Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021

Έχει το ελαιόλαδο ημερομηνία λήξης; Πώς πρέπει να το φυλάσσετε

Βασικό προϊόν της διατροφή μας και προσφέρει υγεία, ευεξία και μακροζωία

14 Οκτωβρίου 2021 14:20
Έχει το ελαιόλαδο ημερομηνία λήξης; Πώς πρέπει να το φυλάσσετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Από την αρχαιότητα το ελαιόλαδο είναι γνωστό για τη ζωτική σημασία στη διατροφή και την υγεία του ανθρώπου. Ο Ιπποκράτης πίστευε στην ευεργετική του επίδραση στην υγεία και πολλοί γιατροί της εποχής, όπως ο Διοσκουρίσης και ο Γαληνός, το συνιστούσαν ως θεραπεία σε αρκετές περιπτώσεις.

Το ελαιόλαδο μέχρι σήμερα αποτελεί βασικό προϊόν της διατροφή μας και προσφέρει υγεία, ευεξία και μακροζωία. Παράλληλα, δείτε τι θα συμβεί στο σώμα σας αν τρώτε 1 κουταλιά ελαιόλαδο τη μέρα!

Σίγουρα, οι περισσότεροι έχουμε ελαιόλαδο στο σπίτι μας, είτε από κάποιο χωριό, είτε από το σουπερμάρκετ. Πολλοί πιστεύουν πως το ελαιόλαδο δεν χαλάει και έτσι αν δεν το χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση, το αφήνουν για καιρό αποθηκευμένο.

Η αλήθεια είναι πως δεν θα πάθουμε κάτι εάν το ελαιόλαδο έχει συσκευαστεί πρόπερσι. Αυτό που έχει σημασία είναι να κρατά την εξαίρετη ιδιότητά του και εμείς με τη σειρά μας να το προστατεύουμε, καθώς μπορεί να αλλοιωθεί. Γι’ αυτό χρειάζεται να αποθηκεύεται σε δροσερό και σκοτεινό μέρος, καθώς το φως και η θερμότητα το επηρεάζουν.

Έχει το ελαιόλαδο ημερομηνία λήξης;

Δεν χρειάζεται να το βάζετε σε διάφανα γυάλινα μπουκάλια, επάνω στον πάγκο της κουζίνας, όσο όμορφα και να δείχνουν από άποψη διακόσμησης. Αυτό που ενδεικνύεται είναι τα σκούρα πράσινα μπουκάλια. Επίσης, μπορείτε να βιδώνετε σφιχτά το καπάκι, προκειμένου να αποτρέψετε την εισροή αέρα και την οξείδωση του ελαίου.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share