Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Οι θαυματουργές τροφές για μακροζωία - Η ουσία που χαρίζει πέντε χρόνια επιπλέον (Video)

Τι έδειξε έρευνα

5 Οκτωβρίου 2021 10:07
Οι θαυματουργές τροφές για μακροζωία - Η ουσία που χαρίζει πέντε χρόνια επιπλέον (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αμερικανοί επιστήμονες έφτιαξαν μια λίστα με τα τρόφιμα που συνδέονται με τη μακροζωία. Τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά συμβάλλουν στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής, δήλωσαν οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Ταφτς της Βοστώνης και το Πανεπιστήμιο Σιου Φολς της Νότιας Ντακότα. Ενώ, προσοχή στις 13+1 τροφές γεμάτες αλλεργίες που απειλούν τη ζωή σας.

Η έρευνά τους δημοσιεύεται στο περιοδικό «American Journal of Clinical Nutrition». Σύμφωνα με τους μελετητές, η επίδραση των ωμέγα-3 λιπαρών στο καρδιαγγειακό σύστημα είναι θετική και μειώνει τον κίνδυνο φλεγμονής.

Πάνω από 11 χρόνια παρακολούθησης, έδειξαν ότι οι άνθρωποι με αυξημένα επίπεδα ωμέγα-3 στον οργανισμό τους ζουν κατά μέσο όρο πέντε χρόνια παραπάνω.

«Διαπιστώσαμε ότι τα επίπεδα των ωμέγα-3 μπορούν να αποτελέσουν παράγοντες μακροζωίας», επισήμαινε η Αλεΐξ Σάλα-Βίλα, μια από τους μελετητές.

Οι θαυματουργές τροφές για μακροζωία

Οι τροφές για μακροζωία

Οι επιστήμονες προτείνουν να συμπεριλάβετε το συντομότερο δυνατό στη διατροφή σας σολομό, λιναρόσπορο, ιππόγλωσσο, τόνο, σκουμπρί και σπόρους τσία για να προλάβετε την ανάπτυξη καρκίνου και καρδιαγγειακών παθήσεων.

Προσοχή: Τρώμε καρκίνο! Οι 4+1 τροφές που αυξάνουν τον κίνδυνο

Αν και δεν υπάρχει κάποια μεμονωμένη τροφή που να προκαλεί άμεσα καρκίνο, ορισμένοι τρόποι μαγειρέματος, πρακτικές καλλιέργειας και συστατικά, έχουν συνδεθεί με μεγαλύτερες πιθανότητες να εκδηλώσει κάποιος τη δυνητικά θανατηφόρα ασθένεια. Παράλληλα, διαβάστε γιατί ο καρκινος θερίζει στην Ελλάδα αλλά και τι μας κρύβουν οι επιστήμονες.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να στερηθείτε για πάντα τις αγαπημένες σας τροφές. Παράλληλα όμως με την αγαπημένη σας πίτσα, πρέπει να καταναλώνετε συστηματικά φρέσκα φρούτα και λαχανικά, όπως το μπρόκολο. Δείτε 5 τροφές που πρέπει να τρώτε όσο πιο αραιά γίνεται, καθώς η συχνή κατανάλωσή τους έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου:

  • Κόκκινο κρέας
  • Υδρογονωμένα λιπαρά
  • Κονσέρβες
  • Τουρσιά
  • Αλκοόλ

Οι τροφές που αυξήγνον τον κίνδυνο καρκίνου

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share