Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η δίαιτα της μπανάνας: Χάστε 5 κιλά σε μία εβδομάδα

Φανταστικά αποτελέσματα!

9 Σεπτεμβρίου 2021 14:55
Η δίαιτα της μπανάνας: Χάστε 5 κιλά σε μία εβδομάδα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η δίαιτα της μπανάνας: Καταναλώστε μία μπανάνα κάθε πρωί και χάστε ως και 5 κιλά μέσα σε μια βδομάδα. Το καλύτερο με αυτή την δίαιτα είναι ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια ή αλλαγές στις διατροφικές σας συνήθειες. Γι’αυτό και η μπανάνα έγινε τόσο δημοφιλής όταν ο Hitoshi Watanabe την παρουσίασε στο βιβλίο του “The morning banana diet”.

Μετά από πολλές αποτυχημένες απόπειρες να χάσει κιλά, ο Watanabe αποφάσισε να γράψει την εμπειρία του για τις δίαιτες που είχε δοκιμάσει, αλλά και τις επιστημονικές γνώσεις της συζύγου του, Sumiko, η οποία είναι φαρμακοποιός.

 δίαιτα της μπανάνας

Μαζί δημιούργησαν μια μέθοδο, την Δίαιτα της Πρωινής Μπανάνας, και έγιναν πολύ δημοφιλείς στα άτομα που δεν τρελαίνονται για το γυμναστήριο. Παράλληλα, δείτε ποια είναι τα 15 γλυκά που μπορείτε να τρώτε άφοβα χωρίς να παίρνετε κιλά!

Οι παχύσαρκοι συνήθως πρέπει να γυμνάζονται για να κάψουν περισσότερες θερμίδες, αλλά ο Watanabe τους βοήθησε να αποφύγουν αυτό το πρωινό μαρτύριο και πρότεινε μια απλή λύση. Την κατανάλωση μιας μπανάνας και ενός ποτηριού νερού το πρωί. Φυσικά, δεν πρέπει να φάτε τίποτα μέχρι το μεσημεριανό.

Δίαιτα: Πόσες μπανάνες πρέπει να τρώτε για πρωινό;

Δεν υπάρχει κάποιος αυστηρός κανόνας που πρέπει να ακολουθήσετε, απλά να φάτε τόσες μπανάνες ώστε να αισθάνεστε γεμάτοι. Οι Ιάπωνες ακολουθούν τον κανόνα 80/20, γιατί πιστεύουν ότι δεν πρέπει να παραφορτώνουν το στομάχι τους με φαγητό.

8 μέρη του γεμάτου στομαχιού πάνε στο άτομο και 2 μέρη στον γιατρό. Γι’ αυτό και οι περισσότεροι τρώνε το 80% της μερίδας τους και αφήνουν το υπόλοιπο 20%.

Πίνετε πάντα ένα ποτήρι ζεστό νερό το πρωί για να ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας. Περιμένετε μια ώρα και φάτε μια μπανάνα. Αν πεινάτε ακόμη μετά από 20 λεπτά, φάτε άλλη μία μπανάνα. Πάντα να καταναλώνετε τις μπανάνες ωμές.

Ο Watanabe εξηγεί στο βιβλίο του ότι δεν πρέπει να πίνετε γάλα ή αλκοόλ κατά την διάρκεια της δίαιτας και ότι το τελευταίο γεύμα σας πρέπει να είναι στις 8. Πέστε για ύπνο τα μεσάνυχτα, γιατί οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η παχυσαρκία συνδέεται με τον ύπνο πολύ αργά.

Μπορείτε να φάτε οτιδήποτε για μεσημεριανό και βραδινό και αν πεινάσετε ανάμεσα στα γεύματα, μπορείτε να φάτε φρούτα.

Τι κάνει την δίαιτα της μπανάνας τόσο ξεχωριστή;

  • Είναι πολύ υγιεινή
  • Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, κάλιο και τονώνουν την ενέργεια
  • Το πρωινό τονώνει τον μεταβολισμό και αποτρέπει την κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας φαγητού μέσα στη μέρα
  • Αν δεν πίνετε καφέ το πρωί, μπορείτε εύκολα να ρυθμίσετε την γλυκόζη του αίματος και την όρεξη σας
  • Αποφύγετε να τρώτε μετά τις 8 το βράδυ, μειώστε τις βραδινές λιγούρες και ρυθμίστε το βάρος σας
  • Μειώστε την κατανάλωση αλκοόλ
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share