Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έτρωγε καθημερινά μια φέτα ψωμί βουτηγμένη σε ελαιόλαδο - Ένα μήνα μετά...

Κάντε ένα δώρο στον οργανισμό σας

30 Σεπτεμβρίου 2021 11:56
Έτρωγε καθημερινά μια φέτα ψωμί βουτηγμένη σε ελαιόλαδο - Ένα μήνα μετά...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ολόκληρος ο κόσμος αποθεώνει το ελαιόλαδο, αλλά δεν γνωρίζουν πολλοί τι μπορεί να συμβεί στον οργανισμό σας, ειδικά όταν συνδυάζεται με ψωμί.

Τώρα μια νέα έρευνα έρχεται να τονίσει τα ευεργετήματα δυο βασικών στοιχείων της μεσογειακής διατροφής, του ψωμιού και του ελαιολάδου.

Μελέτη του πανεπιστημίου της Γλασκόβης καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση ελαιολάδου σε συνδυασμό με ψωμί μειώνει αισθητά τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής. Μάλιστα, αν η κατανάλωση είναι συστηματική τα αποτελέσματα είναι ορατά σε μόλις έξι εβδομάδες.

Έτρωγε καθημερινά μια φέτα ψωμί βουτηγμένη σε ελαιόλαδο - Ένα μήνα μετά...

Οι εξελιγμένες νέες δοκιμές που έγιναν απέδειξαν ότι η τακτική κατανάλωση ελαιολάδου βελτιώνει τα χημικά σήματα που σχετίζονται με τη στεφανιαία νόσο. Ακόμα δείτε τι θα συμβεί αν συνδυάσετε το λεμόνι με το ελαιόλαδο.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του πανεπιστημίου της Γλασκόβης, αρκούν μόλις 20 ml ελαιολάδου (τέσσερα κουταλάκια του γλυκού) την ημέρα για να επέλθουν αυτές οι ευεργετικές επιδράσεις

Πέραν αυτού, το ελαιόλαδο περιέχει Ω6 λιπαρά οξέα, μια μορφή υγιεινών πολυακόρεστων λιπαρών που έχουν ευεργετικές επιδράσεις και σε άλλες παθήσεις όπως η καρδιοπάθεια και η αρθρίτιδα. Επίσης, μειώνει την πίεση και βελτιώνει την αναλογία μεταξύ της καλής και της κακής χοληστερόλης.

Παίρνει ελαιόλαδο, μέλι, κανέλα και τα βάζει στο πρόσωπό της για την ακμή - Λίγο καιρό αργότερα…

Οι ιδιότητες του ελαιολάδου είναι θαυματουργές για την υγεία και αυτό αποδεικνύει η εφαρμογή της σε άτομα, που έχουν αρκετή ακμή στο πρόσωπό τους, μαζί με μέλι και κανέλα.

Αν σας ταλαιπωρεί η ακμή αλλα και αν έχετε σπυράκια στο πρόσωπο μόνο με 3 υλικά που έχουμε σπίτι μας βιολογικά θα δείε το δέρμα σας να λάμπει σε λίγο καιρό, ενώ με αυτό το κόλπο θα καταλάβετε ότι το ελαιόλαδο δεν είναι νοθευμένο.

Η συνταγή

Βάλτε σε ένα βάζο 3 κουταλάκια βιολογικό, ακατέργαστο μέλι ένα κουταλάκι ελαιόλαδο και ένα κουταλάκι κανέλα σε σκόνη.

Ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα και εφαρμόστε το μίγμα στο πρόσωπο σας πριν τον ύπνο.

Το πρωί ξεπλύνετε με ένα απαλό σαπούνι και ζεστό νερό. Η διαδικασία πρέπει να επαναληφθεί κάθε βράδυ για 2 εβδομάδες!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share