Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

8+1 σπουδαία πράγματα που συμβαίνουν όταν πίνετε μαγειρική σόδα με νερό

Αποτελεσματική θεραπεία

7 Σεπτεμβρίου 2021 08:26
8+1 σπουδαία πράγματα που συμβαίνουν όταν πίνετε μαγειρική σόδα με νερό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μαγειρική σόδα: Όλοι μας επικροτούμε τις φυσικές θεραπείες που είναι φθηνές, υγιεινές και, πάνω από όλα, αποτελεσματικές! Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαστε μεγάλοι οπαδοί της μαγειρικής σόδας. Εκτός από την ικανότητά της να απαλύνει τους μυς και την επιδερμίδα, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην προώθηση της ευεξίας από μέσα προς τα έξω.

Παρακάτω, θα δείτε κάποιους από τους πιο απροσδόκητους τρόπους που αυτό το θαυμάσιο συστατικό μπορεί να σας κρατήσει στα καλύτερα σας! Παράλληλα δείτε και ποια δύσκολη ασθένεια θεραπεύει η μαγειρική σόδα και το μέλι.

8+1 σπουδαία πράγματα που συμβαίνουν όταν πίνετε μαγειρική σόδα με νερό

Προωθεί την στοματική υγεία

Όλοι γνωρίζουμε ότι πολλές δημοφιλείς οδοντόκρεμες περιλαμβάνουν τη σόδα ως συστατικό, γιατί βοηθάει στην διατήρηση του σμάλτου. Χρησιμοποιώντας την μπορεί να δείτε πιο λευκά δόντια και αποτρέπει την ασθένεια των ούλων, αφήνοντας δροσερή αναπνοή!

Ανακουφίζει από τα συμπτώματα των λοιμώξεων

Οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος μπορεί να είναι επώδυνες! Έτσι, αν το αντιβιοτικό σας δεν λειτουργεί αρκετά γρήγορα για να ανακουφίσει τα πιο έντονα συμπτώματα, επιταχύνετε τη διαδικασία με ένα μείγμα σόδας-νερού. Οι γιατροί συστήνουν ανάμειξη 1 κουταλιά της σούπας σκόνης σόδας με 1 φλιτζάνι κρύο νερό για να ελαφρύνει γρήγορα τον πόνο.

Καταπραΰνει τα επώδυνα στομαχικά έλκη

Η σόδα έχει μια εξουδετερωτική ιδιότητα που βοηθά στην ηρεμία των αιχμηρών πόνων που σχετίζονται με τις φλεγμονές του έλκους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί επίσης να βοηθήσει με τη συνολική διαδικασία επούλωσης των ελκών όταν εκτίθενται σε οξύ.

Μπορεί να καταπολεμήσει το φούσκωμα και τα αέρια

Εάν είχατε μια ιδιαίτερα λυπηρή μαγειρική εμπειρία που σας άφησε με αέρια και φούσκωμα, ένα μείγμα σόδας-νερού μπορεί να σας βοηθήσει!

Μπορεί να συντομεύσει τη γρίπη

Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση αυτού του φυσικού αντισηπτικού κατά την έναρξη ενός κακού κρυολογήματος ή γρίπης μπορεί να το σταματήσει την εξάπλωση του.

Βοηθά στην πρόληψη της ουρικής αρθρίτιδας

Η σόδα περιέχει ιδιότητες που λειτουργούν για να ρυθμίζουν την ισορροπία του pH στο σώμα σας. Δεδομένου ότι η ουρική αρθρίτιδα προκαλείται από μια συσσώρευση ουρικού οξέος, το συστατικό αυτό λειτουργεί και εξουδετερώνει την οξύτητα.

Μαγειρική σόδα ιδιότητες

Καταπραΰνει τον βήχα και τον πονόλαιμο

Ρίξτε λίγο αλάτι στο μείγμα σόδα-νερό. Το αντισηπτικό αλάτι βοηθάει στην εξόντωση των βακτηρίων αφού τα εξουδετερώνει.

Μπορεί να εξαλείψει τις πέτρες στα νεφρά

Πολλοί παράγοντες μπορούν να συμβάλουν στην εμφάνιση οδυνηρών, ανεπιθύμητων πετρών νεφρών, αλλά η μαγειρική σόδα μπορεί να τις εξαφανίσει. Όταν οι νεφροί σας υποστούν στρες, έχουν πρόβλημα στην παραγωγή διττανθρακικού νατρίου, οπότε η προσθήκη της σόδας στη διατροφή σας μπορεί να βοηθήσει στην αναπλήρωση όσου νατρίου έχετε χάσει.

Σας κάνει πιο δυνατούς

Η σόδα δεν θεραπεύει μόνο τις ασθένειες, μπορεί επίσης να σας κάνει έναν ισχυρότερο ανταγωνιστή. Μια μελέτη που έγινε στο National Taiwan College of Physical Education έδειξε ότι οι αθλητές που κατανάλωναν το μείγμα σόδα-νερό είχαν λιγότερη κούραση κατά τη διάρκεια των αθλητικών τους δραστηριοτήτων.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι πριν αρχίσετε να παίρνετε σόδα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Σύμφωνα με το Livestrong, η μαγειρική σόδα περιέχει μια «σημαντική ποσότητα νατρίου». Επομένως, εάν έχετε προβλήματα με την καρδιά ή τα νεφρά, ή αν παίρνεται συγκεκριμένα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένης της ασπιρίνης, αυτό μπορεί να επηρεάσει την απόφασή σας.

Μαγειρική σόδα με λεμόνι ή νερό

Μαγειρική σόδα: Δείτε πώς θα μειώσετε γρήγορα την υψηλή αρτηριακή πίεση

Η υπέρταση είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στις μέρες μας. Η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να οδηγήσει σε καρδιαγγειακές παθήσεις, ανευρύσματα, διαβήτη, ακόμη και νεφρική ανεπάρκεια.

Αν και τα συνταγογραφούμενα φάρμακα μπορεί να ομαλοποιήσουν την αρτηριακή σας πίεση, ορισμένες φορές μπορεί να οδηγήσουν σε ανεπιθύμητες παρενέργειες όπως αϋπνία, ζάλη και κράμπες στα πόδια. Ωστόσο ο συνδυασμός μαγειρικής σόδας, σκόρδου και λεμονιού είναι θαυματαργά.

Δείτε απλές και φυσικές θεραπείες που μπορείτε να δοκιμάσετε για να καταπολεμήσετε την υπέρταση και να επαναφέρετε την αρτηριακή σας πίεση στα φυσιολογικά επίπεδα. Ενώ παράλληλα δείτε τα 24 προβλήματα υγείας που μπορείτε να αντιμετωπίσετε με την μαγειρική σόδα.

1η Μέθοδος: Χυμός Λεμονιού

Υλικά

Προετοιμασία

  • Στύψτε τον χυμό ενός λεμονιού σε ένα ποτήρι νερό και καταναλώστε τον καθημερινά το πρωΐ με άδειο στομάχι.
  • Τα λεμόνια μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της ευκαμψίας και ευελιξίας των αιμοφόρων αγγείων, εξαλείφοντας οποιαδήποτε ανελαστικότητα στα τοιχώματα των αγγείων και βοηθούν στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

2η Μέθοδος: Σκόρδο

Το σκόρδο περιέχει θειούχες ενώσεις που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης καθώς και στην απομάκρυνση όλων των κακών τοξινών και της χοληστερόλης από το σώμα.

Αυτές οι ενώσεις μπορούν επίσης να συνεισφέρουν στην επέκταση των αιμοφόρων αγγείων, διεγείροντας την παραγωγή οξειδίου του αζώτου και ελέγχοντας την υψηλή αρτηριακή πίεση.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να καταναλώνετε τουλάχιστον 2 με 4 σκελίδες φρέσκο σκόρδο το πρωΐ πριν φάτε το πρωϊνό σας ή πριν πάτε για ύπνο το βράδυ. Συνιστάται να καταναλώνετε το σκόρδο ωμό, φρέσκο και όχι μαγειρεμένο, επειδή μπορεί να καταστραφούν τα ευεργετικά, θρεπτικά συστατικά του.

Πώς θα μειώσετε την αρτηριακή πίεση

3η Μέθοδος: Μηλόξυδο και μαγειρική σόδα

Υλικά

  • Νερό
  • 1/8 κ.γλ. Μαγειρική Σόδα
  • 1 κ.σ. Μηλόξυδο

Προετοιμασία

Το μηλόξυδο είναι πλούσιο σε διατροφικά οφέλη από το μαγνήσιο, το κάλιο, καθώς και το ασβέστιο που περιέχει. Αυτά τα απαραίτητα μέταλλα απαιτούνται για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης στα τοιχώματα των αρτηριών, καθώς και για τη ρύθμιση της ροής του αίματος.

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να συνδυάσετε 1 κ.σ. μηλόξυδο με 1/8 κ.γλ. μαγειρική σόδα σε ένα ποτήρι νερό.

Τέλος, καταναλώνετε το ρόφημα τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα για να δείτε τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share