Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021

Πονάει το στομάχι σας; Αυτές είναι οι 5 τροφές που πρέπει να φάτε!

Δώστε τεράστια προσοχή!

18 Οκτωβρίου 2021 10:56
Πονάει το στομάχι σας; Αυτές είναι οι 5 τροφές που πρέπει να φάτε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γνωρίζετε ποιες είναι οι τροφές που "βοηθούν" το στομάχι σας; Το Athensmagazine.gr τις βρήκε και σας τις παρουσιάζει αναλυτικά παρακάτω, όπως έκανε και με τα τρόφιμα που δεν πρέπει να βάζετε στο ψυγείο.

Δεν υπάρχει πάντα ένας συγκεκριμένος λόγος για τον οποίο μπορεί να έχουμε πόνο στο στομάχι, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, είναι επώδυνο και αρκετά ενοχλητικό. Λίγα πράγματα μπορούν να χαλάσουν την ημέρα σας και αυτό είναι ένας ξαφνικός στομαχόπονος.

Ξέρετε όμως ποια είναι τα τρόφιμα που πρέπει πάντα να έχετε στο σπίτι γι’ αυτές τις περιπτώσεις; Τα περισσότερα βρίσκονται ήδη στην κουζίνα σας και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε μια ματιά παρακάτω για να τα ανακαλύψετε.

Τρόφιμα - Δείτε αναλυτικά τη λίστα:

Μπανάνες και σως μήλου

Τόσο οι μπανάνες όσο και τα μήλα περιέχουν ένα φυσικό συστατικό που ονομάζεται πηκτίνη, το οποίο βοηθάει στη διατήρηση της κίνησης του εντέρου σας. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι το 75% των συμμετεχόντων ανέφερε μειωμένες δυσκολίες στο στομάχι όταν πρόσθεσαν σκόνη μπανάνας στη διατροφή τους για οκτώ εβδομάδες.

Ginger

Το ginger χρησιμοποιείται στην κινεζική ιατρική για περισσότερα από 2000 χρόνια. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα πτητικά έλαια και οι ενώσεις φαινόλης της ρίζας ευθύνονται για την ελάττωση της ναυτίας και των προβλημάτων του στομαχιού.

οφέλη Ginger

Μια μελέτη εξέτασε αν το ginger βοήθησε 70 έγκυες γυναίκες με την πρωινή τους αδιαθεσία. Όσες πήραν ginger ανέφεραν λιγότερη ναυτία. Μπορείτε να αγοράσετε διάφορα εκχυλίσματα ginger, αλλά ίσως ο ευκολότερος (και πιο γευστικός) τρόπος για να το καταναλώσετε είναι να αγοράσετε φρέσκια ρίζα και να φτιάξετε το δικό σας τσάι.

Γλυκόριζα

Οι ενώσεις που βρίσκονται στη ρίζα της γλυκόριζας συνδέονται με τη χαλάρωση ενός "αναστατωμένου" και πονεμένου στομαχιού και βοηθούν στην αντιμετώπιση πιο σοβαρών παθήσεων του. Μελέτες δείχνουν ακόμη ότι το φυτικό φάρμακο βοηθά στη θεραπεία πεπτικών ελκών.

Τοστ

Εάν πεινάτε, αλλά αντιμετωπίζετε δυσκολίες στο στομάχι, δοκιμάστε να φτιάξετε ένα τοστ και να το φάτε με μαρμελάδα. Το τοστ θα είναι πιο εύκολο για το στομάχι να το χωνέψει και η μαρμελάδα φρούτου θα σας δώσει τη ζάχαρη που χρειάζεται το σώμα εάν δεν έχεις φάει πολύ εκείνη την ημέρα.

Σκέτο γιαούρτι

οφέλη γιαουρτιού

Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το στομάχι σας, μια ακόμη επιλογή είναι να φάτε λίγο γιαούρτι, το οποίο όμως θα πρέπει να είναι χωρίς ζάχαρη. Δεν υπάρχουν μελέτες που να αποδεικνύουν ότι λειτουργεί, αλλά πολλοί γιατροί πιστεύουν ότι τα προβιοτικά μέσα στο συγκεκριμένο φαγητό μπορούν να βοηθήσουν το έντερο.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share