Τις έχουμε όλοι: Οι τροφές που «τελειώνουν» το Αλτσχάιμερ
Τις καταναλώνουμε κάθε μέρα
Το Αλτσχάιμερ είναι μια από τις χειρότερες ασθένειες και, με τις περιπτώσεις να μην είναι λίγες σε όλο τον κόσμο, αναζητούμε λύσεις μέσω τροφών ή άλλων τρόπων για την πρόληψή της.
Μαγικό χάπι ή υπετροφή δεν υπάρχει, ώστε να εκμηδενίσει τις πιθανότητες να εμφανίσετε Αλτσχάιμερ, αλλά ορισμένα υλικά μπορούν να σας βοηθήσουν, με ορισμένα που προέρχονται από την φύση να είναι ικανά να μειώσουν στο ελάχιστο τις πιθανότητες, με άλλες συνήθειες μας επίσης να παίζουν το ρόλο τους.
Σύμφωνα με έρευνα στις ΗΠΑ, ένα συστατικό, το fenchol, είναι ικανό να μας προστατεύσει από Αλτσάιμερ. Οι ερευνητές από την Νότια Φλόριντα έκαναν αναζήτηση σε 15 συστατικά και ανακάλυψαν, ότι αυτό ήταν το πιο αποτελεσματικό στην προστασία του εγκεφάλου.
Το εν λόγω συστατικό βρίσκουμε και σε άλλα βότανα, όπως είναι ο βασιλικός. Οι ερευνητές αναφέρουν, ότι ο μάραθος βοηθά στην πρόληψη της γήρανσης και της πρωτεόλυσης. Το fenchol εντοπίζεται και σε άλλες συνήθεις τροφές, όπως το λάιμ, το μάραθο και το μοσχοκάρυδο.
Άλλες τροφές που μας βοηθούν για το Αλτσχάιμερ
Άλλες τροφές, που μας βοηθούν με το Αλτσχάιμερ και ας μην έχουν το fenchol, είναι η σοκολάτα, ψάρια όπως ο σωλομός που είναι πλούσια σε Ωμέγα-3, τα βατόμουρα, τα αβγά και δη οι κρόκοι τους.
Όλα αυτά τα τρόφιμα έχουν αρκετά συστατικά, τα οποία βοηθούν στη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου, μειώνοντας τις πιθανότητες να εμφανίσετε αργότερα άνοια.