Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Καρκίνος στο στομάχι: Αν έχετε αυτά τα σημάδια τρέξτε αμέσως στον γιατρό!

Προσοχή!

17 Σεπτεμβρίου 2021 11:24
Καρκίνος στο στομάχι: Αν έχετε αυτά τα σημάδια τρέξτε αμέσως στον γιατρό!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σύμφωνα με τους ειδικούς ο καρκίνος στομάχου δεν είναι ιδιαίτερα κοινός. Όπως αναφέρεται σε σχετικές έρευνες, οι πιθανότητες μια γυναίκας να νοσήσει είναι 1 στις 154.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχεις το νου σου και να είσαι σε εγρήγορση αν τυχόν παρατηρήσεις κάποια ασυνήθιστα σημάδια.

Γενικότερα, ο καρκίνος στομάχου δεν έχει έντονα συμπτώματα ενώ συνήθως όταν γίνεται αντιληπτός βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο.

Παρακάτω, θα βρεις μερικά ύποπτα σημάδια ότι κατά πάσα πιθανότητα κάτι δεν πάει καλά με το στομάχι σου και θα πρέπει οπωσδήποτε να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό.

 Καρκίνος στο στομάχι: Αν έχετε αυτά τα σημάδια τρέξτε αμέσως στον γιατρό!

Αίμα στα κόπρανα

Ναι, μεν, το σύμπτωμα αυτό μπορεί να είναι ένδειξη καρκίνου στομάχου, όμως μπορεί να συνδέεται και με διάφορες άλλες παθήσεις. Εάν, πάντως, όντως είναι καρκίνος στομάχου το αίμα στα κόπρανα εμφανίζεται στις περισσότερες των περιπτώσεων σε προχωρημένο στάδιο.

Επίμονος πόνος στο στομάχι

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν οι ασθενείς διαμαρτύρονται για πόνο στην κοιλιακή χώρα, αναφέρονται στην επιγαστρική περιοχή, ακριβώς δηλαδή στο τελείωμα των πλευρών.

Ο πόνος αυτός μπορεί να είναι αποτέλεσμα ενός αναπτυσσόμενου όγκου στο στομάχι, αλλά μπορεί και να οφείλεται σε άλλες αιτίες, όπως δυσπεψία, εκκολπωματίτιδα, ακόμη και πέτρες στα νεφρά. Σε περίπτωση, πάντως, που ο πόνος είναι επίμονος καλό θα είναι να δεις έναν γιατρό.

Ανορεξία για φαγητό

Σε περίπτωση που δεν έχεις όρεξη να φας, θα πρέπει να ανησυχήσεις και να συμβουλευτείς τον γιατρό σου. Βέβαια, μια πιθανή αιτία γι’ αυτό είναι το έλκος στομάχου, που όμως μπορεί να αποτελέσει και παράγοντα εκδήλωσης καρκίνου στο στομάχι.

Έντονες καούρες

Άλλη μια ένδειξη ότι μπορεί να έχεις καρκίνο στομάχου, καθώς και σύμπτωμα του πεπτικού έλκους, που σημαίνει ύπαρξη αυξημένων στομαχικών οξέων, τα οποία με τη σειρά τους αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο στο στομάχι.

Η καούρα μπορεί να εκδηλώνεται με πόνο στο στήθος, ακόμα και με ναυτία. Εάν έχεις δοκιμάσει κάποια αγωγή, χωρίς αποτέλεσμα τότε καλό θα είναι να δεις έναν ειδικό.

Χάνεις αδικαιολόγητα βάρος

Η απώλεια βάρους είναι ένα σημάδι ύπαρξης καρκίνου στομάχου, μιας και αυτό είναι το αποτέλεσμα της απουσίας όρεξης για φαγητό.

Μπορεί, όμως, και από μόνη της να είναι σύμπτωμα εκδήλωσης καρκίνου στο στομάχι.

Όταν, όμως, εμφανίζεται ο καρκίνος είναι σε προχωρημένο στάδιο.

Δυσκολεύεσαι να καταπιείς

Σε περίπτωση που έχεις καρκίνο στομάχου, που εκτείνεται στον οισοφάγο, μπορεί να αντιμετωπίσεις κάτι που λέγεται δυσφαγία ή πιο απλά δυσκολία στην κατάποση.

Το σύμπτωμα αυτό μπορεί να σου εκδηλωθεί ως μια αίσθηση ότι το φαγητό κολλάει στο λαιμό σου ή μπορεί να παρουσιαστεί σαν βήχας ή πνιγμός ενώ τρως ή πίνεις. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να έχεις αναρρόφηση με έντονη αίσθηση καψίματος, όμοια με αυτή της καούρας.

Χορταίνεις αμέσως

Σε περίπτωση που έχεις την αίσθηση ότι είσαι χορτάτη, σχεδόν με το που θα ξεκινήσεις να τρως αυτό είναι ένα πολύ ανησυχητικό σημάδι.

Και τούτο, γιατί η αίσθηση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι ο όγκος έχει εξαπλωθεί και υπάρχει πολύ περιορισμένος χώρος στο στομάχι σου για την τροφή. Σε κάθε περίπτωση, καλό θα είναι να συμβουλεύεσαι τον γιατρό σου ή κάποιον ειδικό, ο οποίος και θα σε κατευθύνει αρμοδίως.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share