Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Σκέτο δηλητήριο: Αυτά είναι τα 4 τρόφιμα που δεν πρέπει να ξαναζεστάνετε

Μην το ξανακάνετε ποτέ!

7 Σεπτεμβρίου 2021 10:10
Σκέτο δηλητήριο: Αυτά είναι τα 4 τρόφιμα που δεν πρέπει να ξαναζεστάνετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξέρετε ποιες είναι οι τροφές που δεν πρέπει να ζεστάνετε δεύτερη φορά; Το Athensmagazine.gr τις βρήκε και σας τις αποκαλύπτει παρακάτω, όπως έκανε και με τα τρόφιμα που καίνε το λίπος.

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που είναι ιδιότροποι με το φαγητό και δε θέλουν να ακουμπήσουν ξαναζεσταμένο φαγητό, αν και πολλοί από εμάς λατρεύουμε τον φούρνο μικροκυμάτων, διότι μας λύνει τα χέρια. Ωστόσο, αν τρώτε ξαναζεσταμένο φαγητό, πρέπει να γνωρίζετε κάτι: έρευνα έδειξε ότι μπορεί να είναι επικίνδυνο για την υγεία σας, ειδικά αν δεν το αποθηκεύετε σωστά.

Τρόφιμα: Δείτε αναλυτικά τη λίστα παρακάτω

Σέλινο

Το σέλινο μπορεί να γίνει τοξικό αν το ξαναζεστάνετε γιατί περιέχει νιτρικά άλατα τα οποία μετατρέπονται σε νιτρίτες όταν ξαναζεσταίνονται. Αν έχετε φτιάξει σούπα με σέλινο, καλό είναι να την φάτε όλη με την μία, ή να βγάλετε το σέλινο πριν την ξαναζεστάνετε, διαφορετικά θα απελευθερώσει καρκινογόνες ιδιότητες.

Μανιτάρια

Τα μανιτάρια πρέπει να τρώγονται την ίδια μέρα που μαγειρεύονται λόγω της πρωτεΐνης που περιέχουν. Ξαναζεσταίνοντας τα μπορεί να αλλάξει η σύσταση των πρωτεϊνών και να παρουσιαστεί υψηλός κίνδυνος για πεπτικά και καρδιακά προβλήματα. Αν θέλετε να φάτε μανιτάρια που μαγειρέψατε την προηγούμενη ημέρα, φάτε τα κρύα!

τροφές που δεν πρέπει να ζεσταίνουμε

Γογγύλια και παντζάρια

Τα γογγύλια και τα παντζάρια είναι συστατικά που τα συναντάμε συχνά σε σούπες. Αν ξαναζεστάνετε την σούπα σας, βγάλτε αυτά τα υλικά. Το υψηλό τους ποσοστό σε νιτρικά άλατα μπορεί να τα κάνει τοξικά αν ζεσταθούν για δεύτερη φορά.

παντζάρια οφέλη

Έλαια

Τα έλαια, όπως το λάδι από σπόρους σταφυλιού, το καρυδέλαιο, το λάδι από αβοκάντο και το λάδι φουντουκιού, έχουν πολύ χαμηλά σημεία καπνού και μπορεί να χαλάσουν αν τα ξαναζεστάνετε. Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα έλαια για μαγείρεμα. Μπορούν να μετατραπούν σε ακόρεστα λίπη αν τα ξαναζεστάνετε.

Οι 4 τροφές που σταματούν την τριχόπτωση

Υπάρχουν πολλοί λόγοι οι οποίοι μπορούν να επηρεάσουν την πτώση μαλλιών. Μάθετε, λοιπόν, στο Athensmagazine.gr, πώς να καταπολεμήστε την τριχόπτωση με 4 σημαντικές τροφές. Ωστόσο, αν δεν αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα, δείτε εδώ ποια είναι τα τρόφιμα που καίνε το λίπος.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν αρκετοί άνθρωποι είναι ότι κάποιες φορές η τριχόπτωση είναι αποτέλεσμα ανεπάρκειας θρεπτικών συστατικών. Παρότι είναι πιθανό να επικεντρωθείτε σε εξωτερικές θεραπείες, τα μαλλιά απαιτούν ορισμένα συστατικά από τις τροφές προκειμένου να καταπολεμηθεί η πτώση τους.

Για το λόγο αυτό, ως συμπλήρωμα στα προϊόντα για την τριχόπτωση, είναι αρκετά βοηθητική η προσθήκη στη διατροφή σας ορισμένων συστατικών για τη βελτίωση της υγείας των μαλλιών.

Τροφές: Δείτε αναλυτικά τη λίστα

Σπανάκι

Αυτό το νόστιμο πράσινο λαχανικό είναι μια από τις καλύτερες τροφές για την ενδυνάμωση της αδύναμης τρίχας αν υπάρχει υπερβολική τριχόπτωση.

  • Προμηθεύει με σίδηρο, β-καροτένη, και βιταμίνη C, όλα απαραίτητα συστατικά για την ώθηση της ανάπτυξης υγιούς τρίχας.
  • Επιπλέον, προμηθεύει με μια μικρή ποσότητα αμινοξέων, τα οποία δυναμώνουν τους θύλακες των τριχών και βοηθούν τις ίνες να διατηρούνται δυνατές και λαμπερές.

undefined

Καταπολεμήστε την τριχόπτωση με φακές

Οι φακές είναι ένα από τα πληρέστερα είδη οσπρίων. Είναι ένα αρκετά συνιστώμενο διατροφικό συμπλήρωμα για να δώσει στο σώμα τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται.

  • Παρέχουν βιοτίνη και πρωτεΐνες, συστατικά που κάνουν καλό στα μαλλιά. Δε σταματούν απλώς την τριχόπτωση, αλλά και την αποδυνάμωση, όπως και το σπάσιμο της τρίχας.
  • Οι φακές είναι εξαιρετική πηγή σιδήρου, ο οποίος δίνει ώθηση στον έλεγχο της τριχόπτωσης σε περιπτώσεις αναιμίας.

Λιπαρά ψάρια

Σολομός, τόνος, και άλλες ποικιλίες λιπαρών ψαριών περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και υψηλής αξίας πρωτεΐνες που δίνουν ώθηση στην υγεία των μαλλιών.

Αν τα τρώτε τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα θα μπορέσετε να προλάβετε την απώλεια φυσικών ελαίων από το κεφάλι και να διεγείρετε την ανάπτυξη της τρίχας.

  • Ορισμένα είδη περιέχουν σελήνιο, ένα συστατικό κλειδί για τον έλεγχο της τριχόπτωσης.
  • Τα λιπαρά ψάρια περιέχουν και αντιοξειδωτικά, αυτά καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και μειώνουν την αποδυνάμωση των ριζών των μαλλιών.

undefined

Καταπολεμήστε την τριχόπτωση με βρώμη

Η βρώμη είναι ιδιαίτερα σημαντική από διατροφικής πλευράς. Όχι μόνο επειδή βελτιώνει την πέψη χάρη στην περιεκτικότητά της σε ίνες, αλλά επειδή έχει αρκετές καταπληκτικές χρήσεις ομορφιάς και περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Β και μετάλλων.

  • Αυτές οι θρεπτικές ουσίες ενδυναμώνουν τις ίνες των μαλλιών και σας βοηθούν να καταπολεμήστε την τριχόπτωση.
  • Επίσης, τα αμινοξέα στη βρώμη δυναμώνουν τους θύλακες και δίνουν ώθηση στην ανάπτυξη δυνατών και υγειών μαλλιών.
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share