Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δώστε βάση: Αυτά τα σημάδια στο σώμα μας μαρτυρούν ότι δεν είμαστε υγιείς!

Προσοχή!

16 Σεπτεμβρίου 2021 10:00
Δώστε βάση: Αυτά τα σημάδια στο σώμα μας μαρτυρούν ότι δεν είμαστε υγιείς!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλά σημάδια των ανθρώπων δεν είναι τόσο αθώα, όσο νομίζουν οι περισσότεροι. Μπορούν να μαρτυρούν την κατάσταση της υγείας κάποιου ανθρώπου. Μάλιστα, μια κατάσταση, η οποία δεν έχει καμία σχέση, με κάτι θετικό για τον ίδιο. Ενώ αυτά είναι τα 5 προειδοποιητικά σημάδια για το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα.

Αναλυτικά

  • Γκρίζα μαλλιά πριν τα 40: Για τους περισσότερους ανθρώπους, τα γκρίζα μαλλιά δεν αποτελούν αιτία ανησυχίας. Επειδή, αυτό είναι συνήθως απλά ένα φυσικό μέρος της γήρανσης. Ωστόσο, ο David Bank, MD, εξήγησε στο WebMD ότι το πρόωρο γκριζάρισμα μπορεί επίσης να σχετίζεται με αναιμία, διαταραχές του θυρεοειδούς, ανεπάρκεια βιταμίνης Β12 και λεύκη.
  • Ζάρες στο λοβό του αυτιού: Οι ζάρες στους λοβούς των αυτιών, είναι συχνά απλώς ένα σημάδι της γήρανσης του ανθρώπου. Όμως, υπάρχει κάποια έρευνα που λέει ότι οι ζάρες στους λοβούς των αυτιών μπορεί να είναι σημάδι ότι έχετε υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου. Σύμφωνα με το Healthline, συμβαίνει όταν το αυτί σας έχει μια ρυτίδα ή πτύχωση και δεν είναι εντελώς λείο. Αυτός, είναι ένας πιθανός δείκτης νόσου της στεφανιαίας αρτηρίας.
  • Μάτια με πεσμένα βλέφαρα: Τα πεσμένα βλέφαρα, μερικές φορές φαίνονται σέξι και πανέμορφα. Όμως, θα μπορούσαν στην πραγματικότητα να οφείλονται σε κάτι περισσότερο από τη γήρανση. Αν και τα πεσμένα βλέφαρα οφείλονται συνήθως στη γήρανση, το Οφθαλμολογικό Ινστιτούτο της Νέας Ζηλανδίας εξηγεί ότι μερικές άλλες αιτίες μπορεί να είναι νευρικά προβλήματα, ασθένεια ή τραυματισμός, καθώς και η έκθεση στον ήλιο. Μερικές φορές, τα πεσμένα βλέφαρα γέρνουν τόσο πολύ, που εμποδίζουν την όραση – αν αυτό συμβεί σε σας, μπορεί να πληρείτε τις προϋποθέσεις για ένα λίφτινγκ ματιών με την ασφάλισή σας.
  • Πρησμένος λαιμός: Μπορεί να σκεφτείτε ότι ο λαιμό σας είναι πρησμένος, γιατί κοιμηθήκατε παράξενα ή για κάποιον άλλο απλό λόγο. Ωστόσο, αν έχετε έναν ασυνήθιστα πρησμένο λαιμό, θα μπορούσε να είναι μια ένδειξη προβλήματος του θυρεοειδούς. Τα προβλήματα του θυρεοειδούς μπορούν να επηρεάσουν τα πάντα, από τα επίπεδα του στρες, τη διάθεση, τον καρδιακό ρυθμό και τη θερμοκρασία του σώματος, εξηγεί το OnHealth.
  • Άσχημα νύχια: Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας εξηγεί ότι τα νύχια σας μπορεί να σας πουν πολλά για την υγεία σας. Δώστε προσοχή αν αρχίζουν να αλλάζουν χρώμα ή σχήμα. Σύμφωνα με αυτό, αν τα νύχια σας έχουν μια οριζόντια γραμμή, μπορεί να είναι σημάδι κακής διατροφής ή προηγούμενης ασθένειας. Αναφέρει, επίσης, ότι αν έχετε νύχια σε σχήμα κουτάλι με καμπύλη προς τα έξω, μπορεί να είναι σύμπτωμα αναιμίας.
  • Κοντά φρύδια: Μπορεί να σκεφτείτε ότι η λέπτυνση και η μείωσή τους, είναι ένα σημάδι κανονικής γήρανσης. Αλλά αν έχετε χάσει τις τρίχες από την εξωτερική άκρη των φρυδιών σας, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι υπολειτουργίας του θυρεοειδούς, εξηγεί το WebMD. Η υπολειτουργία του θυρεοειδούς ή υποθυρεοειδισμός, επηρεάζει τις ορμόνες και τον μεταβολισμό σας. Ανάλογα με την ακριβή περίπτωση του υποθυρεοειδισμού σας, υπάρχει η κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.

Σημάδια στο σώμα μας μαρτυρούν ότι δεν είμαστε υγιείς!

  • Όχι και τόσο άσπρα μάτια: Συχνά, τα κιτρινωπά μάτια μπορεί απλά να είναι ένα σημάδι της κούρασής σας. Αλλά αν τα μάτια σας παραμένουν κίτρινα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ’ ό,τι συνήθως ή εάν τα μάτια σας κιτρινίζουν όταν κουράζεστε, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ίκτερου, εξηγεί το MedicineNet. Σύμφωνα με αυτό: «Ο Ίκτερος, είναι το κιτρίνισμα στο δέρμα και το ασπράδι του ματιού λόγω αφύσικων υψηλών επιπέδων της χολερυθρίνης». Στους ενήλικες, υπάρχουν πολλά που μπορεί να προκαλέσουν ίκτερο, έτσι ο γιατρός θα πρέπει να κάνει πολλές γενικές εξετάσεις για να δει τι συμβαίνει.
  • Μαύρισμα χωρίς ήλιο: Αν το δέρμα σας σκουραίνει ακόμα κι αν δεν έχετε καθίσει στον ήλιο καθόλου, αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να συζητήσετε με το γιατρό σας. Αυτό θα μπορούσε να είναι σημάδι μιας σπάνιας πάθησης, που ονομάζεται νόσος του Addison, η οποία μπορεί επίσης να σας κάνει να έχετε πόνους, να νιώθετε κουρασμένοι και άρρωστοι, σύμφωνα με τη Mayo Clinic. Ευτυχώς, είναι θεραπεύσιμη.
  • Σκληρά σημεία: Η Κεράτωση, δηλαδή τραχιά μπαλώματα στο δέρμα, συνήθως δεν είναι καρκινώματα. Ωστόσο, αν προκλήθηκαν από βλάβη από τον ήλιο, υπάρχει μια πιθανότητα να είναι ένα πρώιμο σημάδι καρκίνου του δέρματος. Υπάρχουν δύο τύποι Κεράτωσης, η Σμηγματορροϊκή Κεράτωση και η Ακτινική Κεράτωση, που είναι κοινές στους ενήλικες, αλλά αντιμετωπίζονται πολύ διαφορετικά.
  • Σκασμένα χείλη: Τα ραγισμένα, σκασμένα χείλη, είναι συχνά αποτέλεσμα του χειμώνα. Αλλά οι ρωγμές στις γωνίες του στόματός σας μπορεί να προκλήθηκαν από χαμηλά επίπεδα ψευδαργύρου ή βιταμίνης Β. Είναι, επίσης, πιθανό να έχετε πάρει υπερβολική βιταμίνη Α, εξηγεί το Bustle.
  • Κόκκινο πρόσωπο: Η Rosacea, ή τα ρόδινα κόκκινα μάγουλα και η μύτη, επηρεάζει πολλές γυναίκες ηλικίας 30 έως 55. Σύμφωνα με τον Rosacea.Org, περίπου 16 εκατομμύρια στην Αμερική πάσχουν από την ροδόχρους ακμή. Η Rosacea μπορεί να επιδεινωθεί με το άγχος, τα πικάντικα τρόφιμα και με τις πολλές ώρες στον ήλιο. Έτσι, ο περιορισμός της έκθεσής σας σε αυτά τα πράγματα μπορεί να σας βοηθήσει. Μπορείτε, επίσης, να μιλήσετε με έναν γιατρό για να πάρετε αντιβιοτικά.

Δώστε βάση: Αυτά τα σημάδια στο σώμα μας μαρτυρούν ότι δεν είμαστε υγιείς!

  • Μακρύτερος παράμεσος: Αν ο δείκτης σας είναι μικρότερος από τον παράμεσό σας, αυτό σημαίνει ότι πιθανώς υπήρχαν υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης όταν βρισκόσασταν στη μήτρα της μητέρας σας. Τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης μπορεί να σας επηρεάσουν με πολλούς τρόπους. Μπορεί να σας δώσουν μια μεγάλη σεξουαλική ορμή και επιπλέον φιλοδοξία, αλλά μπορεί επίσης να σας κάνουν πιο ευάλωτους στην αρθρίτιδα στο γόνατο, εξηγεί το Discover Magazine. Για την αντιμετώπιση των ανισορροπιών των ορμονών, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να λαμβάνουν θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης. Υπάρχει μια σειρά από επιλογές σε αυτό το χώρο, εξηγεί το Women In Balance Institute.
  • Δέρμα κότας: Το δέρμα κότας ή Ketosis Pilaris, προκαλείται από την υπερβολική κερατίνη και είναι κάτι πολύ κοινό. Πολλοί άνθρωποι έχουν αυτά τα μικρά εξογκώματα στο πίσω μέρος στα μπράτσα ή τους μηρούς. Το WebMD εξηγεί ότι κερατίνη, η οποία προστατεύει το δέρμα από μολύνσεις και άλλα επιβλαβή πράγματα, μπορεί να συσσωρευτεί και να μπλοκάρει τους θύλακες των τριχών και να προκαλέσει τα μικρά αυτά εξογκώματα. Αν και είναι εντελώς ακίνδυνο, μπορείτε να μιλήσετε με το γιατρό σας σχετικά με τις λύσεις.
  • Κρύα πόδια: Εάν τα πόδια σας είναι ασυνήθιστα κρύα, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι αγγειακής νόσου. Επιπλέον, αν και τα δύο χέρια και τα πόδια σας είναι παράξενα κρύα, θα μπορούσε να συνδεθεί με το σύνδρομο Raynaud, που μπορεί να είναι σημάδι πολλών αυτοάνοσων παθήσεων. Αν έχετε κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα, δεν πρέπει να σας προκαλέσει άμεση ανησυχία, αλλά θα πρέπει να το αναφέρετε στο γιατρό σας στην επόμενη επίσκεψή σας.
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share