Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Υποφέρεις από κρυολόγημα; Φάε ωμό σκόρδο και δες τι θα συμβεί στο σώμα σου

Εκπληκτικά αποτελέσματα

12 Οκτωβρίου 2021 13:43
Υποφέρεις από κρυολόγημα; Φάε ωμό σκόρδο και δες τι θα συμβεί στο σώμα σου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα πρώτα... κρύα έχουν έρθει και μαζί οι κλασικές ασθένειες του φθινοπώρου, όπως το κοινό σε όλους κρυολόγημα, το οποίο και μπορεί να μας ταλαιπωρήσει αρκετά.

Εκτός του ότι μας καταβάλλει, είναι και... αρκετά ενοχλητικό, με συνέπεια να ψάχνουμε τρόπο να το αντιμετωπίσουμε, με συνηθισμένη συμπτώματα τη μύτη, το βήχα και το σινάχι.

Τα συμπτώματα μπορεί να υποχωρήσουν από μόνα τους μέσα σε μια εβδομάδα και, αν είναι λίγο πιο «βαριά», έως και δύο. Η σταθερή αντιμετώπιση του κρυολογήματος γίνεται με την ιβουμπροφένη και την παρακεταμόλη, αλλά υπάρχουν και πιο... παραδοσιακοί τρόπο να το κερδίσετε.

Σκόρδο για το κρυολόγημα

Λίγο σκόρδο και... τέλος το κρυολόγημα

Έχουμε ακούσει πολλές φορές τις ευεργετικές ικανότητες του σκόρδου, το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το κρυολόγημα, ή ακόμη και να το προλάβετε, με τα αποτελέσματα να είναι φοβερά αν το φάτε σκέτο με άδειο στομάχι.

Η Κασάντρα Μπαρνς, διατροφολόγος, επισημαίνει πως το σκόρδο ενισχύει το ανοσοποητικό σύστημα και βοηθά στο να καταπολεμήσετε το κρύωμα. Έχει προστατευτικές ικανότητες, όπως τονίζει, και λειτουργεί ως δυνατός υπερασπιστής του ανοσοποιητικού συστήματος, με το ωμό σκόρδο ειδικά να έχει εξαιρετικά αποτελέσματα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share