Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δείτε τι απίστευτο συμβαίνει όταν βάλετε ψιλοκομμένο σκόρδο στα πέλματα σας!

Το γνωρίζατε;

11 Σεπτεμβρίου 2021 18:42
Δείτε τι απίστευτο συμβαίνει όταν βάλετε ψιλοκομμένο σκόρδο στα πέλματα σας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το σκόρδο είναι το γιατρικό για κάθε πάθηση αφού έχει πάρα πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Η δράση του φυσικού βολβού είναι περισσότερο ωφέλιμη.

Η αλλικίνη που περιέχει το σκόρδο δρά καταλυτικά υπέρ της πρόληψης του κρυώματος, των ιών και της γρίπης, ενώ εξαφανίζει και τα σπυράκια.

Πού χρησιμεύει

Για την αντιμετώπιση των μυκήτων το εκύλισμα σκόρδου είναι ότι πρέπει. Μπορούμε να το πιούμε αλλά και να το κάνουμε επάλειψη καθώς είναι πολύ αποτελεσματικό και στις δύο περιπτώσεις.

Είναι ένα τόσο ισχυρό φυσικό φάρμακο, ώστε εάν το εφαρμόζουμε στα πόδια κάποιου, θα εισέλθει γρήγορα στο αίμα και μπορεί να έχει ευεργετική επίδραση στους πνεύμονες.

Eάν ένα κεφάλι σκόρδου το χρησιμοποιήσουμε στα πόδια, είναι πολύ καλό για να σταματήσει το κρυολόγημα και το βήχα.

Αυτό γίνεται εάν κόψουμε μερικές σκελίδες σκόρδο, στην ανάμιξή τους με λίγο ελαιόλαδο και επαλείψουμε το μείγμα στα πόδια (μπορεί να μυρίζει λίγο άλλα εμείς θα κοιτάμε πάντα την υγεία μας.

Οι άνθρωποι που πάσχουν από πνευμονία η από κάθε είδους ασθένειες του αναπνευστικού (άσθμα, πνευμονικό εμφύσημα και βρογχίτιδα, αλλεργίες και πνευμονικό απόστημα) – σχεδόν είχανε φθάσει πριν το θάνατο – έχουν θεραπευτεί χάριν σε αυτό το θαυματουργό φυτό.

Γιατροσόφι με σκόρδο για όσους έχουν υψηλή πίεση - Μύθος ή αλήθεια;

Οι υπερτασικοί το αγαπούν και οι υποτασικοί το αποφεύγουν. Παραδοσιακά, το σκόρδο έχει χρησιμοποιηθεί ως γιατροσόφι για όσους έχουν υψηλή πίεση, υπάρχει όμως κάποια δόση αλήθειας πίσω από τις φημολογούμενες ευεργετικές του ιδιότητες;

Τι έδειξε έρευνα

Νέα έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση American Journal of Hypertension καταδεικνύει ότι το σκόρδο έχει ήπια μόνον επίδραση στη ρύθμιση της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Η έρευνα βασίστηκε σε εκτενή ανάλυση εννέα παλαιότερων κλινικών δοκιμών.

Για όσους έχουν υψηλή πίεση

Ρίχνει την πίεση;

«Υπάρχουν στοιχεία που υποδεικνύουν πως το σκόρδο ρίχνει την πίεση σε υπερτασικούς ασθενείς, όμως η επίδρασή του είναι παροδική και δεν έχουν πραγματοποιηθεί αξιόπιστες, εκτενείς μελέτες που να το επιβεβαιώνουν», δηλώνει ο Δρ Άλεν Νόρντμαν από το Ινστιτούτο Κλινικής Επιδημιολογίας και Βιο-Στατιστικής του Πανεπιστημίου της Βασιλείας στην Ελβετία.

Η υπέρταση ευθύνεται για το 50% των θανάτων από εγκεφαλικό και καρδιοπάθεια, σημειώνουν ο Νόρντμαν και οι συνάδελφοί του στη μελέτη τους, συμπληρώνοντας πως αρκετοί ασθενείς αρνούνται να πάρουν τα απαραίτητα φάρμακα για την αποτελεσματική διαχείριση της πάθησής τους.

Αναζητώντας εναλλακτικές λύσεις, πολλοί από αυτούς στρέφονται σε «θεραπείες» όπως οι κάψουλες σκόρδου, η αποτελεσματικότητά τους όμως δε φαίνεται να είναι σημαντική. Με την ευκαιρία γνωρίζετε ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το σκόρδο;

Γιατροσόφι με σκόρδο για όσους έχουν υψηλή πίεση - Μύθος ή αλήθεια;

Σκόρδο: Το μυστικό για να φύγει το σπυράκι - Δείτε πως

Συνήθως τα σπυράκια εμφανίζονται σε στιγμές που δεν πρέπει όπως όταν έχουμε να πάμε σε ένα σοβαρό ραντεβού ή να κάνουμε μια επίσημη εμφάνιση. Να σπάσετε το σπυράκι δεν είναι καθόλου σοφή επιλογή καθώς το δέρμα θα κοκκινίσει και τα πράγματα θα γίνουν λίγο χειρότερα.

Επίσης οι κρέμες που υπόσχονται άμεσα αποτελέσματα τελικά φαίνεται ότι δεν είναι και τόσο άμεσα.

Η Beauty vlogger Farah Dhukai μας παρουσιάζει όμως μία σπιτική λύση που αρκετοί που την έχουν δοκιμάσει υπόσχονται ότι δουλεύει και μάλιστα σχετικά γρήγορα. Αυτή η λύση ακούει στο όνομα σκόρδο!

Το σκόρδο είναι είναι πολύ ωφέλιμο για την υγεία, βρίσκεται σε πολλά πιάτα και σπεσιαλιτέ και είναι ένα υλικό που υπάρχει σε κάθε ελληνική κουζίνα.

Το σκόρδο έχει αντιφλεγμονώδεις δράσεις, θεραπευτικές ιδιότητες και αποτρέπει τις μολύνσεις. Μάλιστα στρατιώτες τον 18ο αιώνα το χρησιμοποιούσαν – το έτριβαν- στις πληγές για να μην μολυνθούν. Ωστόσο το σκόρδο έχει πολλές ιδιότητες εκτός από το σπυρί μπορεί να βοηθήσει ακόμη και στην εξαφάνιση της μούχλας από το πλυντήριο.

Δείτε το μυστικό με το σκόρδο για να φύγει το σπυράκι

Πώς να χρησιμοποιήσετε σκόρδο στα σπυράκια

Καθαρίστε μια σκελίδα σκόρδο και κόψτε την κορυφή της. Με το μαχαίρι χαράξτε ελαφρώς για να βγουν τα υγρά του. Σε καθαρό πρόσωπο τρίψτε το σκόρδο επάνω στο σπυράκι και αφήστε το υγρό επάνω στο δέρμα για 1 με 2 ώρες. Ομοίως και για σπυράκια που είναι εσωτερικά και δεν έχουν κορυφή.

Αυτή η λύση είναι για μεμονωμένα σπυράκια. Δεν αποτελεί λύση για την ακμή και μεγάλες επιφάνειες του δέρματος γιατί μπορεί να προκαλέσει ακόμα και έγκαυμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όπως συμβαίνει με οποιοδήποτε λύση φροντίδας του δέρματος, κάνετε πάντα μια δοκιμή στο δέρμα του καρπού για να δείτε αν έχετε αλλεργία ή το δέρμα σας είναι αντιδρά σε κάποιο από τα συστατικά. Το δέρμα του καθενός είναι διαφορετικό, οπότε το αποτέλεσμα μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο.

Αυτή η ανάρτηση παρέχεται για ενημερωτικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς. Δεν έχει σχεδιαστεί και δεν προορίζεται για να αποτελέσει ιατρική συμβουλή. Παρακαλείσθε να διακόψετε τη χρήση εάν το δέρμα σας δεν αντιδρά καλά.

Το σκόρδο είναι όξινο και μπορεί να έχει ανεπιθύμητες αντιδράσεις στο δέρμα σας εάν δεν χρησιμοποιηθεί σωστά. Παρακαλούμε προσέξτε όταν εφαρμόζετε οποιοδήποτε σπιτική λύση στο δέρμα σας και δοκιμάστε πάντα το στο πίσω μέρος του χεριού σας"

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share