Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τι θα πάθει το σώμα μας αν σταματήσουμε τον καφέ και ξεκινήσουμε να πίνουμε ζεστό νερό

Εντυπωσιακό

28 Σεπτεμβρίου 2021 19:03
Τι θα πάθει το σώμα μας αν σταματήσουμε τον καφέ και ξεκινήσουμε να πίνουμε ζεστό νερό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αρκετοί όταν ξυπνάνε το πρωί θέλουν να πιούν επειγόντως καφέ γιατί διαφορετικά δεν μπορούν να λειτουργήσουν.

Ο καφές το πρωί είναι μια συνήθεια για τους περισσότερους, μια ρουτίνα, που αν για μια ήμερα δεν καταφέρουμε να πιούμε τότε μπορεί να νιώθουμε ατονία και να έχουμε πονοκέφαλο.

Εκείνοι που έχουν συνηθίσει να ξυπνάνε και να πίνουν τον πρωινό τους καφέ αν τον παραλείψουν έστω και μια ημέρα, μπορεί τις υπόλοιπες ώρες να αισθάνονται ζαλισμένοι, να έχουν ατονία, να μπερδεύονται, ακόμη και να εμφανίσουν πονοκέφαλο. Παράλληλα, δείτε τι θα συμβεί εάν για ένα χρόνο πίνετε ζεστό νερό με λεμόνι.

Τα οφέλη του ζεστού νερού στον οργανισμό μας

Καφές: Πώς επηρεάζει την υγεία μας

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι κυρίως γιατί η καφεΐνη προκαλεί μερικές φυσικές αλλαγές στο σώμα μας από τις οποίες μπορούμε εύκολα να εξαρτηθούμε.

Με την πρώτη γουλιά καφέ, η καφεΐνη εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος και αρχίζει να οδεύει στον εγκέφαλό όπου μπλοκάρει έναν ανασταλτικό νευροδιαβιβαστή που ονομάζεται αδενοσίνη, σύμφωνα με το National Academy of Sciences.

Αυτή η διαδικασία έχει ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση ορμονών, όπως η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη, οι οποίες έχουν διεγερτική δράση. Το χρονικό διάστημα που απαιτείται για τη μείωση της ποσότητας της καφεΐνης στο σώμα μας κατά 50% είναι περίπου πέντε ώρες κατά μέσο όρο. Αυτό εξηγεί γιατί μπορεί να θελήσουμε έναν ακόμη καφέ μετά από μερικές ώρες.

Ωστόσο, το πόσο γρήγορα η καφεΐνη φεύγει από το σύστημά μας εξαρτάται από πολλά πράγματα. Η ηλικία, οι ιατρικές παθήσεις, οι αλληλεπιδράσεις με φάρμακα και συνήθειες, όπως το κάπνισμα, επηρεάζουν το πόσο γρήγορα φεύγει η καφεΐνη από τον οργανισμό μας.

Επομένως, δεν θα πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι όταν παραλείπουμε τον πρωινό μας καφέ, μπορεί και να υποφέρουμε από τις αλλαγές που βιώνει ο οργανισμός μας.

Σύμφωνα με μια ανασκόπηση μελετών που δημοσιεύθηκαν το 2020 στο StatPearls, πέρα από το γεγονός ότι δεν θα ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας, θα αισθάνεστε κουρασμένοι, νωθροί, ζαλισμένοι και σωματικά αδύναμοι. Μάλιστα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσο περισσότερη καφεΐνη καταναλώνετε, τόσο πιο σοβαρή είναι η αλλαγή που θα βιώσετε.

Πάντως, όπως τονίζουν οι ειδικοί, η κατανάλωση του καφέ μέσα στην ημέρα, θα πρέπει να γίνεται με μέτρο, ενώ η ημερήσια κατανάλωση δεν πρέπει να ξεπερνά τα 400 mg καφεΐνης.

Αν αντί για καφέ πίνεις ζεστό νερό θα δεις εντυπωσιακά αποτελέσματα

Τι θα συμβεί στο σώμα μας αν αντί για καφέ πίνουμε ζεστό νερό

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι να είσαι ενυδατωμένη είναι το Α και το Ω για την υγεία σου, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι η κατανάλωση ζεστού νερού μπορεί να προσφέρει μερικά ιδιαίτερα οφέλη για το σώμα και το δέρμα σου.

Στην πραγματικότητα, οι ειδικοί λένε ότι το νερό είναι πιο ευεργετικό όταν το πίνεις ζεστό, και η τέλεια θερμοκρασία είναι περίπου 50 βαθμοί Κελσίου. Αν σκεφτείς τα χρήματα που ξοδεύεις σε ακριβές θεραπείες ομορφιάς, μάλλον δεν δίνεις αρκετή σημασία σε κάτι τόσο απλό όσο το να πίνεις νερό με τον σωστό τρόπο.

Καθαρίζει το δέρμα σου

Το ζεστό νερό μπορεί να βοηθήσει στην αποτοξίνωση του σώματός σου. Επειδή το να πίνεις ζεστό νερό προκαλεί αύξηση της θερμοκρασίας του σώματός σου, σε κάνει να ιδρώνεις. Αυτό, με τη σειρά του, σε βοηθά να απαλλαγείς από τις τοξίνες και διευκολύνει τα πεπτικά σου όργανα να εξαλείψουν τις ακαθαρσίες. Ο καθαρισμός του σώματός σου από μέσα αντιμετωπίζει την ακμή από μέσα προς τα έξω και κάνει το δέρμα σου υγιές και λαμπερό.

Αποτρέπει την πρόωρη γήρανση

Εκτός από το ότι σου προκαλούν σπυράκια, οι τοξίνες μπορούν να κάνουν την επιδερμίδα σου να γεράσει γρηγορότερα και να προκαλέσουν μαύρους κύκλους και σακούλες κάτω από τα μάτια σου. Η κατανάλωση ζεστού νερού βοηθά στην επιδιόρθωση των κυττάρων του δέρματος που έχουν υποστεί βλάβη από τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες και κάνει το δέρμα σου να φαίνεται πιο λείο και γεμάτο.

Διατηρεί υγιές το τριχωτό της κεφαλής

Το ζεστό νερό διατηρεί ενυδατωμένο το τριχωτό της κεφαλής σου, πράγμα που σημαίνει ότι είναι λιγότερο πιθανό να βγάλεις πιτυρίδα. Όταν το δέρμα στο τριχωτό της κεφαλής σου είναι υγιές και υγρό, διατηρεί τα μαλλιά σου λαμπερά, γεμάτα και απαλά. Ένα επιπλέον μπόνους είναι ότι το νερό ενεργοποιεί τις νευρικές απολήξεις στις ρίζες των μαλλιών σου, γεγονός που ενισχύει την ανάπτυξη νέων τριχών.

Φωτίζει το δέρμα σου

Η τακτική κατανάλωση ζεστού νερού βοηθά το σώμα σου να διασπάσει τα αποθέματα λίπους, χαλαρώνει τους μύες και αυξάνει τη ροή του αίματος. Η αυξημένη κυκλοφορία του αίματος αναζωογονεί τα κύτταρα του δέρματος και τα διατηρεί υγιή. Παρέχει στα κύτταρα σου οξυγόνο και εξαλείφει τα απορρίμματα, αναζωογονώντας και ανανεώνοντας το δέρμα σου.

Σε βοηθά να αξιοποιήσεις στο έπακρο τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας

Η κατανάλωση ζεστού νερού είναι ο ευκολότερος τρόπος για να ενεργοποιηθεί ο μεταβολισμός σου, ο οποίος με τη σειρά του θα βοηθήσει το δέρμα σου να επωφεληθεί από όλες τις κρέμες και τις ενυδατικές κρέμες που θα βάλεις πάνω του. Επειδή τα προβλήματα του εντέρου δεν σου επιτρέπουν να πάρεις αρκετές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά από τα τρόφιμα, μπορεί να εμποδιστεί το δέρμα σου να μην φαίνεται υγιές και να επιδεινωθούν οι υπάρχουσες δερματικές παθήσεις. Πίνοντας ένα ποτήρι ζεστό νερό θα κρατήσει το έντερο σου υγιές και θα βοηθήσει το δέρμα σου να πάρει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να παραμείνει νεότερο για περισσότερο.

Προστατεύει το δέρμα σου από λοιμώξεις

Πίνοντας ένα ποτήρι ζεστό νερό προστατεύεις τα νεφρά σου και βοηθάς στην καταπολέμηση της φλεγμονής. Όταν τα όργανα σου είναι καθαρά, το δέρμα σου είναι λιγότερο ευάλωτο σε λοιμώξεις. Για καλύτερα αποτελέσματα, πρόσθεσε μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share