Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

60+ Τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τις φλούδες και το χυμό λεμονιού στο σπίτι σας

Τρομερά χρήσιμο!

22 Σεπτεμβρίου 2021 11:44
60+ Τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τις φλούδες και το χυμό λεμονιού στο σπίτι σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όπως ήδη γνωρίζουμε τα λεμόνια έχουν πολλά οφέλη για την υγεία. Είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης και αυτός είναι ο λόγος που θα πρέπει να καταναλώνετε όσα περισσότερα μπορείτε. Επίσης, είναι πλούσια σε φλαβονοειδή, αντιοξειδωτικές ουσίες τα οποία διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση του καρκίνου, των καρδιακών παθήσεων και της φλεγμονής. Τα αντι-οξειδωτικά και αντι-φλεγμονώδη χαρακτηριστικά τους μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας για τη δράση τους κατά μερικών εκφυλιστικών ασθενειών αλλά και ιδιαίτερων ασθενειών του εγκεφάλου .

Αλλά θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε οτι και ο χυμός αλλά και οι φλούδες λεμονιού είναι πάρα πολύ χρήσιμα. Αυτά μπορούν να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα ,καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους μέσα στο σπίτι.

Απαλλαχτείτε από τα κουνούπια με τη βοήθεια του λεμονιού - Δείτε με ποιον τρόπο

60+ τρόποι να χρησιμοποιήσετε τις φλούδες και το χυμό λεμονιού γύρω από το σπίτι σας!

1.Χυμός και φλούδες λεμονιού για τον καθαρισμό

Γυαλιστικό επίπλων: Συνδυάστε έλαιο λεμονιού, με χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο ή έλαιο jojoba για να κάνετε τα έπιπλα σας να λάμψουν. Χρησιμοποιήστε ένα πανί ή μια πετσέτα κάθε φορά που θα γυαλίζετε τα έπιπλά σας.

Παράθυρα : Ο χυμός λεμονιού αφαιρεί τα λίπη και τη βρωμιά από τα παράθυρα. Ανακατέψτε το χυμό λεμονιού με καλαμποκάλευρο, ξίδι και νερό για ευκολότερο καθαρισμό.

Σκληροί λεκέδες νερού: Απλά τρίψτε ένα κομμένο λεμόνι στο τηλέφωνο του ντους σας και στη βρύση. Αυτό θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τους δύσκολους λεκέδες νερού και να δώσετε μια ωραία λάμψη στο μπάνιο σας.

Ξύλο κοπής: Ρίξτε λίγο χοντρό αλάτι πάνω στο ξύλο κοπής σας και τρίψτε το με μισό λεμόνι για την εξάλειψη κάθε λίπους και για να ανανεώσετε την επιφάνειά του. Αυτό το τέχνασμα είναι επίσης ιδανικό για ξύλινα μπολ και πλάστες.

Καφετιέρα : Αφήστε την καφετέρια να λειτουργήσει μια φορά με σκέτο νερό, και στη συνέχεια προσθέστε ένα μείγμα από χυμό λεμονιού και πόσιμο νερό στο δοχείο. Αφήστε το να καθίσει και στη συνέχεια αφήστε την καφετέρια σας να λειτουργήσει άλλη μια φορά. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία για μία ακόμη φορά, και στη συνέχεια, εκτελέστε ακόμη ένα απλό κύκλο λειτουργίας με νερό. (πλύνετε το γυάλινο δοχείο της καφετέρια και φιλτράρετε το αργότερα προκειμένου να απομακρυνθεί οποιοδήποτε γεύση λεμονιού).

Λεκέδες σκουριάς στα μάρμαρα: Ρίξτε μαγειρική σόδα στους λεκέδες και στη συνέχεια προσθέστε το χυμό λεμονιού. Τρίψτε τα και επαναλάβετε ανάλογα με τις ανάγκες, στη συνέχεια, σκουπίστε με μια υγρή πετσέτα. Τα μαρμαρά σας θα αποκτήσουν και πάλι την παλιά τους λάμψη χωρίς λεκέδες!

 60+ Τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τις φλούδες και το χυμό λεμονιού στο σπίτι σας

Γυάλισμα χαλκού και ορείχαλκου: Συνδυάστε ίσα μέρη χυμού λεμονιού και ξυδιού και εφαρμόστε το μείγμα στο ορείχαλκο ή χαλκό χρησιμοποιώντας μια χαρτοπετσέτα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα μαλακό πανί, λειαίνεται την επιφάνεια μέχρι να είναι εντελώς στεγνή. Ανακατέψτε χυμό λεμονιού και μαγειρικής σόδας δημιουργώντας μια παχιά πάστα και χρησιμοποιήστε τη για να αφαιρέσετε την θαμπάδα.

Γυάλισμα ασημικών: Αναμείξτε μια κουταλιά χυμό λεμονιού, με 1,5 φλιτζάνι νερό και λίγη σκόνη γάλατος. Βάλτε τα ασημικά σας στο μείγμα να μείνουν όλη τη διάρκεια της νύχτας, και στη συνέχεια ξεπλύνετε και στεγνώστε. Σε περιπτώσεις αλλοιωμένων ασημικών, μπορείτε να εφαρμόσετε χυμό λεμονιού στην επιφάνεια και να γυαλίσετε με ένα καθαρό πανί.

Ενίσχυση δράσης υγρού πιάτων: Προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού στο απορρυπαντικό πιάτων σας για πιο ισχυρή επίδραση.

Πλαστικά δοχεία: Αν προτιμάτε να διατηρείτε το φαγητό σας σε πλαστικά δοχεία, ο χυμός λεμονιού σας βοηθά να τα καθαρίσετε πολύ πιο εύκολα. Απλά τρίψτε τα πλαστικά δοχεία που χρησιμοποιείτε με λίγο χυμό λεμονιού. Αφήστε τα δοχεία στον ήλιο για να στεγνώσουν εντελώς. Αυτό το βήμα θα σας βοηθήσει να εξαλείψετε κάθε βρωμιά

Τουαλέτα: Ρίξτε μισό φλιτζάνι χυμό λεμονιού στη λεκάνη της τουαλέτα σας και αφήστε το να μείνει για λίγο. Σε περιπτώσεις πιο δύσκολων λεκέδων, προσθέστε μισό φλιτζάνι βόρακα .

Ξεβούλωμα αποχετεύσεων: Ο χυμός του λεμονιού μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ξεβουλώσετε τις αποχετεύσεις σας. Κατ ‘αρχάς, ρίξτε λίγο βραστό νερό κάτω από τον αγωγό, και στη συνέχεια, προσθέστε μισό κουτί μαγειρικής σόδας και περίπου 28 γρ. χυμού λεμονιού. Ο χυμός λεμονιού και η μαγειρική σόδα θα δημιουργήσουν μια αφρώδη αντίδραση. Τελειώστε , ρίχνοντας λίγο βραστό νερό. Με τον τρόπο αυτό δεν θα έχετε ξανά πρόβλημα με την αποχέτευσή σας.

Πόρτες ντους: Κόψτε ένα λεμόνι στη μέση και βουτήξτε το ένα μισό κομμάτι μέσα στη μαγειρική σόδα, και στη συνέχεια τρίψτε το στις γυάλινες πόρτες για να αφαιρέσετε λεκέδες νερού. Τελειώστε ξεπλένοντας με άφθονο νερό.

Καθαριστικό για όλες τις χρήσεις: Ανακατέψτε νερό, σόδα, ξύδι, λεμόνι, και αιθέριο έλαιο λεμονιού για μια υπέροχη κουζίνα ή για ένα λαμπερό μπάνιο.

Τρίφτης: Τρίψτε μισό λεμόνι πάνω στους τρίφτες σας για να αφαιρέσετε το λίπος χωρίς να καταστρέψετε το σφουγγάρι σας.

Τα πατώματα σκληρού ξύλου: Συνδυάστε το λεμόνι και το ξύδι για να κάνετε μια βρωμιά που καταπολεμούν μη τοξικό καθαριστικό δαπέδου.

2.Φλούδες και χυμός λεμονιού για την υγεία

Νερό λεμονιού: Το νερό λεμονιού είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και κάλιο. Ενισχύει την πέψη και βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού σας.

Πονόλαιμος: Το λεμόνι έχει ισχυρές αντι-φλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Κάντε γαργάρα με νερό με λεμόνι για να ανακουφίσετε τον πονόλαιμο. Πιείτε νερό με λεμόνι για να αποκτήσετε περισσότερη βιταμίνη C και να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα .

Στοματικό έλκος: Ο χυμός λεμονιού έχει αντιμυκητιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Κάντε γαργάρα με ζεστό νερό με λεμόνι για να τονώσετε ή να επουλώσετε στοματικά έλκη.

Δερματικά εξανθήματα: Ενυδατώστε ένα κομμάτι βαμβάκι σε χυμό λεμονιού και εφαρμόστε το σε εξανθήματα, για να ανακουφιστείτε. Αυτό θα διευκολύνει την κατάστασή σας.

Τσιμπήματα εντόμων: Ο χυμός λεμονιού μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από το πρήξιμο και τη φαγούρα από τα τσιμπήματα εντόμων.

Βήχα: Προσθέστε λίγο μέλι στο ζεστό νερό με λεμόνι για να βοηθήσετε στη μείωση της συσσώρευσης των βλεννογόνων και να ανακουφίσετε τον βήχα.

Κονδυλώματα: Ο χυμός λεμονιού απομακρύνει τα κονδυλώματα και βοηθά στην ανάρρωση.

3.Ποικιλία χρήσεων
Γυαλιστικό δερμάτινων παπουτσιών: Συνδυάστε ένα μέρος χυμό λεμονιού με δύο μέρη ελαιόλαδου, και στη συνέχεια, εφαρμόστε το μείγμα στα δερμάτινα παπούτσια σας και αφήστε το να δράσει για περίπου 10-15 λεπτά. Σκουπίστε με ένα πανί.

Αόρατο μελάνι: Βάλτε μια μπατονέτα σε χυμό λεμονιού και γράψτε ένα μήνυμα σε ένα λευκό χαρτί. Αφού στεγνώσει, βάλτε το κάτω από μια λάμπα ή μια πηγή φωτός και δείτε το κρυμμένο μήνυμα σας.

Απολυμαντικό κοσμημάτων: Προσθέστε μία κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού σε 1,5 φλιτζάνια νερό. Χρησιμοποιήστε αυτό το μείγμα για να αποστειρώσετε σκουλαρίκια και άλλα κοσμήματα, αλλά μην το χρησιμοποιείτε σε μαργαριτάρια και χρυσό.

Εντομοαπωθητικό: Χρησιμοποιήστε το χυμό λεμονιού και νερό για να καθαρίσετε πατώματα και για να απομακρύνετε τις κατσαρίδες. Εάν αυτό δεν σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια, ψεκάστε λίγο συμπυκνωμένο χυμό λεμονιού σε περιοχές όπου τα μυρμήγκια συγκεντρώνονται ή μπορείτε να τοποθετήσετε απλά φλούδες λεμονιού κοντά στις εισόδους σας για να απομακρύνετε τα έντομα.

Λεκέδες στο τρίχωμα του κατοικίδιου ζώου σας: Για να αφαιρέσετε λεκέδες γύρω από τα μάτια ή το στόμα του κατοικίδιου ζώου σας, φτιάξτε μόνο μια πάστα από μαγειρική σόδα και χυμό λεμονιού και τρίψτε τη στο τρίχωμά του. Αφήστε το να καθίσει για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Κάνετε αυτό με προσοχή, γιατί η πάστα δεν θα πρέπει να πάει πολύ κοντά στα μάτια του κατοικίδιου ζώου σας.

Αφαίρεση λεκέδων μούρων από τα χέρια: Τρίψτε μια πάστα από καλαμποκάλευρο και χυμό λεμονιού επάνω στα χέρια σας, και αφήστε τη να καθίσει για λίγο, και στη συνέχεια ξεπλύνετε, και θα δείτε οτι οι λεκέδες θα έχουν εξαφανιστεί.

Σκοτώνει τα ζιζάνια: Ψεκάστε λίγο χυμό λεμονιού σε οποιοδήποτε ανεπιθύμητο ζιζάνιο και θα απαλλαγείτε από την παρουσία του.

Απωθητικό σκύλου και γάτας: Αν θέλετε να μην έρχονται οι σκύλοι και οι γάτες κοντά στο σπίτι σας, βάλτε μερικές φλούδες λεμονιού κατακάθι του καφέ στην περίμετρό του. Η μυρωδιά αυτή απωθεί τα κατοικίδια.

Σκληρά πινέλα: Βάλτε λίγο χυμό λεμονιού με ένα ποτήρι νερό στο μάτι μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού, και στη συνέχεια, προσθέστε τα σκληρά πινέλα. Αφήστε τα να παραμείνουν για 15 λεπτά, και στη συνέχεια ξεπλύνετε τα με σαπούνι και νερό. Οι τρίχες θα γίνουν και πάλι μαλακές όταν στεγνώσουν!

4.Μπουγάδα
Ήπιο λευκαντικό: Προσθέστε χυμό λεμονιού στο ζεστό νερό και εμποτίστε σε αυτό τα λευκά κλινοσκεπάσματα σας, και στη συνέχεια ξεπλύντε τα όπως συνήθως. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μισό φλιτζάνι χυμό λεμονιού στο κύκλο πλυσίματος σας για να αποφύγετε τους λεκέδες..

Απομακρύνει τους λεκέδες: Απλώστε λίγο χυμό λεμονιού σε ύφασμα που έχει λεκέδες, και προσθέστε αλάτι. Τρίψτε και ξεπλύνετε. Αυτό λειτουργεί ιδιαίτερα στους λεκέδες της μασχάλης. Μπορείτε να αφήσετε τα ρούχα να στεγνώσουν στον ήλιο για καλύτερα αποτελέσματα!

Λεκέδες μούχλας: Εφαρμόστε μια πάστα από χυμό λεμονιού και αλάτι πάνω στο λεκέ, και στη συνέχεια, αφήστε το στον ήλιο για να στεγνώσει . Μπορείτε επίσης να επαναλάβετε αυτή την διαδικασία αν χρειαστεί.

Λεκέδες λίπους: Ανακατέψτε χυμό λεμονιού με ξύδι και εφαρμόστε το μείγμα επάνω στο λεκέ. Αφήστε το μείγμα να δράσει και στη συνέχεια ξεπλύνετε.

Λευκάνετε τα αθλητικά σας παπούτσια: Ψεκάστε χυμό λεμονιού πάνω στα λευκά αθλητικά παπούτσια σας και στη συνέχεια αφήστε τα να στεγνώσουν στον ήλιο. Αυτό θα λευκάνει τα πάνινα παπούτσια σας, δίνοντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

 60+ Τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τις φλούδες και το χυμό λεμονιού στο σπίτι σας

5.Απομακρύνει τις οσμές
Απορρίμματα : Παγώστε φέτες λεμονιού και ξιδιού σε παγοθήκες. Μερικά παγάκια θα σας βοηθήσουν,να καθαρίσετε και να φρεσκάρετε την περιοχή.

Ψυγείο : Βάλτε ένα σφουγγάρι σε χυμό λεμονιού και αφήστε το να καθίσει στο ψυγείο για μερικές ώρες. Ο χυμός λεμονιού λειτουργεί καλύτερα από ό, τι η μαγειρική σόδα, όταν πρόκειται για την εξάλειψη των οσμών.

Αποσμητικό δωματίου: Βράστε νερό, φλούδες λεμονιού, γαρύφαλλο και κανέλα και φρεσκάρετε το σαλόνι σας ή οποιοδήποτε άλλο σημείο του σπιτιού σας

Υγραντήρας: Προσθέστε χυμό λεμονιού στο νερό του υγραντήρα σας, αφήνοντας το μηχάνημα να λειτουργεί.

Αναπνοή: Το νερό με λεμόνι νερό είναι ο καλύτερος τρόπος για μια φρέσκια αναπνοή. Σιγουρευτείτε οτι ξεπλύνατε τις κοιλότητες τους στόματος σας με καθαρό νερό, επειδή ο χυμός λεμονιού μπορεί να ροκανίσει το σμάλτο των δοντιών σας.

Τζάκι: Οι αποξηραμένες φλούδες λεμονιού διευκολύνουν την έναρξη φωτιάς και επίσης δίνουν και ένα ωραίο άρωμα στο σπίτι σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αφήσετε τις φλούδες για αρκετές ημέρες.

Χέρια: Προσθέστε το χυμό λεμονιού, ενώ πλένετε τα χέρια σας με σαπούνι για να αφαιρέσετε επίμονες οσμές όπως του σκόρδου.

Κλουβί γάτας: Τοποθετήστε μερικές φέτες λεμονιού κοντά στο κλουβί της γάτας σας για μια πιο ευχάριστη οσμή.

Δοχεία απορριμμάτων: Βάλτε μερικές φλούδες λεμονιού στα σκουπίδια σας προκειμένου να εξαλείψετε τις οσμές.

6.Μαγείρεμα
Αποτρέψτε το μαύρισμα των φρούτων και λαχανικών σας: Βάλτε τεμαχισμένα μήλα, κουνουπίδι, μπανάνες, αχλάδια, πατάτες, και αβοκάντο σε ένα μπολ με κρύο νερό με λεμόνι.

Επαναφέρετε στη ζωή το ξεραμένο μαρούλι: Προσθέστε χυμό από μισό λεμόνι σε ένα μπολ με κρύο νερό. Μουλιάστε τα φύλλα του μαρουλιού και βάλτε τα στο ψυγείο. Αργότερα μπορείτε να τα στεγνώσετε και να απολαύσετε την υπερνόστιμη σαλάτα σας.

Ρύζι: Για να μην σας κολλήσει το ρύζι, προσθέστε μια κουταλιά χυμό λεμονιού στο νερό, ενώ το ρύζι μαγειρεύεται. Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι ώστε να το ανακατεύετε, όταν αυτό γίνεται.

Παγάκια: Προσθέστε φέτες λεμονιού στην παγοθήκη σας. Με αυτό τον τρόπο τα ποτά σας θα έχουν πολύ καλύτερη γεύση.

Μαρινάδα: Συνδυάστε χυμό λεμονιού με το αγαπημένο σας έλαια και βότανα για να μαρινάρετε τα κρέατά σας. Το οξύ που περιέχεται στο χυμό λεμονιού διασπά τις ίνες του κρέατος και βοηθώντας να απορροφήσει τη μαρινάδα πιο εύκολα.

Υποκατάστατο Βουτυρόγαλα: Αυτό είναι ένα μεγάλο υποκατάστατο για το αποβουτυρωμένο γάλα που χρησιμοποιείτε στις συνταγές σας. Προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού σε ένα φλιτζάνι γάλα. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.

Υποκατάστατο της ξινής κρέμας: Εναλλακτική λύση για μια ξινή κρέμα! προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού στη σαντιγί και αφήστε το να καθίσει για 30 λεπτά. Η ξινή κρέμα σας είναι έτοιμη!

7.Ομορφιά
Λεύκανση μαλλιών: Συνδυάστε χυμό λεμονιού με λάδι αμυγδάλου ή λάδι καρύδας, και στη συνέχεια, εφαρμόστε το στα μαλλιά σας πριν βγείτε στον ήλιο. Το λεμόνι θα ελαφρύνει τα μαλλιά σας, ενώ το λάδι θα διατηρήσει την υγρασία τους.

Κηλίδες και πανάδες: Χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα για να εφαρμόσετε το χυμό λεμονιού. Αυτό θα βοηθήσει στο ξεθώριασμα των σημαδιών ηλικίας και των στιγμάτων.

Ενυδατική κρέμα λάμψης: Ανακατέψτε μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού και λάδι καρύδας. Χρησιμοποιήστε αυτό το μείγμα σαν μια ενυδατική κρέμα και ενυδατώστε το πρόσωπό σας , δίνοντάς του πίσω την χαμένη του λάμψη!

Λευκαίνει τα νύχια: Μουλιάστε τα νύχια σας σε ένα μείγμα από χυμό λεμονιού και ελαιόλαδου. Ο χυμός λεμονιού θα ασπρίσει τα νύχια σας, και το ελαιόλαδο θα τα σκληρύνει..

Πιτυρίδα: τρίψτε απαλά δύο κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού στο τριχωτό της κεφαλής σας και κάντε μασάζ για λίγο. Ξεπλύνετε με νερό με λεμόνι. Επαναλάβετε εάν χρειαστεί, έως ότου η πιτυρίδα εξαφανιστεί για τα καλά.

Ακμή: Ο χυμός λεμονιού ενεργεί ως φυσικό στυπτικό. Θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την ακμή εάν το εφαρμόζεται δύο φορές την ημέρα. Αφήστε το χυμό να μείνει στο δέρμα σας για 10 λεπτά και ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Απολέπιση: Ανακατέψτε χυμό λεμονιού, ζάχαρη, ελαιόλαδο και μέλι , φτιάχνοντας ένα scrub απολέπισης. Χρησιμοποιήστε το για το πρόσωπο και το σώμα σας.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share