Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τέλος ο καρκίνος: Αυτό το χάπι «σκοτώνει» τον όγκο στον εγκέφαλο

Μπορεί να σώσει ζωές

14 Οκτωβρίου 2021 14:44
Τέλος ο καρκίνος: Αυτό το χάπι «σκοτώνει» τον όγκο στον εγκέφαλο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο όγκος στον εγκέφαλο είναι από τις πιο σκληρές περιπτώσεις καρκίνου, σκοτώνοντας ουκ ολίγους καθημερινά, αν και υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισής του, με ένα χάπι να φαίνεται πως μπορεί να τον καταπολεμήσει.

Το φάρμακο αυτό φαίνεται πως είναι το Ταλζένα, ικανό να αντιμετωπίσει τη δύσκολη κατάσταση. Υπάρχει ήδη, άλλωστε, θεραπεία για άλλες μορφές της ασθένειας με το συγκεκριμένο χάπι, προλαμβάνοντας τα καρκινικά κύτταρα και σκοτώνοντάς τα, με τα ύποπτα συμπτώματα του καρκίνου στο κεφάλι να είναι συγκεκριμένα.

Χάπι για τον καρκίνο στον εγκέφαλο

Πώς ένα φάρμακο κάνει πιο... ευάλωτο τον καρκίνο

Οι θεραπείες εξακολουθούν να είναι περιορισμένες για αυτή τη μορφή της ασθένειας, με τον Σίμον Βίνσεντ, διευθυντή έρευνας σε φιλανθρωπικό οργανισμό για τον καρκίνο του μαστού να λέει, ότι χρειάζεται οπωσδήποτε τρόπο αντιμετώπισής της, αφού 35.000 περίπου άνθρωποι στη Βρετανία να ζουν με καρκίνο δευτέρου βαθμού στο μαστό, μειώνοντας το προσδόκιμο επιβίωσής τους.

Αναφορικά με το Ταλζένα, όμως, επεσήμανε πως το πρότζεκτ αυτό προχωρά αρκετά καλά για όσους χρειάζονται απεγνωσμένα μια λύση, ενώ η καθηγήτρια Λέονι Γιανγκ του κολλεγίου του Σέρτζιονς, επικεφαλής της έρευνας, πρόσυεσε πως το Ταλζένα μπορεί να κάνει αυτό τον όγκο πιο ευάλωτο και αντιμετωπίσιμο.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share