Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σκόρδο: Το μυστικό για να φύγει το σπυράκι - Δείτε πως

Θαυματουργό!

7 Σεπτεμβρίου 2021 09:11
Σκόρδο: Το μυστικό για να φύγει το σπυράκι - Δείτε πως
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνήθως τα σπυράκια εμφανίζονται σε στιγμές που δεν πρέπει όπως όταν έχουμε να πάμε σε ένα σοβαρό ραντεβού ή να κάνουμε μια επίσημη εμφάνιση. Να σπάσετε το σπυράκι δεν είναι καθόλου σοφή επιλογή καθώς το δέρμα θα κοκκινίσει και τα πράγματα θα γίνουν λίγο χειρότερα.

Επίσης οι κρέμες που υπόσχονται άμεσα αποτελέσματα τελικά φαίνεται ότι δεν είναι και τόσο άμεσα.

Η Beauty vlogger Farah Dhukai μας παρουσιάζει όμως μία σπιτική λύση που αρκετοί που την έχουν δοκιμάσει υπόσχονται ότι δουλεύει και μάλιστα σχετικά γρήγορα. Αυτή η λύση ακούει στο όνομα σκόρδο!

Το σκόρδο είναι είναι πολύ ωφέλιμο για την υγεία, βρίσκεται σε πολλά πιάτα και σπεσιαλιτέ και είναι ένα υλικό που υπάρχει σε κάθε ελληνική κουζίνα.

Το σκόρδο έχει αντιφλεγμονώδεις δράσεις, θεραπευτικές ιδιότητες και αποτρέπει τις μολύνσεις. Μάλιστα στρατιώτες τον 18ο αιώνα το χρησιμοποιούσαν – το έτριβαν- στις πληγές για να μην μολυνθούν. Ωστόσο το σκόρδο έχει πολλές ιδιότητες εκτός από το σπυρί μπορεί να βοηθήσει ακόμη και στην εξαφάνιση της μούχλας από το πλυντήριο.

Δείτε το μυστικό με το σκόρδο για να φύγει το σπυράκι

Πώς να χρησιμοποιήσετε σκόρδο στα σπυράκια

Καθαρίστε μια σκελίδα σκόρδο και κόψτε την κορυφή της. Με το μαχαίρι χαράξτε ελαφρώς για να βγουν τα υγρά του. Σε καθαρό πρόσωπο τρίψτε το σκόρδο επάνω στο σπυράκι και αφήστε το υγρό επάνω στο δέρμα για 1 με 2 ώρες. Ομοίως και για σπυράκια που είναι εσωτερικά και δεν έχουν κορυφή.

Αυτή η λύση είναι για μεμονωμένα σπυράκια. Δεν αποτελεί λύση για την ακμή και μεγάλες επιφάνειες του δέρματος γιατί μπορεί να προκαλέσει ακόμα και έγκαυμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όπως συμβαίνει με οποιοδήποτε λύση φροντίδας του δέρματος, κάνετε πάντα μια δοκιμή στο δέρμα του καρπού για να δείτε αν έχετε αλλεργία ή το δέρμα σας είναι αντιδρά σε κάποιο από τα συστατικά. Το δέρμα του καθενός είναι διαφορετικό, οπότε το αποτέλεσμα μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο.

Αυτή η ανάρτηση παρέχεται για ενημερωτικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς. Δεν έχει σχεδιαστεί και δεν προορίζεται για να αποτελέσει ιατρική συμβουλή. Παρακαλείσθε να διακόψετε τη χρήση εάν το δέρμα σας δεν αντιδρά καλά.

Το σκόρδο είναι όξινο και μπορεί να έχει ανεπιθύμητες αντιδράσεις στο δέρμα σας εάν δεν χρησιμοποιηθεί σωστά. Παρακαλούμε προσέξτε όταν εφαρμόζετε οποιοδήποτε σπιτική λύση στο δέρμα σας και δοκιμάστε πάντα το στο πίσω μέρος του χεριού σας"

Προσοχή: Τόσο σκόρδο πρέπει να τρώτε καθημερινά για να αποφύγετε τον καρκίνο

Το σκόρδο είναι ένα θαυματουργό τρόφιμο, ικανό ακόμη και στο να μας βοηθήσουμε να προλάβουμε ασθένειες, όπως ο καρκίνος, με την τακτική του κατανάλωση να είναι ιδιαίτερα σημαντική, αν κι έχει αποτελέσματα ακόμη κι αν απλά το ακουμπήσουμε στο σώμα μας.

Οι μελέτες της καρκινοπροληπτικής δράσης του σκόρδου είναι περιορισμένης αξίας, διότι δεν είναι συγκρίσιμες, αφού σε κάθε έρευνα ή χρησιμοποιούνται διαφορετικές μορφές σκόρδου και σε διαφορετικές δόσεις.

Σε πολλές μελέτες της καρκινοπροληπτικής δράσης του σκόρδου έχουν χρησιμοποιηθεί σκόρδα διαφορετικής περιεκτικότητας σε θρεπτικά συστατικά, διαφορετικής προέλευσης και ηλικίας. Άλλες έρευνες χρησιμοποίησαν μόνο σκόρδο ή προϊόντα σκόρδου, που περιείχαν πολλά συστατικά μαζί με σκόρδο. Μέχρι τώρα δεν έχει ξεκαθαριστεί ποια μορφή σκόρδου προκαλεί το μεγαλύτερο καρκινοπροληπτικό αποτέλεσμα.

Για να δοθεί ασφαλής απάντηση σ’ αυτό το θέμα, πρέπει να γίνουν καλά σχεδιασμένες μελέτες σε ανθρώπους, χρησιμοποιώντας προκαθορισμένες ποσότητες σκόρδου. Έτσι θα γίνει δυνατός ο καθορισμός της πιθανής αποτελεσματικής καρκινοπροφυλακτικής ποσότητας του σκόρδου. Χρειάζεται επίσης να γίνουν μελέτες άμεσης σύγκρισης της καρκινοπροληπτικής δράσης των προϊόντων σκόρδου.

Η καρκινοπροστατευτική δράση του σκόρδου, που έχει αποδειχτεί με έρευνες στο εργαστήριο, σε πειραματόζωα και τους ανθρώπους αποδίδεται στις αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του σκόρδου ή από την ικανότητα του σκόρδου να αποκλείει τη δημιουργία καρκινογόνων ουσιών ή τη διακοπή της ενεργοποίησης καρκινογόνων ουσιών, την ενίσχυση της επιδιόρθωσης του DNA, η ελάττωση του κυτταρικού πολλαπλασιασμού ή η πρόκληση προγραμματισμένου θανάτου των καρκινικών κυττάρων (απόπτωση).

Παρά τη βεβαιότητα που έχουν οι διάφοροι ερευνητές για την αντικαρκινική δράση του σκόρδου, εν τούτοις ούτε οι ίδιοι, αλλά ούτε και οι μεγάλοι οργανισμοί, όπως το National Cancer Institute και τα National Institutes of Health των ΗΠΑ, δεν συνιστούν γενικά οποιαδήποτε δοσολογία. Όμως, αναγνωρίζουν το σκόρδο, ως ένα από τα ποικίλα λαχανικά, με πιθανές αντικαρκινικές ιδιότητες.

Υπάρχουν διάφορα είδη σκόρδων, που καλλιεργούνται σε διαφορετικές χώρες ή περιοχές μιας χώρας με διαφορετικά κλίματα ή έχουν καλλιεργηθεί ως ξερικά ή ποτιστικά ή έχουν καλλιεργηθεί με λιπάσματα ή φυτοφάρμακα. Αυτά τα γεγονότα κάνουν το σκόρδο να ποικίλει σε συστατικά και συνεπώς γίνεται δύσκολή η απόφαση για τον καθορισμό της καρκινοπροφυλακτικής δοσολογίας του.

Σκόρδο καθημερινή κατανάλωση για τον καρκίνο

Επιπλέον, τα ενεργά συστατικά του σκόρδου μπορεί να χάσουν την αποτελεσματικότητά τους με την πάροδο του χρόνου, καθώς αυτή μπορεί να επηρεαστεί από τους τρόπους φύλαξής και τη διάρκεια αποθήκευσης των σκόρδων.

Παρά ταύτα, η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας [World Health Organization’s (WHO)] έχει δώσει κατευθυντήριες οδηγίες για την ημερήσια δόση του σκόρδου που μπορεί να προάγει τη γενική υγεία των ενηλίκων και η οποία είναι τα 2 ως 5 γραμμάρια φρέσκου σκόρδου (περίπου μια σκελίδα) ή 0.4 έως 1.2 γραμμάρια ξηρής σκόνης σκόρδου ή 2 έως 5 mg σκορδελαίου ή 300 έως 1,000 mg εκχυλίσματος σκόρδου ή ή άλλων συμπληρωμάτων διατροφής που περιέχουν ανά δόση ισοδύναμες ποσότητες σκόρδου περιεκτικότητας σε αλλισίνη από 2 έως 5mg.

Η ημερήσια κατανάλωση λαχανικών του γένους Allium και ιδιαίτερα σκόρδου και σχοινόπρασου, σε δόση 10 γραμμαρίων περιόρισε τον κίνδυνο πρόκλησης καρκίνου του προστάτη κατά 50% σε σύγκριση με την κατανάλωση 2.2 γραμμαρίων, που δεν προκάλεσε περιορισμό.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share