Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κανένας καρκίνος: Από αυτή την ασθένεια κινδυνεύουν πραγματικά όσοι καπνίζουν!

Μεγάλη προσοχή

28 Σεπτεμβρίου 2021 13:51
Κανένας καρκίνος: Από αυτή την ασθένεια κινδυνεύουν πραγματικά όσοι καπνίζουν!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο καρκίνος είναι μια ασθένεια, που φυσικά μπορεί να συνδεθεί με το κάπνισμα, αλλά δεν είναι και η μόνη που καραδοκεί απέναντι σε ευάλωτους οργανισμούς, με μια άλλη να αποτελεί πλέον σπουδαίο κίνδυνο, με το σώμα μας ενδεχομένως να μιλάει για το αν είμαστε άρρωστοι.

Συγκεκριμένα, οι καπνιστές φαίνεται πως είναι πιο πιθανό κατά 80%, σε σχέση με τους μη καπνιστές, να εισαχθούν σε νοσοκομείο, αν «κολλήσουν» κορωνοϊό, σύμφωνα με νέα έρευνα, που έκανε το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Όπως αναφέρεται στην έρευνα, στην αρχή της πανδημίας οι ειδικοί δεν ήταν σίγουροι κατά πόσο οι εισαγωγές στα νοσοκομεία σχετίζονταν με το κάπνισμα για τους ασθενείς με τον ιό. Η ίδια, όμως, έδειξε πως σε ένα δείγμα άνω των 420.000 ασθενών, φάνηκε πως οι καπνιστές ήταν πιο πιθανό να αρρωστήσουν «βαριά».

Κορωνοϊός και κάπνισμα

Καπνίζετε; Κινδυνεύετε σοβαρά από τον κορωνοϊό

Αυτό είναι, άλλωστε, κάτι λογικό μιας και ο κορωνοϊός είναι μια ασθένεια του αναπνευστικού συστήματος. Η Βρετανία είναι μια χώρα με πάνω από 6.9 εκατομμύρια καπνιστές, με το νούμερο αυτό να βρίσκεται στους 34.1 εκατομμύρια στις ΗΠΑ. Ανάμεσα σε περίπου 14.000 καπνιστές, δε ένα ακόμη δείγμα, περίπου 270 νοσηλεύτηκαν και οι θάνατοι είναι περίπου 36 ανά 384 ασθενείς, σε ένα σημαντικό ποσοστό, αφού αντίστοιχα σε 250.000 μη καπνιστές οι εισαγωγές είναι 440, με έναν στους 600 να πεθαίνει.

Results of the study showed that among nearly 14,000 smokers, there were 51 Covid admissions. This was equivalent to one in 270 being hospitalised.

Παράλληλα, η έρευνα τονίζει πως υπάρχει διαφορά και ανάμεσα στους καπνιστές, καθώς αυτοί που καπνίζουν έως και 9 τσιγάρα την ημέρα έχουν διπλάσιες πιθανότητες από τους μη καπνιστές να πεθάνουν, εκείνοι που καπνίζουν από 10 έως 19 τσιγάρα έχουν πενταπλάσιες και όσοι καπνίζουν από 20 και πάνω διαθέτουν πάνω από έξι φορές πιθανότητες να καταλήξουν.

Οι ειδικοί προτείνουν, κάπως έτσι, οι καπνιστές να σταματήσουν και για αυτό το λόγο τη συγκεκριμένη συνήθεια, αφού εκτός των άλλων ασθενειών, που σχετίζονται με το κάπνισμα, ο κορωνοϊός είναι ακόμη μία που... περιμένει στη γωνία.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share