. Αυτή η διαδικασία συνεχίζεται για μέχρι και 3 μήνες, αυξάνοντας το κολλαγόνο και την ροή του αίματος σε εκείνη την περιοχή, δημιουργώντας τις γνωστές κόκκινες ουλές. Μετά την περίοδο αυτή, το κολλαγόνο αρχίζει να ελαττώνεται, η ροή του αίματος μειώνετε και η ουλή αρχίζει να γίνεται πιο λεία και απαλή. Ωστόσο, σχεδόν όλοι οι ουλές είναι μόνιμες, ακόμη και αν ορισμένες εξαφανίζονται μετά από ένα χρόνο ή δύο. Αν δεν συμβεί αυτό, το πιο πιθανό είναι να την έχουμε για το υπόλοιπο της ζωής μας.

Μέλι

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγούμε από τις ουλές, είναι να τις αφαιρέσουμε με χειρουργική επέμβαση με λέιζερ. Ωστόσο, αυτές οι θεραπείες είναι μάλλον ακριβές και δεν μπορούν όλοι να τις αντέξουν οικονομικά. Ευτυχώς όμως, υπάρχει ένας εντελώς φυσικός και πολύ οικονομικός τρόπος για να εξαλείψουμε τις ουλές από οποιοδήποτε μέρος του σώματός μας σε λιγότερο από ένα μήνα και θα σας δείξουμε πως.

Υλικά:

  • ¼ φλιτζάνι βούτυρο κακάο
  • ¼ λάδι καρύδας
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 4 σταγόνες φυσικό έλαιο λεβάντας

Οδηγίες:

Πάρτε μια μικρή κατσαρόλα και προσθέστε το λάδι καρύδας. Βάλτε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και περιμένετε μέχρι να λιώσει (είναι σε στερεή μορφή). Μόλις το λάδι καρύδας έχει λιώσει, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Βάλτε την κατσαρόλα στην άκρη και σβήστε τη φωτιά. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά και μπορείτε να αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε αργότερα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κρατήσει την κρέμα σε ένα αεροστεγές δοχείο, στο ψυγείο, όταν δεν την χρησιμοποιείτε.

Πως να την χρησιμοποιήσετε:

Είναι πολύ απλό. Καθαρίστε την περιοχή, απλώστε την κρέμα και κάνετε απαλό μασάζ. Επαναλάβετε τη διαδικασία κάθε μέρα, δύο φορές την ημέρα, μία φορά το πρωί και μία το βράδυ, για καλύτερα αποτελέσματα. Σε λιγότερο από ένα μήνα θα παρατηρήσετε την ουλή να ξεθωριάζει, μέχρι να εξαφανιστεί εντελώς. Βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας είναι καλά ενυδατωμένο κατά τη διάρκεια της ημέρας, έτσι ώστε να είναι πιο ελαστικό και να θεραπεύεται γρηγορότερα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share