Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Οι εναλλακτικές χρήσεις του σκόρδου που σίγουρα δεν ξέρατε!

Δίνουν λύσεις σε καθημερινά μικροπροβλήματα

1 Οκτωβρίου 2021 14:25
Οι εναλλακτικές χρήσεις του σκόρδου που σίγουρα δεν ξέρατε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το σκόρδο είναι απαραίτητο συστατικό μαγειρικής σε πολλά φαγητά καθώς δίνει μια ιδιαίτερη γεύση. Μπορεί, όμως, να χρησιμοποιηθεί και με εναλλακτικούς τρόπους.

  • Λειτουργεί σαν κόλλα

Αν δεν έχετε κόλλα στο σπίτι σας και θέλετε να κολλήσετε έστω πρόχειρα κάτι που σας έσπασε μπορείτε απλά να λιώσετε μερικές σκελίδες. Κρατήστε το ζουμί από το σκόρδο (που έχει ιδιότητες κόλλας) και αλείψτε το σε χαρτί ή γυαλί. Με αυτό μπορείτε να κολλήσετε τα ραγισμένα τζάμια σας και οτιδήποτε άλλο σε γυαλί έχει ραγίσει.

  • Διώχνει τα έντομα

Για να κρατήσετε μακριά από το σπίτι σας διάφορα έντομα μπορείτε απλά να βάλετε σκελίδες στα σημεία που βλέπετε ότι πηγαίνουν περισσότερο καθώς και στις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας.

  • Αντιμετωπίζει το κρυολόγημα

Το σκόρδο είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά τα οποία κάνουν καλό στο ανοσοποιητικό σύστημα. Όταν κρυολογείτε μπορείτε να ρίχνετε ψιλοκομμένο ή λίγο λιωμένο σκόρδο σε βραστό νερό για αρκετά λεπτά, να σουρώνετε το μείγμα και να το πίνετε.

  • Θεραπεύει την ακμή

Πρόκειται για ακόμη μια σημαντική χρήση του λόγω του ότι έχει αντιβιοτικές ιδιότητες. Το σκόρδο είναι αποτελεσματικό κατά της ακμής και πολλών άλλων δερματικών παθήσεων. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να τρίψετε με μια σκελίδα καθαρισμένο και ωμό σκόρδο το πρόσωπό σας και κυρίως στα σημεία όπου υπάρχει ακμή. Ακόμη δείτε τα οφέλη του σκόρδου που δεν γνωρίζατε ότι έχει για τα μαλλιά σας!

Οι εναλλακτικές χρήσεις του σκόρδου που σίγουρα δεν ξέρατε!

Βάζει μία σκελίδα σκόρδο μέσα στο στόμα της και την αφήνει για μερικά λεπτά. Ο λόγος; Κάνει θαύματα!

Το σκόρδο είναι γνωστό για την ιδιαίτερη γεύση του και γι’αυτό και έχει χρησιμοποιηθεί από όλες τις κουζίνες του κόσμου. Αλλά οι αρχαίοι Ρωμαίοι, Κινέζοι, Έλληνες και Αιγύπτιοι ήξεραν πως το σκόρδο έχει και πολλές θεραπευτικές ιδιότητες.

Το σκόρδο χει αντιφλεγμονώδη και αντιβακτηριακή δράση και μπορεί να βοηθήσει στην θεραπεία πολλών ασθενειών όπως και του πονόδοντου. Το μαγικό συστατικό του ονομάζεται αλλικίνη και βρίσκεται στον κολλώδη χυμό του φυτού.

Βάζει μία σκελίδα σκόρδο μέσα στο στόμα της και την αφήνει για μερικά λεπτά. Ο λόγος; Κάνει θαύματα!

Δείτε πώς να χρησιμοποιήσετε το σκόρδο για να αντιμετωπίσετε έναν πονόδοντο:

Για πονόδοντο που έχει προκληθεί από μόλυνση, τρίψτε μισή σκελίδα σκόρδο πάνω του για 10 λεπτά για να μειωθεί η δυσφορία. Όταν ξεκινήσει ο πόνος, μασίστε προσεκτικά μία σκελίδα για να απελευθερωθού οι χυμοί του. Μέσα σε 15 με 30 λεπτά ο πόνος θα έχει εξαφανιστεί.

Βάζει μία σκελίδα σκόρδο μέσα στο στόμα της και την αφήνει για μερικά λεπτά. Ο λόγος; Κάνει θαύματα!

Είναι μία τέλεια επείγουσα θεραπεία για τον πονόδοντο, ειδικά εάν σας τύχει το σαββατοκύριακο και οι οδοντίατροι είναι κλειστά. Αλλά να θυμάστε πως δεν πρόκειται για θεραπεία, απλά ένα επείγον μέτρο. Εάν ο πονόδοντος επιμείνει, πηγαίνετε άμεσα σε έναν γιατρό.

Εσείς ξέρατε γι’αυτήν την ιδιότητα του σκόρδου;

Δείτε τι απίστευτο συμβαίνει όταν βάλετε ψιλοκομμένο σκόρδο στα πέλματα σας!

Το σκόρδο είναι το γιατρικό για κάθε πάθηση αφού έχει πάρα πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Η δράση του φυσικού βολβού είναι περισσότερο ωφέλιμη.

Η αλλικίνη που περιέχει το σκόρδο δρά καταλυτικά υπέρ της πρόληψης του κρυώματος, των ιών και της γρίπης, ενώ εξαφανίζει και τα σπυράκια.

Πού χρησιμεύει

Για την αντιμετώπιση των μυκήτων το εκύλισμα σκόρδου είναι ότι πρέπει. Μπορούμε να το πιούμε αλλά και να το κάνουμε επάλειψη καθώς είναι πολύ αποτελεσματικό και στις δύο περιπτώσεις.

Είναι ένα τόσο ισχυρό φυσικό φάρμακο, ώστε εάν το εφαρμόζουμε στα πόδια κάποιου, θα εισέλθει γρήγορα στο αίμα και μπορεί να έχει ευεργετική επίδραση στους πνεύμονες.

Eάν ένα κεφάλι σκόρδου το χρησιμοποιήσουμε στα πόδια, είναι πολύ καλό για να σταματήσει το κρυολόγημα και το βήχα.

Αυτό γίνεται εάν κόψουμε μερικές σκελίδες σκόρδο, στην ανάμιξή τους με λίγο ελαιόλαδο και επαλείψουμε το μείγμα στα πόδια (μπορεί να μυρίζει λίγο άλλα εμείς θα κοιτάμε πάντα την υγεία μας.

Οι άνθρωποι που πάσχουν από πνευμονία η από κάθε είδους ασθένειες του αναπνευστικού (άσθμα, πνευμονικό εμφύσημα και βρογχίτιδα, αλλεργίες και πνευμονικό απόστημα) – σχεδόν είχανε φθάσει πριν το θάνατο – έχουν θεραπευτεί χάριν σε αυτό το θαυματουργό φυτό.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share