Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Έχετε ευαίσθητα νύχια που σπάνε εύκολα; Δείτε τι φταίει και πως να το αντιμετωπίσετε

Η «μυστική» συνταγή

9 Σεπτεμβρίου 2021 10:35
Έχετε ευαίσθητα νύχια που σπάνε εύκολα; Δείτε τι φταίει και πως να το αντιμετωπίσετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έαν έχετε ευαίσθητα νύχια που σπάνε εύκολα διαβάστε παρακάτω τι φταίει αλλά και πως να το αντιμετωπίσετε! Παράλληλα, κοιτάξτε τα νύχια σας και μάθετε αν κινδυνεύετε από σοβαρές νόσους.

Συγκεκριμένα, οι επινεφρίδιοι αδένες είναι απαραίτητοι για την ευημερία μας. Έχουμε από δύο και παίζουν σημαντικό ρόλο στην παραγωγή ορμονών. Σε αντίθεση με την κοινή άποψη, δεν έχουν συμμετρικό σχήμα. Ο δεξιός επινεφρίδιος αδένας έχει τριγωνικό σχήμα, ενώ ο αριστερός έχει σχήμα μισοφέγγαρου.

Και οι δύο βρίσκονται πάνω από τα νεφρά, δηλαδή στο κέντρο της μέσης. Όπως αναφέραμε, οι επινεφρίδιοι αδένες παίζουν σημαντικό ρόλο στην παραγωγή ορμονών, όπως η αδρεναλίνη και τα στεροειδή. Αυτές οι ορμόνες ενισχύουν το ανοσοποιητικό, ρυθμίζουν την πίεση του αίματος, βελτιώνουν τον μεταβολικό ρυθμό και βοηθάνε το σώμα να αντιμετωπίσει καλύτερα το στρες.

Οποιοδήποτε πρόβλημα με τους επινεφρίδιους αδένες μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας, ειδικά όσον αφορά τον ύπνο και την υγεία των νυχιών και των μαλλιών

Τα καλά νέα είναι ότι επιλέγοντας τις σωστές τροφές και συμπεριλαμβάνοντας τα ευεργετικά αυτά συστατικά στην διατροφή σας, μπορείτε να τονώσετε την λειτουργία των επινεφρίδιων αδένων. Ένας τρόπος είναι η παρακάτω συνταγή!

Ευαίσθητα νύχια που σπάνε εύκολα

Υλικά:

  • Αποξηραμένα φύλλα μαϊντανού
  • Καρύδια Βραζιλίας
  • Αλεσμένη πιπερόριζα
  • Σταφίδες
  • Βιολογικό μέλι

Οδηγίες:

Βάλτε τον αποξηραμένο μαϊντανό και τα καρύδια στο μπλέντερ, και μετά προσθέστε την πιπερόριζα, τις σταφίδες και το μέλι. Ανακατέψτε τα μέχρι να μαλακώσουν.

Χρήση:

Καταναλώστε δύο κουταλιές του μίγματος με άδειο στομάχι, κατά προτίμηση δύο φορές τη βδομάδα. Σε μερικές εβδομάδες, η λειτουργία των επινεφρίδιων αδένων σας θα έχει βελτιωθεί σημαντικά. Η ποιότητα ύπνου σας θα βελτιωθεί, τα μαλλιά σας θα αποκτήσουν ξανά την φυσική τους λάμψη και τα νύχια σας θα σταματήσουν να σπάνε

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share