Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Καρκίνος: Τι δείχνουν τα δάχτυλα; 8+1 περίεργες “συνδέσεις” του σώματος

Προσοχή!

26 Σεπτεμβρίου 2021 14:47
Καρκίνος: Τι δείχνουν τα δάχτυλα; 8+1 περίεργες “συνδέσεις” του σώματος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καρκίνος: Τα μέρη του σώματος σας ενώνονται με τρόπους που δεν φαντάζεστε. Για παράδειγμα, γνωρίζατε ότι το μήκος του δείκτη σας θα μπορούσε να αποκαλύψει κρυφά το μέγεθος του πέους σας;

Ενώ οι περισσότεροι από αυτούς τους συνδέσμους ακούγεται παράξενοι, το να τους γνωρίζετε μπορεί να σας φανεί χρήσιμο αργότερα στην ζωή. Ωστόσο για τον καρκίνο ωοθηκών, αυτά είναι τα “ύπουλα” συμπτώματα!

Δείτε 10 από τις πιο… τρελές συνδέσεις του σώματος:

1. Τι δείχνει φωνή για το ύψος σας

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον διαπίστωσαν ότι οι ακροατές μπορεί να προσδιορίσουν με ακρίβεια το ύψος των ομιλητών τους μόνο με το να τους ακούν να μιλάνε. Αυτό γίνεται εξαιτίας του “υπογλώσσιου συντονισμού”, ενός ήχου που παράγεται στους κάτω αεραγωγούς των πνευμόνων και ο οποίος σταδιακά γίνεται χαμηλότερος καθώς αυξάνεται το ύψος. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί οι ψηλοί σας φίλοι μιλούν τόσο χαμηλά; Τώρα ξέρετε!

2. Τι λένε τα μάτια για τον εγκέφαλό σας

Τα μικρά αγγεία πίσω από τα μάτια σας, θα μπορούσαν να αποκαλύψουν πόσο υγιής είναι ο εγκέφαλός σας, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Psychological Science. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα με μεγαλύτερες φλέβες σε αυτό το σημείο είχαν χειρότερα αποτελέσματα στα τεστ IQ στη μέση ηλικία.

3. Τι δείχνει το δέρμα για την αρτηριακή σας πίεση

Οι ρυτίδες δεν είναι απλώς ένα σημάδι γήρανσης, αλλά θα μπορούσε επίσης να προμηνύει πρόβλημα στην πίεση του αίματος, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journals of Gerontology. Όταν οι ερευνητές χώρισαν τους συμμετέχοντες σε ομάδες με βάση τον κίνδυνο καρδιακής νόσου εμφράγματος και ανέλυσαν τη νεανικότητα του δέρματός τους, διαπίστωσαν ότι εκείνοι με τις λιγότερες ρυτίδες είχαν χαμηλότερη πίεση αίματος και μικρότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου.

 Καρκίνος: Τι δείχνουν τα δάχτυλα; 8+1 περίεργες “συνδέσεις” του σώματος

4. Τι δείχνει το χέρι για το πέος σας

Οι άνδρες των οποίων ο δείκτης στα δάχτυλα του χεριού είναι μικρότερος από τον παράμεσο, τείνουν να έχουν μεγαλύτερα πέη, σύμφωνα με έρευνα του 2011 στην Κορέα. Αυτό συμβαίνει επειδή η τεστοστερόνη στην οποία εκτίθενται οι άντρες ενώ είναι ακόμα έμβρυα προσδιορίζει τόσο το μέγεθος του πέους, όσο και το μήκος των δαχτύλων, λένε οι ερευνητές. Βάζουμε στοίχημα ότι κοιτάξατε το χέρι σας πριν λίγο!…

5. Τι λένε τα δάχτυλά σας σχετικά με τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου

Ο μακρύτερος δείκτης στα δάχτυλα του χεριού θα μπορούσε να συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση British Journal of Cancer. Η μειωμένη τεστοστερόνη στην μήτρα θα μπορούσε μειώσει τον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη αργότερα στη ζωή.

6. Τι λένε τα πόδια για την… στύση του πέους στον άνδρα

Πάσχετε μήπως από το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών (ΣΑΠ); Μπορεί να έχετε πιο σοβαρά προβλήματα από ό,τι νομίζετε, σύμφωνα με έρευνα από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που είχαν τουλάχιστον πέντε επεισόδια ΣΑΠ κάθε μήνα είχαν 50% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν στυτική δυσλειτουργία από ό,τι εκείνοι χωρίς καθόλου ΣΑΠ. Και οι δύο καταστάσεις συνδέονται με χαμηλά επίπεδα της ντοπαμίνης, γεγονός που θα μπορούσε να είναι μία πιθανή εξήγηση για αυτόν τον συσχετισμό.

7. Τι λένε τα δόντια για το μυαλό σας

Μια μελέτη του 2012 στο επιστημονικό περιοδικό Journal of American Geriatrics, έδειξε ότι η ικανότητα ενός ατόμου να μασήσει θα μπορούσε να προβλέψει τον κίνδυνο άνοιας. Ωστόσο, οι ερευνητές δεν γνωρίζουν αν η διανοητική εξασθένηση οδηγεί σε κακή οδοντιατρική περίθαλψη και λιγότερη δύναμη στο δάγκωμα, ή αν είναι απλά μια τυχαία συσχέτιση.

8. Τι δείχνει ο σφυγμός για την καρδιά σας

Η υγεία της αορτής μπορεί να μετρηθεί με τους σφυγμούς στα δάχτυλά σας, σύμφωνα με ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Αϊόβα. Η αορτής σας είναι μια σημαντική αρτηρία που, όταν σκληραίνει, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει πολλά στον τρόπο εξέτασης στο μέλλον, δεδομένου ότι αυτήν τη στιγμή οι γιατροί πρέπει να ελέγξουν τον σφυγμό σας στη μηριαία αρτηρία βαθιά στη βουβωνική σας χώρα για να αξιολογήσουν την ελαστικότητα της αορτής σας.

9. Τι δείχνει ο ύπνος για τα μάτια σας

Τα άτομα με άπνοια ύπνου έχουν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν γλαύκωμα, μια ασθένεια των ματιών που μπορεί να οδηγήσει σε τύφλωση, μέσα σε πέντε χρόνια, σύμφωνα με έρευνα από την Ταϊβάν. Όταν δεν αναπνέετε με κανονικό ρυθμό, η απώλεια του οξυγόνου προκαλεί βλάβη στα οπτικά νεύρα, ή προκαλεί ανώμαλα επίπεδα αερίων του αίματος. Και οι δύο αυτές επιπτώσεις θα μπορούσαν δυνητικά να οδηγήσουν σε γλαύκωμα.

10. Τι λένε τα χείλη για τη μνήμη σας

Αν είστε ένας από τα εκατομμύρια των ανθρώπων που εκδηλώνουν έρπη στα χείλια, τότε είναι πιθανό να έχετε αυξημένο κίνδυνο για Αλτσχάιμερ και άνοια, σύμφωνα με μια μελέτη από το πανεπιστήμιο Κολούμπια. Οι ερευνητές εξέτασαν τις περιπτώσεις πολλών ενηλίκων ηλικίας 59-79 ετών για οκτώ χρόνια και διαπίστωσαν ότι τα άτομα που εκδήλωναν συχνότερα έρπη στα χείλη είχαν περισσότερες πιθανότητες για μεγαλύτερη γνωστική εξασθένηση.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share