Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βράσε μία μπανάνα, πιες το νερό και δες τι θα συμβεί με τον ύπνο σου

Εξαιρετικό αφέψημα

25 Σεπτεμβρίου 2021 18:12
Βράσε μία μπανάνα, πιες το νερό και δες τι θα συμβεί με τον ύπνο σου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η αλήθεια είναι πως όταν το διάβασα πρώτη φορά, χρειάστηκε να το διαβάσω και δεύτερη για να το εμπεδώσω. Μα να βράσω μπανάνα και λίγη κανέλα και να το πιω πριν πέσω για ύπνο;

Και όμως πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως είναι ένα εξαιρετικό αφέψημα, που θα σε στείλει εύκολα για ύπνο και θα σε βοηθήσει στο να καταπολεμήσεις τις αϋπνίες σου. Ο Dr. Oz, ο διάσημος καρδιοχειρουργός, προτείνει να κόψεις τις άκρες μία βιολογικής μπανάνας και να τη βάλεις μέσα σε μία μικρή κατσαρόλα με νερό (τόσο ώστε να την καλύψεις). Άφησε το νερό να βράσει και αφού βράσει άφησέ το για ακόμα 10 λεπτά. Στράγγιξε το νερό μέσα σε μία κούπα βάλε και λίγη κανέλα αν θέλεις (λίγη, διαφορετικά θα γίνει πικρό) και πιες το αφέψημα λίγο πριν πέσεις για ύπνο (περίπου μία ώρα πριν).

Ωστόσο το Athensmgazine.gr σου προτείνει εναλλακτικά να δοκιμάσεις και αυτό το ρόφημα που καταπολεμάει τις αϋπνίες.

Ακόμα όμως και το βρασμένο φρούτο δεν χρειάζεται να το πετάξεις μπορείς να το φας μαζί με τη φλούδα και πασπαλισμένο με λίγη κανέλα. Αν, ωστόσο, η κανέλα λειτουργεί σε εσένα διεγερτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μοσχοκάρυδο.

Γιατί, να βράσεις μία μπανάνα;

Σύμφωνα με το Livestrong, αλλά και με τον Dr. Oz, η μπανάνα, η οποία περιέχει 487 milligrams κάλλιο, λειτουργεί ως ένα φυσικό μυοχαλαρωτικό. Επίσης, έχεις και 37 milligrams μαγνήσιο, το οποίο έχει και αυτό τις ίδιες ιδιότητες.

Ακόμα, οι μπανάνες έχουν το αμινοξύ, τρυπτοφάνη, το οποίο συμμετέχει ως δομικό στοιχείο στη βιοσύνθεση της μελατονίνης, που είναι μία ορμόνη που σχετίζεται άμεσα με τον ύπνο και τη χαλάρωση του νευρικού συστήματος.

Όλα αυτά δεν βρίσκονται μόνο στη σάρκα του φρούτο, αλλά και στη φλούδα. Προσοχή όμως: αν το κάνεις να πλύνεις καλά την μπανάνα και επίσης να είναι βιολογική.

 Βράσε μία μπανάνα, πιες το νερό και δες τι θα συμβεί με τον ύπνο σου

Έκοψε μια μπανάνα στη μέση κι έτριψε ένα παλιό CD - Ο λόγος; Ευφυέστατος!

Η μπανάνα είναι ένα φρούτο που αγαπούν μικροί και μεγάλοι και πέρα από εξαιρετική γεύση και πολλές βιταμίνες έχει αποδειχθεί θαυματουργή και σε πολλά άλλα θέματα, δείτε εδώ ένα θαυματουργό ρόφημα από φλούδα μπανάνας.

Αυτή τη φορά όμως η μπανάνα δεν θα φανεί ωφέλιμη για τον οργανισμό μας αλλά για ένα αντικείμενο που όλοι έχουμε σπίτι μας. Μπορεί η τεχνολογία συνεχώς να εξελίσσεται, όμως τα CD παραμένουν σταθερή αξία. Συχνό φαινόμενο είναι οι γρατζουνιές πάνω τους που μας κάνουν να σκεφτόμαστε πως θα πρέπει να τα πετάξουμε αφού καταστράφηκαν.

Πριν ανοίξετε τον κάδο απορριμμάτων όμως δείτε πως μπορεί να σας λύσει το πρόβλημα η φλούδα μιας μπανάνας. Τρίψτε απλά την επιφάνεια του CD και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα το δείτε να μοιάζει σαν καινούριο.

Δείτε όλες τις λεπτομέρειες καθώς και μερικά ακόμη μικρά μυστικά για τις μπανάνες στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share