Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Κανέλα: Πότε είναι επικίνδυνη για την υγεία; Τι μπορεί να προκαλέσει;

Μεγάλη προσοχή!

27 Σεπτεμβρίου 2021 16:41
Κανέλα: Πότε είναι επικίνδυνη για την υγεία; Τι μπορεί να προκαλέσει;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλοί γνωρίζετε πως η κανέλα κάνει καλό στην υγεία μας αλλά δεν είναι πάντα έτσι! Σε ποιες περιπτώσεις είναι επικίνδυνη;

Σύμφωνα με τη διατροφολόγο Αστερία Σταματάκη, η κανέλα είναι ένα μπαχαρικό που κάνει πολύ καλό στην υγεία μας. Ισχύει όμως αυτό για όλες τις κανέλες που κυκλοφορούν στην αγορά;

Η κανέλα πράγματι περιέχει ουσίες που εμφανίζουν ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις, με τα συστατικά της να βοηθούν στη σταθεροποίηση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα. Επίσης μπορείτε να δείτε και τους 7 λόγους που επιβάλλεται να προσθέσετε την κανέλα στο φαγητό σας.

Κανέλα: Πότε είναι επικίνδυνη για υγεία

Επιπλέον, μελέτες δείχνουν ότι η καθημερινή κατανάλωση κανέλας μπορεί πιθανόν να μειώσει τους παράγοντες κινδύνου για εμφάνιση διαβήτη, ενώ ένα από τα συστατικά της -η σιναμαλδεύδη, φαίνεται να επιδρά στα αιμοπετάλια εμποδίζοντας τον σχηματισμό θρόμβων. Ωστόσο, όλα αυτά υπάρχουν μόνο στην κανέλα Κεϋλάνης!

Στην αγορά πάλι, πέρα από την κανέλα Κεϋλάνης που συνήθως βρίσκουμε στα μπαχαροπωλεία, κυκλοφορεί και η πιο οικονομική κασσία, ένα συγγενές είδος που καλλιεργείται κυρίως στην Κίνα και την Ινδονησία.

Και μπορεί γευστικά να θυμίζει την κανέλα, όμως δεν έχει τις ευεργετικές ιδιότητες της και επιπλέον, έχει ως και 1.200 φορές μεγαλύτερη περιεκτικότητα στην ουσία κουμαρίνη, που είναι τοξική και σε μεγάλη ποσότητα μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στα νεφρά και το συκώτι.

Βέβαια, στις συσκευασίες που κυκλοφορούν στην αγορά, η κασσία αναγράφεται ως κανέλα και έτσι δεν είναι εύκολο να τις ξεχωρίσεις.

Να ξέρεις πάντως ότι η αυθεντική κανέλα Κευλάνης προέρχεται από το φυτό Cinnamomum Zeylanicum και έχει ξυλάκια με ανοιχτό χρώμα και πολλές στρώσεις που σπάνε εύκολα και έχουν πολύ γλυκό άρωμα. Η κασσία από την άλλη, έχει σκούρα ξυλάκια, χοντρά, με λίγες στρώσεις και δεν σπάνε εύκολα.

Βράστε μέλι με κανέλα - Τα δύο συστατικά με τις μοναδικές θεραπευτικές τους ικανότητες

Ο συνδυασμός μελιού και κανέλας χρησιμοποιείται για αιώνες στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική. Αυτά τα δύο συστατικά με τις μοναδικές θεραπευτικές τους ικανότητες έχουν θεραπεύσει εκατομμύρια ανθρώπους.

Το αιθέριο έλαιο κανέλας και το ένζυμο που παράγει υπεροξείδιο του υδρογόνου στο μέλι είναι τα δύο “αντιμικροβιακά” συστατικά που έχουν την ικανότητα να σταματούν την ανάπτυξη των βακτηρίων και των μυκήτων.

Σίγουρα γνωρίζετε ότι το μέλι και η κανέλα είναι ένας καλός συνδυασμός, αλλά ξέρατε τι μπορεί να θεραπεύσει; Επίσης, υπάρχει ένα μείγμα που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας με μαγειρική σόδα, κανέλα, λεμόνι και μέλι και θα κάνει το πρόσωπο σας να λάμψει και πάλι!

Εδώ είναι μερικές από τις παθήσεις και ασθένειες που μπορεί να θεραπεύσει αυτό το μείγμα:

Καρδιακές παθήσεις

Κάντε μια πάστα από μέλι και κανέλα σε σκόνη. Μπορείτε να το καταναλώνετε τακτικά στο πρωινό σας με ένα κομμάτι ψωμί. Αυτό θα μειώσει το επίπεδο της χοληστερόλης στις αρτηρίες σας και θα αποτρέψει μια καρδιακή προσβολή.

Αρθρίτιδα

Σε ένα ποτήρι ζεστό νερό, ανακατέψτε δύο κουταλιές της σούπας μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας. Καταναλώστε το πρωί και βράδυ. Με την τακτική κατανάλωση αυτού του ποτού, μπορεί να θεραπευτεί η χρόνια αρθρίτιδα.

Μόλυνση της χοληδόχου κύστης

Σε ένα ποτήρι ζεστό νερό, ανακατέψτε δύο κουταλιές της σούπας σκόνη κανέλας και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι. Καταναλώστε το κάθε μέρα. Αυτό θα καταστρέψει τα μικρόβια στην χοληδόχο κύστη σας.

Χοληστερίνη

Ανακατέψτε δύο κουταλιές της σούπας μέλι και τρία κουταλάκια του γλυκού κανέλα σε ένα φλιτζάνι τσάι. Πίνοντας αυτό το ρόφημα, τα επίπεδα της χοληστερόλης σας, θα πρέπει να μειωθούν κατά 10% μέσα σε ένα διάστημα δύο ωρών.

Μέλι με κανέλα

Κρύωμα

Εάν πάσχετε από κρυολογήματα, καταναλώστε μια κουταλιά της σούπας μέλι με ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα για τρεις ημέρες. Αυτό θα θεραπεύσει το κοινό κρυολόγημα, το χρόνιο βήχα και ρινική συμφόρηση.

Στομαχόπονος και έλκος

Σε συνδυασμό με την κανέλα, το μέλι θα θεραπεύσει το στομαχόπονο. Καταναλώστε το σε τακτική βάση, προκειμένου να λύσετε τα προβλήματά σας με το έλκος.

Ανοσοποιητικό σύστημα

Η καθημερινή χρήση του μελιού και σκόνης κανέλας ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει τον οργανισμό από βακτήρια και ιούς.

Γρίπη

Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το μέλι περιέχει ένα φυσικό συστατικό που σκοτώνει τους ιούς και προστατεύει τον οργανισμό από τη γρίπη.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share