Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ανατριχιαστικό: Έτσι θα είναι το σώμα σας μετά από ένα μήνα χωρίς αλκοόλ

Θα είστε αγνώριστοι!

5 Οκτωβρίου 2021 14:49
Ανατριχιαστικό: Έτσι θα είναι το σώμα σας μετά από ένα μήνα χωρίς αλκοόλ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το αλκοόλ είναι κάτι που... λατρεύουμε στη ζωή μας, αλλά ορισμένες φορές μπορεί να ξεφύγουμε και, μάλιστα, μπορεί να σημειώσει και αρνητικά αποτελέσματα στο σώμα μας.

Αν, μάλιστα, χάσουμε τον έλεγχο και πίνουμε αρκετά παραπάνω από όσο πρέπει, μπορεί να καταστεί και επιτακτική ανάγκη να σταματήσουμε άμεσα να πίνουμε, και δη να κάνουμε ορισμένους συνδυασμούς με τρόφιμα και άλλα ποτά.

Το πιο ανατριχιαστικό από όλα, όμως, είναι το πώς αλλάζει το σώμα μας όσο καιρό δεν πίνουμε αλκοόλ και το πώς βελτιώνει όλες του τις λειτουργίες. Τι λέτε, θα το δοκιμάζατε;

Οι αλλαγές στο σώμα μας μετά από ένα μήνα χωρίς αλκοόλ

Πρώτη εβδομάδα

Σε αυτό το σημείο ήδη εξασφαλίζονται, σύμφωνα με την έρευνα του «The Priory Group», ένας καλύτερος ύπνος. Θα ξυπνάτε λιγότερο κουρασμένοι και με περισσότερη ενέργεια, καθώς το αλκοόλ επηρεάζει το πώς κοιμάστε, έχοντας αποτέλεσμα στην εκμάθηση πραγμάτων και τη λύση προβλημάτων.

Παράλληλα, επιτυγχάνετε καλύτερη ενυδάτωση στον οργανισμό σας. Είναι χαρακτηριστικό, ότι όταν πίνετε αλκοόλ, χάνετε στον οργανισμό σας τετραπλάσιο υγρό από αυτό, που προσλαμβάνετε. Κάπως έτσι, αποφεύγετε τους πονοκεφάλους, τις ζαλάδες και την απώλεια συγκέντρωσης.

Δεύτερη εβδομάδα

Σε αυτό το σημείο το σώμα σας βελτιώνεται ακόμη περισσότερο, με σαφή μείωση στις καούρες και τον πόνο στο στομάχι. Την ίδια στιγμή, αξίζει να σημειωθεί πως χάνετε βάρος, αφού ένα ποτήρι μπύρας έχει 208 θερμίδες κι ένα ποτήρι κρασιού άλλες 83, νούμερα διόλου αμελητέα για τη διατροφή σας.

Πολλοί άνθρωποι, άλλωστε, που έχουν κόψει το αλκοόλ, έχουν δει εντυπωσιακά αποτελέσματα στο σώμα τους και στην απώλεια βάρους.

Το σώμα μας μετά από ένα μήνα χωρίς αλκοόλ

Τρίτη εβδομάδα

Ακόμη καλύτερη γίνεται τότε η κατάσταση, με πτώση της πίεσης στο αίμα σε φυσιολογικά επίπεδα. Αυτό θα μπορούσε να είναι καθοριστικό, αφού το αλκοόλ μπορεί να είναι υπεύθυνο, σε μεγάλες ποσότητες, για την πρόκληση διαβήτη τύπου 2.

Αν σταματήσετε να πίνετε αλκοόλ, παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί πως μειώνετε και τις πιθανότητες μυοκαρδιοπάθειας, έχοντας ασφαλώς μια υγιέστερη καρδιά.

Τέταρτη εβδομάδα

Βρισκόμαστε στο σημείο, όπου η εξωτερική σας εμφάνιση γίνεται ακόμη καλύτερη. Το αλκοόλ έχει επιρροή ακόμη και στο δέρμα μας, το οποίο δείχνει ακόμη καλύτερο και φρέσκο, όταν το σταματάμε, αφού σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να μας προκαλέσει μέχρι και στίγματα.

Παράλληλα, το ήπαρ βελτιώνει τη λειτουργία του, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, αφού παίζει σπουδαίο ρόλο σε περισσότερες από 500 διαδικασίες του οργανισμού μας.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share