Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Μήπως τρώτε τα νύχια σας; Δείτε τι αποκαλύπτει αυτό για την ψυχολογία σας!

Δώστε βάση!

16 Οκτωβρίου 2021 15:24
Μήπως τρώτε τα νύχια σας; Δείτε τι αποκαλύπτει αυτό για την ψυχολογία σας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νύχια: Εάν ρωτήσετε τον κόσμο να σας πει τι πιστεύει για όσους δαγκώνουν τα νύχια τους, πιθανότατα θα σας πουν πως το κάνουν από άγχος. Αλλά σύμφωνα με μία νέα έρευνα, το άγχος δεν φαίνεται να είναι η αιτία πίσω από αυτήν την επαναλαμβανόμενη συνήθεια. Αντιθέτως, η έρευνα αυτή δείχνει πως ευθύνεται η τελειομανία!

Πιστεύουμε πως όσοι έχουν αυτή την επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά είναι τελειομανείς και έτσι δεν μπορούν να χαλαρώσουν και να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους με κανονικό ρυθμό. Έτσι, είναι περισσότερο επιρρεπείς στην ανυπομονησία, αναστατώνονται πιο εύκολα και μένουν πολύ δυσαρεστημένοι όταν δεν ολοκληρώνουν τους στόχους τους.

Με άλλα λόγια, δεν είναι το άγχος που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν όσοι δαγκώνουν τα νύχια τους, αλλά την αναστάτωση. Παράλληλα δείτε από τι μπορεί να κινδυνεύετε αν τρώτε τα νύχια σας.

Νύχια: Τι έδειξε η μελέτη

Οι ερευνητές μελέτησαν 48 συμμετέχοντες. Οι μισοί από αυτούς είχαν αυτή την επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά. Τους έβαλαν να απαντήσουν σε πολλά ερωτηματολόγια για να καταλάβουν την συναισθηματική τους κατάσταση και την συμπεριφορά τους.

Τελικά, όσοι δάγκωναν τα νύχια τους αναγνωρίστηκαν ως τελειομανείς. Η τελειομανία χαρακτηρίζεται από τον υπερβολικό σχεδιασμό, την υπερβολική δουλειά και την αναστάτωση όταν υπάρχει έλλειψη δραστηριότητας.

Δαγκώνοντας τα νύχια του, οι τελειομανείς νιώθουν λιγότερο αναστατωμένοι. Όπως θα περίμενε κανείς, τους βοηθάει να απελευθερώσουν λίγη από την συσσωρευμένη ένταση. Ωστόσο, η ευχαρίστηση δεν κρατάει για πολύ και γρήγορα ακολουθείται από τον πόνο και πιθανώς και ντροπή.

Δείτε τι αποκαλύπτει για την ψυχολογία σας το φάγωμα των νυχιών σας

Νύχια: Πιθανό αντίκτυπο της μελέτης

Ενώ φαίνεται μία άκακη συνήθεια, μπορεί στην πραγματικότητα να προκαλέσει μακροχρόνιες βλάβες. Μπορεί να οδηγήσει σε μολύνσεις, να φθείρει τα δόντια και να χαλάσει το σχήμα των νυχιών.

Αυτά τα ρίσκα, μαζί με την επικράτηση αυτής της συνήθειας, την έχει κάνει τον κύριο στόχο των ψυχοθεραπευτών, που προσπαθούν να βοηθήσουν τους πελάτες τους να την ξεπεράσουν. Αυτή η έρευνα έχει την δυνατότητα να κάνει τους θεραπευτές να καταλαβαίνουν καλύτερα τους ασθενείς τους και το τι προκαλεί αυτή τη συμπεριφορά.

Δείτε μερικά σημάδια της τελειομανίας:

  • Σκέφτεστε με όρους ή όλα ή τίποτα.’
  • Είστε πολύ αυστηρός με τον εαυτό σας.
  • Όταν δεν πετυχαίνετε έναν στόχο, πέφτετε σε κατάθλιψη.

Ακόμα και όταν τον πετυχαίνετε, η επιτυχία δεν σας φαίνεται αρκετή. Ποτέ δεν ξεκινάτε κάτι μέχρι να έρθει η "κατάλληλη" στιγμή - που μερικές φορές μπορεί ποτέ να μην έρθει.

Τα καλά νέα είναι πως εάν αντιμετωπιστεί σωστά, η τελειομανία μπορεί να σας κάνει έναν άνθρωπο με τεράστιο κίνητρο και ταλέντο. Διαβάστε το βιβλίο των Dr. Martin M. Antony και Dr. Richard Swinson για να μάθετε περισσότερα.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share