Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βάλε λεμόνι με μέλι στο πρόσωπό σου και πες «αντίο» στα σπυράκια!

Φτιάξτε τη δική σας μάσκα προσώπου

15 Οκτωβρίου 2021 10:51
Βάλε λεμόνι με μέλι στο πρόσωπό σου και πες «αντίο» στα σπυράκια!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν έχετε λιπαρό δέρμα, τότε δίνετε κι εσείς τη δική σας μάχη με τα ανεπιθύμητα σπυράκια. Για να περιορίσετε την εμφάνισή τους, χρειάζεστε μόνο δύο υλικά, τα οποία μάλιστα έχετε ήδη στην κουζίνα σας.

Το λεμόνι περιέχει κιτρικό οξύ, το οποίο μπορεί να ρυθμίσει την έκκριση σμήγματος του λιπαρού δέρματος και να μειώσει τα σπυράκια αποτελεσματικά. Το κιτρικό οξύ βοηθάει επίσης στην καταπολέμηση της ακμής, σκοτώνοντας τα επιβλαβή βακτήρια, καθώς και στη μείωση των σημαδιών της ακμής.

Το μέλι έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και ενυδατώνει την επιδερμίδα, αφήνοντάς τη λαμπερή.

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε το δέρμα σας

  • Ανακατέψτε σε ένα μπολάκι ένα κουτάλι της σούπας χυμό λεμονιού με την ίδια ποσότητα μελιού. Θα έχετε μια παχύρευστη πάστα.
  • Απλώστε το μείγμα με βαμβάκι σε καθαρό πρόσωπο και λαιμό.
  • Αφήστε το να δράσει για 15-20 λεπτά.
  • Ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Θα παρατηρήσετε αμέσως ότι το πρόσωπό σας δείχνει πιο καθαρό και λαμπερό. Κάνοντας αυτή τη θεραπεία δύο φορές την εβδομάδα, θα περιορίσετε αισθητά τα σπυράκια.

Βάλε λεμόνι με μέλι στο πρόσωπό σου και πες «αντίο» στα σπυράκια!

Το μαγικό ρόφημα που… καίει το λίπος

Εάν θέλετε να αδυνατίσετε με πιο φυσικό και οικονομικό τρόπο, δοκιμάστε το γευστικό ρόφημα από μέλι, κανέλα και λεμόνι, που αποτελείται από 3 ισχυρά αντιοξειδωτικά συστατικά της φύσης. Σίγουρα θα σας θυμίσει παλιές καλές αναμνήσεις. Τη γεύση αυτή τη θυμόμαστε από τη γιαγιά.

  • Το μέλι περιέχει βιταμίνες, μέταλλα, βελτιώνει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και βοηθά στη διάλυση και αποβολή του περιττού λίπους από τον οργανισμό.
  • Η κανέλα ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, την καύση περισσότερων θερμίδων και μειώνει το πρήξιμο της κοιλιάς.
  • Τέλος, το λεμόνι έχει ισχυρή αντιοξειδωτική και λιποδιαλυτική δράση.

Πώς φτιάχνετε

Για την παρασκευή του ροφήματος θα χρειαστείτε 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι (βιολογικό κατά προτίμηση), λίγο χυμό φρέσκου λεμονιού, κανέλα σε σκόνη στη μύτη του κουταλιού και 1 ποτήρι βραστό νερό.

Διαλύστε την κανέλα στο ζεστό νερό και περιμένετε λίγο μέχρι να κρυώσει. Στη συνέχεια προσθέστε το μέλι και το λεμόνι και ανακατέψτε καλά.

Για καλύτερα αποτελέσματα, πίνετε ένα ποτήρι πριν το πρωινό σας γεύμα για να αυξήσετε τις καύσεις του οργανισμού κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ακόμη το Athensmagazine.gr σου προτείνει λεμόνι μέσα σε λάδι. Το αποτέλεσμα θα σας συνεπάρει!

Το μαγικό ρόφημα που… καίει το λίπος

Λεμόνι το θαυματουργό: 2 τρόποι για να αντιμετωπίσετε όλα τα προβλήματα με τα δόντια σας

Ο χυμός λεμονιού δεν είναι απλώς ένας ενισχυτής γεύσης που κάνει το ποτό σας δροσιστικό. Μια φέτα λεμονιού μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να θεραπεύσετε πολλά στοματικά προβλήματα και να αποφύγετε να πάτε στον οδοντίατρο. Το Athensmagazine.gr θα σας παρουσιάσει παρακάτω 2 τρόπους για να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα, όπως έκανε και με το ρόφημα που βοηθάει στην υγεία.

Το οξύ που περιέχει αυτό το φρούτο βοηθά στην καταστροφή των βακτηρίων στο στόμα, αποτρέποντας έτσι τις λοιμώξεις και διατηρώντας την στοματική υγεία σας. Μειώνει την κίτρινη απόχρωση που συσσωρεύεται στα δόντια και εξαλείφει την κακή αναπνοή. Παρ ‘όλα αυτά, αν το χρησιμοποιείτε πολύ συχνά μπορεί να βλάψει τα δόντια σας. Έτσι λοιπόν, το "μέτρο" είναι το κλειδί.

Διαβάστε αναλυτικά τους 2 τρόπους

Λεύκανση δοντιών

Οι κύριες αιτίες των κίτρινων δοντιών είναι ο καφές, το τσάι, το κρασί και το κάπνισμα. Όπως ίσως γνωρίζετε ήδη, η λεύκανση των δοντιών μπορεί να σας κοστίσει πολύ. Ωστόσο, με τη βοήθεια δύο πολύ οικονομικών, φυσικών συστατικών, μπορείτε να φτιάξετε μια πάστα που θα εξαλείψει τους λεκέδες των δοντιών και θα σας δώσει ένα απόλυτα λευκό χαμόγελο.

οφέλη λεμονιών

Το πρώτο είναι το λεμόνι. Αυτός ο καρπός είναι ένας φυσικός παράγοντας λεύκανσης που καθαρίζει τα δόντια σας από τους λεκέδες και τα κάνει πιο λευκά από πριν.

Συστατικά

  • 2 ή 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι

Οδηγίες

  • Ανακατέψτε τα συστατικά για να δημιουργήσετε μια πάστα.
  • Στη συνέχεια, βουρτσίστε τα δόντια σας με αυτό απαλά, και αφήστε το να μείνει για λίγα λεπτά πριν ξεπλύνετε εντελώς με καθαρό νερό.
  • Επαναλάβετε τη διαδικασία δύο φορές την εβδομάδα για βέλτιστα αποτελέσματα.

Εξαλείφει την κακή αναπνοή

Η κατανάλωση σκόρδου ή κρεμμυδιού δεν είναι ο μόνος λόγος για την κακή σας αναπνοή. Η αναπνοή μπορεί να μυρίσει ακόμα και όταν το στόμα σας είναι ξηρό ή όταν μειώνεται η παραγωγή του σάλιου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το σάλιο βοηθά στην καταστροφή των βακτηρίων από το στόμα.

Ευτυχώς, το λεμόνι μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση των στοματικών βακτηριδίων, καθώς επίσης και να αποτρέψει την ξηροστομία, εξαλείφοντας έτσι την άσχημη αναπνοή. Αυτό συμβαίνει λόγω των ισχυρών αντιμικροβιακών ιδιοτήτων του.

Συστατικά

  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

Οδηγίες

  • Μετά το φαγητό, χρησιμοποιήστε λίγο χυμό λεμονιού για να κάνετε γαργάρες και έπειτα φτύστε το.
  • Στη συνέχεια, ξεβγάλετε το στόμα σας για να αποτρέψετε την υψηλή οξύτητα του χυμού λεμονιού από το να βλάψει το σμάλτο των δοντιών σας.
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share