Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Για αυτό το λόγο πρέπει να βάζετε σκόρδο κάτω από το μαξιλάρι σας

Μήπως σας ενδιαφέρει;

15 Σεπτεμβρίου 2021 18:32
Για αυτό το λόγο πρέπει να βάζετε σκόρδο κάτω από το μαξιλάρι σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κοιμηθείτε καλύτερα με σκόρδο κάτω από το μαξιλάρι σας. Το σκόρδο είναι μια πραγματικά αρχαία τροφή και χρησιμοποιείται ως καρύκευμα σε φαγητά και ως ενεργό συστατικό σε εκατοντάδες θεραπείες εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Το σκόρδο έχει στενή συγγένεια με το κρεμμύδι και, παρά την έντονη μυρωδιά του, είναι μία από τις τροφές που καταναλώνονται περισσότερο σε όλο τον κόσμο. Στην αρχαιότητα χρησιμοποιούταν για να δίνει γεύση σε πιάτα και να απωθεί τα παράσιτα, ακόμα και τους δαίμονες.

Αν και η τελευταία χρήση είναι καθαρή δεισιδαιμονία, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πιστεύουν ότι το σκόρδο μπορεί να συνεισφέρει στην καταπολέμηση της αρνητικής ενέργειας. Σε κάθε περίπτωση, γνωρίζουμε ότι το σκόρδο είναι πλούσιο σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, διαθέτει πολλές σημαντικές φαρμακευτικές ιδιότητες και ωφελεί με ποικίλους τρόπους την υγεία σας.

Διατροφικές ιδιότητες του σκόρδου

Το σκόρδο περιέχει μια σημαντική ποσότητα θερμίδων, μέχρι και 100 θερμίδες σε 100 γραμμάρια. Ωστόσο, επειδή ποτέ δεν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες, δεν μπορεί να προκαλέσει αύξηση του βάρους.

Το σκόρδο περιέχει πολύπλοκους υδατάνθρακες και πρωτεΐνες που βελτιώνουν τη σωματική και τη διανοητική επίδοση. Εξασφαλίζει άφθονες βιταμίνες του συμπλέγματος Β και απαραίτητα μεταλλικά στοιχεία όπως το νάτριο, το κάλιο και το μαγνήσιο.

Ωστόσο οι κύριες ιδιότητές του αποδίδονται στην υψηλή συγκέντρωση θειούχων χημικών ενώσεων όπως η αλισίνη.

Οι κύριες ωφέλειες του σκόρδου

Αν και στην πραγματικότητα το σκόρδο δεν αποτελεί θαυματουργή ουσία για το σώμα, πολλές από τις επιδράσεις του το καθιστούν μία από τις καλύτερες “υπερτροφές” που μπορείτε να καταναλώσετε.

Τα ωφέλιμα συστατικά που περιέχει είναι ιδανικά για την αντιμετώπιση διαφόρων ειδών λοιμώξεων, μεταβολικών διαταραχών και αναπνευστικών προβλημάτων.

Μάλιστα, οι αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ουσίες που περιέχει το σκόρδο το καθιστούν έναν ισχυρό σύμμαχο της υγείας του καρδιαγγειακού συστήματος. Η κατανάλωση σκόρδου βελτιώνει την ελαστικότητα των αρτηριών σας, μειώνει την υπερβολική χοληστερίνη και ρυθμίζει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης.

  • Επίσης βελτιώνει τη ροή του αίματος προς τα κύτταρα του σώματος και συμβάλλει στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης.
  • Διαθέτει αντιβακτηριακές και αντισηπτικές ιδιότητες που μπορεί να αποδειχτούν πιο αποτελεσματικές από ορισμένα συνθετικά αντιβιοτικά.
  • Είναι ένα φυσικό διουρητικό που καταπολεμά την κατακράτηση υγρών και τη φλεγμονή των ιστών.
  • Επιπλέον, όσοι τρώνε περισσότερο σκόρδο ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής, χάνουν περισσότερο βάρος από εκείνους που δεν τρώνε.

Γιατί να βάλω σκόρδο κάτω από το μαξιλάρι μου;

Τώρα που γνωρίζετε περισσότερα για τις ωφέλειες του σκόρδου, θα σας παρουσιάσουμε μια απλή θεραπεία που περιλαμβάνει την τοποθέτηση μιας σκελίδας σκόρδου κάτω από το μαξιλάρι σας κάθε βράδυ.

Αυτό το παλιό οικογενειακό μυστικό χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου εδώ και γενιές, ειδικά από ανθρώπους που δυσκολεύονται να αποκοιμηθούν.

Οι θειούχες χημικές ενώσεις στο σκόρδο σε συνδυασμό με τη μυρωδιά του έχουν ηρεμιστική δράση, που συνεισφέρει στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου σας. Στην αρχαιότητα πίστευαν ότι το σκόρδο μπορούσε να προστατεύει από τα κακά πνεύματα. Στην πραγματικότητα αυτή η αίσθηση ασφάλειας οφείλεται στη φυσική περιεκτικότητά του σε ψευδάργυρο. Ίσως αρχικά να είναι δύσκολο να συνηθίσετε τη μυρωδιά, όμως μετά από μερικές μέρες δεν θα έχετε πρόβλημα και θα εγκωμιάζετε το σκόρδο ως την καλύτερη μέθοδο αντιμετώπισης της αϋπνίας.

Επιπλέον το σκόρδο έχει θετική επίδραση στη σωματική επίδοση καθώς συνεισφέρει στην αναπλήρωση της ενέργειάς σας για την επόμενη μέρα. Συνιστούμε να συμπληρώσετε αυτή τη θεραπεία τρώγοντας τουλάχιστον μία σκελίδα σκόρδο τη μέρα με άδειο στομάχι, με ή χωρίς λεμόνι.

 Για αυτό το λόγο πρέπει να βάζετε σκόρδο κάτω από το μαξιλάρι σας

Έβαλε μια σκελίδα σκόρδο στα χείλη της και έδιωξε τον επιχείλιο έρπη οριστικά

Έβαλε μια σκελίδα σκόρδο στα χείλη της και έδιωξετε τον επιχείλιο έρπη οριστικά!

Ο επιχείλιος έρπης είναι μία πληγή ή φουσκάλα που εμφανίζεται συνήθως γύρω από την περιοχή των χειλιών.

Αν δεν θέλετε να πάρετε φάρμακα για να απαλλαγείτε από τον έρπη, τότε υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος για να το καταφέρετε παρασκευάζοντας μία απλούστατη σπιτική συνταγή. Ωστόσο δείτε ποια τρόφιμα πρέπει να αποφύγετε αν έχετε έρπη!

Ο επιχείλιος έρπης δεν προξενεί βλάβες αλλά είναι μία ενοχλητική ιική μόλυνση. Συχνά «επιστρέφει» στο ίδιο σημείο στην περιοχή των χειλών με τη μορφή φουσκάλας. Πολλοί άνθρωποι που εμφανίζουν έρπη θέλουν να απαλλαγούν άμεσα, και η σπιτική συνταγή στην οποία θα αναφερθούμε θα τον απομακρύνει εύκολα και γρήγορα.

Το μόνο συστατικό που θα χρειαστείτε είναι μία και μοναδική σκελίδα σκόρδου.

έδιωξετε τον επιχείλιο έρπη με σκόρδο

Κόψτε το σκόρδο και τοποθετήστε το πάνω από τη φουσκάλα. Διατηρήστε το σε αυτή τη θέση για τουλάχιστον 10 λεπτά και μετά απομακρύνετε το από την περιοχή.

Ξεπλύνετε την περιοχή με ζεστό νερό. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία πέντε φορές, και ο επιχείλιος έρπης θα έχει φύγει σε περίπου 12 ώρες! Σε περίπτωση που η έκταση της μόλυνσης είναι μεγαλύτερη από τη συνηθισμένη, επαναλάβετε την ίδια διαδικασία και την επόμενη ημέρα.

Οι ωφέλιμες ιδιότητες του σκόρδου

Το σκόρδο βελτιώνει την ικανότητα άμυνας του οργανισμού. Αυτό οφείλεται στην πλούσια περιεκτικότητα του σε μεταλλικά στοιχεία συμπεριλαμβανομένου του σιδήρου, του φωσφόρου, του θείου και του ασβεστίου. Το σκόρδο περιέχει επίσης το αιθέριο έλαιο που ονομάζεται αλλικίνη. Αυτό το ισχυρό φυτό περιέχει επίσης πολλές βιταμίνες. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο αναφέρεται και ως το καλύτερο φυσικό αντιβιοτικό.

Επιπρόσθετα, το σκόρδο συγκεντρώνει σημαντικά οφέλη αναφορικά με τη ρύθμιση της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Διαλύει τα λίπη στο αίμα, προλαμβάνει την ανάπτυξη του καρκίνου, θεραπεύει τον διαβήτη, τους πονοκεφάλους, το άσθμα, τους ρευματισμούς, τις καρδιακές παθήσεις, την αθηροσκλήρωση απομακρύνοντας ταυτόχρονα τις τοξίνες από τον οργανισμό.

Τέλος, μπορεί να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση του άγχους, της βρογχίτιδα, της κόπωσης, βοηθά στη διαδικασία αποτοξίνωσης και προλαμβάνει τις θρομβώσεις βελτιώνοντας τη λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share