Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Καρκίνος του προστάτη... τέλος: Έτσι θα μπορείτε να τον νικήσετε μέσα σε μία εβδομάδα

Τρομερά άλματα που «σκοτώνουν» την ασθένεια

20 Σεπτεμβρίου 2021 14:47
Καρκίνος του προστάτη... τέλος: Έτσι θα μπορείτε να τον νικήσετε μέσα σε μία εβδομάδα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο καρκίνος του προστάτη είναι μια συνηθισμένη μορφή της ασθένειας στους άνδρες, με την επιστήμη όμως να κάνει τρομερά άλματα και να φτάνει σε σημείο να υπόσχεται, ότι μπορεί να του βάλει τέλος σε μία μόλις εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, ειδικοί στην Αγγλία θα επιχειρήσουν να πετύχουν αυτού του είδους τη θεραπεία, πραγματοποιώντας δύο μεγάλες δόσεις χημειοθεραπείας, αντί για περισσότερες και μικρότερες. Οι σχετικές έρευνες αναφέρουν, ότι αντί για 20 χημειοθεραπείες σε ένα μήνα, θα μπορούσαν να γίνουν πέντε σε μία ή δύο εβδομάδες με την ίδια αποτελεσματικότητα και με λιγότερο κίνδυνο, τη στιγμή που μια γνωστή προσωπικότητα στην Ελλάδα παλεύει με την ασθένεια.

Αυτή είναι μια εξαιρετική είδηση, καθώς περίπου 50.000 είναι οι διαγνώσεις, που γίνονται κάθε χρόνο στη Βρετανία, με τους ανθρώπους που διεξήγαγαν την έρευνα, να υπόσχονται πως ο ασθενής θα έρχεται στο νοσοκομείο, θα κάνει τη θεραπεία για για λίγες μέρες και, ύστερα, θα συνεχίσει τη ζωή του κανονικά.

Αν η επιχείρηση αυτή αποβεί πράγματι αποτελεσματική, οι Βρετανοί υπολογίζουν να σωθούν πολλά εκατομμύρια λίρες, καθώς και μηχανήματα χημειοθεραπείας για άλλες χρήσεις στο σύστημα υγείας. Δεν πρόκειται, βέβαια, για την πιο απλή υπόθεση, καθώς ο καρκίνος είναι μια απρόβλεπτη ασθένεια, όμως οι ειδικοί αισιοδοξούν για αυτήν τους την προσπάθεια.

Καρκίνος του προστάτη θεραπεία

Οι εναλλακτικές λύσεις αντί της γρήγορης θεραπείας

Είναι γνωστό, φυσικά, ότι υπάρχουν κι άλλες λύσεις, όπως το χειρουργείο ή οι χημειοθεραπείες με ακτίνες Χ. Αμφότερες, όμως, έχουν τα προβλήματά τους, καθώς στην πρώτη περίπτωση μπορεί να υπάρξουν προβλήματα στη στύση και την ούρηση, ενώ στη δεύτερη μπορεί να επηρεαστούν μύες και νεύρα του σώματος σε σημαντικό βαθμό.

Την ίδια στιγμή, επίσης, οι Βρετανοί εξετάζουν το ακριβώς αντίθετο στις χημειοθεραπείες. Αντί, δηλαδή, των πέντε μέσα σε 1-2 εβδομάδες, να ανοίξουν οι τουλάχιστον 20, που γίνονται τώρα, σε 32 πιο μικρές, ώστε να υπάρξει η μικρότερη δυνατή επιρροή πάνω στο σώμα.

Αυτό, φυσικά, δε θα αποτρέψει το πείραμα των πέντε χημειοθεραπειών να πραγματοποιηθεί, ελπίζοντας πως θα είναι το ίδιο αποτελεσματική θεραπεία στο να «σκοτώσει» τον καρκίνο, μειώνοντας και την πιθανότητα να επιστρέψει η ασθένεια μέσα στα επόμενα χρόνια.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share